Ha motivációt keresel a változtatáshoz: újra Vegetáriánus...
Címlap / Ajánló / Ha motivációt keresel a változtatáshoz: újra Vegetáriánus Fesztivál!

>

Ha motivációt keresel a változtatáshoz: újra Vegetáriánus Fesztivál!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-02

Immár 21. alkalommal kerül megrendezésre a Vegetáriánus Fesztivál a Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központban, augusztus 26-27-én.  

Emlékezem, mennyire forradalminak számított annak idején hazánkban a rendezvény, mintegy titkos mozgalomként szerveződött, hiszen nem volt igazán kultúrája a vegán életmódnak. A szakma lényegében elítélte ezt a táplálkozási formát, és nem fogadta be e szemléletmódot. Azóta sokat fordult a világ és orvosok, szakértők ajánlják a vegán életmódot, mint „utolsó mentsvárat” a betegeiknek. 
 
Furcsa paradoxon: amíg egészségesek vagyunk, mindent ehetünk, orvosunk szerint, majd amikor betegek leszünk, hirtelen a növényi alapú étrend kerül elő, mint megoldás (persze még mindig van olyan szakember, aki még súlyos betegség esetén sem javasol étrendi változtatást, mondván, nincs semmilyen befolyásoló szerepe).  
Ma már elmondhatjuk, hogy felnőtt több vegetáriánus és vegán generáció, és egészségesebbek, mint a vegyes étrenden élők. Ez amiatt is lehet, mivel a növényi étkezést folytatók általában cukrozott ételeket, ipari készítményeket is ritkábban esznek, előtérbe helyezik a bio- és reformtermékeket (rostos étrend), és többet mozognak. A szív- és érrendszeri problémák, a magas vérnyomás, a cukorbaj, a bélbetegségek és ízületi betegségek is ritkábban jelennek meg nálunk. Nem véletlen, hogy a szakma mind külföldön, mind hazánkban az elmúlt években másképp nyilatkozott a húsmentes, illetve vegán étrend betegségmegelőző jellegéről. A szakma természetesen ma sem egységes e témakörben, de komoly elmozdulások történtek. Azt lehet mondani: továbbra is döntsön a tapasztalat és az eredmények, amelyek egzakt módon mérhetők.
 
A Vegetáriánus Fesztivál egy sűrített információs program, ahogy két nap alatt szinte minden megtudható, ami a témáról fontos és hasznos. Számtalan oldalról kapunk megközelítéseket és a táplálkozástudomány és biokémia is „képviselteti magát”, a vegán étrend szakmai eredményeivel. Nagy előadások és szekcióülések sokasága várja a látogatókat, illetve a sok kóstoló, főzősulik, és játszóház.  

 
 
Mi magunk is végrehajtottunk vegán fejlesztéseket és nagy távlatok nyíltak meg a bio és funkcionális élelmiszerek terén (www.blnce.hu, „balansz-fejlesztések”), ezeket augusztus 27-én személyesen is meg lehet tekinteni. Emellett vegán étrenddel és számos házi terápiás megoldással gyógyító orvosi központunk továbbra is várja a gyógyulni vágyókat (www.elekieletmodkozpont.hu).
 
Tóth Gábor
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1954 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x