Ábrahám Edit újra színpadon - Szentendrén!
Címlap / Ajánló / Ábrahám Edit újra színpadon - Szentendrén!

>

Ábrahám Edit újra színpadon - Szentendrén!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Ábrahám Edit színésznő az Ivancsics Ilona és Színtársai alkotóműhely darabjában lép újra a világot jelentő deszkákra, több év kihagyás után a Színházkomédiában láthatja újra együtt a közönség a Barátok közt sorozatbéli kollégájával Farkasházi Rékával. Az ismert színművésznők játékát a darab szerzője, a világhírű finn író Bengt Ahlfors is megnézi, aki harminc év után, a premierre érkezik Magyarországra. Az országszerte játszó társulat jubileumi, 10. évada keretében Koltai Róbert rendezésében különleges előadással készül, amelyet április 29-én egy parádés és meglepetésekkel teli szereposztással láthat a közönség a Szentendrei PMK-ban. A finn szerző - akinek darabjait több hazai színházban is játszották - együtt ünnepel majd az alkotókkal és a szereplőkkel.  

Az Ivancsics Ilona és Színtársai alkotóműhely az elmúlt tíz esztendőben az ország számos pontján közel félmillió embernek mutatta be színes repertoárját, minőségi felnőtt- és ifjúsági előadásait. Jubileumi évadukat 2016 szeptemberében kezdték meg a társulatnak otthont adó Szentendrén. Megalakulásuk 10. évfordulóján igazán különleges produkcióval szerettek volna előrukkolni; így a finn Bengt Ahlfors nagysikerű darabját, a Színházkomédiát választották, amely egy káprázatos vígjáték, a rendezésre pedig nem mást, mint Koltai Róbertet kérték fel. Szentendrén április 29-én tartják a premiert, amely meglehetősen egyedinek ígérkezik, mert a darab szerzője Bengt Ahlfors is jelen lesz. A finn író-rendező számos darabját mutatták már hazai színházak, de az elmúlt három évtizedben személyesen nem volt jelen egyetlen magyarországi előadáson sem.
„Boldogan teszek eleget az Ivancsics Ilona és Színtársai alkotóműhely meghívásának, s külön öröm számomra, hogy egy szentendrei színtársulat mutatja be a Színházkomédiát, mert 30 évvel ezelőtt jártam ezen a csodálatos helyen, sok szép emlék köt ehhez a kis városhoz. Izgatottan várom a bemutatót, nagyszerű előadásnak ígérkezik” – mondta a darab szerzője Bengt Ahlfors.


A kortárs szerző Bengt Ahlfors vígjátéka egy időtlen színházi világ mindennapjai közé kalauzolja a nézőket. Igazi kulisszajárás. Egy vidéki társulat premier előtti munkáját mutatja be, a kapkodó próbafolyamat feszültségeit, a vezetők, alkotók, színészek harcait, kompromisszumait, sikertelenségeit és a boldog beteljesülés pillanatait. S mindeközben gyönyörűen felismerhetőek mindennapi viszonyaink, emberi kapcsolataink, amelyek a Színházkomédiát figyelve egy rendkívül mulatságos és keserédes világot rajzolnak elénk.
„Bengt Ahlfors színházi rendező, író számtalan színdarabot rendezett, köztük Shakespeare, Moliere, Brecht, O’Neill, Csehov műveit, ám az elmúlt húsz évben kizárólag saját drámáit vitte színre, melyek igen kedveltek egész Európában. Könnyen érthető, igazán mai, humorban gazdag anyag, Márton András fordításában" – mondta Ivancsics Ilona színésznő. "Úgy gondolom, hogy jó vígjátékot csinálni kifejezetten nehéz. Koltai Róbert az, aki erről a műfajról nagyon sokat tud. Kiválóan bánik a színészekkel, igazán jól kezeli őket és nagyon alapos. Nem véletlenül őt kértük fel a darab rendezésére. A darabválasztáskor pedig nem titkolt célunk volt, hogy valami olyat mutassunk meg, ami igazán rólunk, színészekről és a munkánkról szól. Mindezt úgy, hogy a külvilág, a néző betekintést nyerjen a kulisszák mögé, felénk, hogy aztán együtt nevethessünk, talán még önmagunkon is”– tette hozzá a szentendrei magánszínház alapító vezetője.

Koltai Róbert színész, rendező
úgy fogalmazott – „egy nagyon jó színészcsapat vállalkozott arra, hogy meghódítsa a közönséget ezzel a szenzációs darabbal. Az mindig nagyon izgalmas, ha színészek színházról mesélnek, színházat a színházban játszanak. Titkokat árulnak el magukról, szakmájukról. Ez egy fergeteges komédia, amiben van valami szép és szomorú is. Rengeteg műhelytitokról rántja le a darab a leplet. Külön érdekesség és biztató, hogy a fordítást Márton András az akkori feleségével - aki finn volt – készítette, mert így valóban erős alapokon nyugszik a darab. Igazi örömet okoz annak, aki jó szívvel és szeretettel ül be a nézőtérre.”

Pillantsunk be a próbafolyamatba, a kulisszák mögé!Az előadás felhőtlen szórakozást kínál, melyet már a kitűnő szereposztás is szavatol: Ivancsics Ilona, Kertész Péter Farkasházi Réka, Nemcsók Nóra, Szirtes Balázs, Nagy Enikő, Király Adrián, Szalma Tamás és nem utolsó sorban Ábrahám Edit, aki az elmúlt években nem vállalt sehol szerepet, most viszont elfogadta az IISZT felkérését és egy olyan színésznőt alakít, aki visszatér a világot jelentő deszkákra.
„Nagyon örülök, hogy ennyi év kihagyás után újra a színpadon játszhatok. De ezzel együtt nagy kihívás is, hiszen televíziózni, filmet forgatni merőben más, mint színpadon játszani. És nem árulok el titkot azzal, hogy számomra is – ahogy a legtöbb színész számára – a színpad jelenti az igazi szerelmet”- nyilatkozta Ábrahám Edit.


Az előadás időpontja: április 29. 19 óra
Helyszíne: Pest Megyei Könyvtár (PMK) Szentendre, Pátriárka u. 7.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1253 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x