"Vigyázat, Civilek!" - Megnyitja kapuit a 17. ARC Kiállítás...
Címlap / Ajánló / "Vigyázat, Civilek!" - Megnyitja kapuit a 17. ARC Kiállítás

>

"Vigyázat, Civilek!" - Megnyitja kapuit a 17. ARC Kiállítás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az Ötvenhatosok terén szeptember 8 és 24 között ismét megtekinthetjük az idei ARC Plakátkiállítást. A mostani téma egy igen komoly kezdeményezés, amit "Vigyázat, Civilek!" címmel hirdettek meg, hogy különböző társadalmi problémákra hívhassák fel az alkotások a figyelmet. Jelenleg 85 óriásplakát került kiállításra, hogy vizuálisan is véleményt alkothassanak a mindenkit érintő, valóban komoly dolgokról.  

A kiállítás sajtótájékoztatóján Papp Dóra, a Krétakör Alapítvány ügyvezetője moderálta végig az eseményt, majd bemutatta az ARC szerepének fontosságát, amely az aktuális problémák civil és társadalmi kiemelésére fókuszál. Végül sor került a pályázók díjazására is, ahol 12 díj kiosztása mellett döntött a zsűri. 
 

Nem volt könnyű doluk, ugyanis Oltai Kata művészettörténész teljesen érthetően elmondta, hogy rettentően fárasztó volt végignézni a beérkezett pályázati anyagokat. Olykor még vita is kialakult a zsűri tagjai között a döntéseket megelőzően, de a végén egy gyors és egybehangzó eredményt sikerült megszülniük.
 
Nézzük hogyan alakult a díjazottak listája!
 
- Adj Hangot Egyesület
- Amnesty International 
- Bagázs Egyesület 
- Egy Csepp Figyelem Alapítvány 
- Független Diákparlament 
- Hintalovon Alapítvány 
- Magyar Rett Szindróma Alapítvány 
- Magyar Vakok és Gyengén Látók Országos Szövetsége 
- Present Pefect Egyesület
- Suhanj Alapítvány - 
- Unicef Magyarország 
- Vigyél Haza Alapítvány 
 
További három civil díj is született, amit Glázer Attila: Engedély nélkül nem segítek senkinek c. műve, Gollowitzer Szabina: A vizes VB költségvetésétől ments meg Uram minket, végül Pásztor Dániel: Az értékes vödör c. alkotásaik kapták. 
 
Ezenkívül három különdíj átadására is sor került, méghozzá Bartha László: "Állítsuk meg a nőtlenséget! Tompek Barbara légy a feleségem!" c. plakátja. Örörmmel értesítették a résztvevőket, hogy Barbara igent mondott.
 

Heltai Ákos: Pipa vagyok c. plakátja, aminek egyszerű üzenete, hogy mindenki azt és úgy gondol, ahogyan akar.
 
Végül az utolsó különdíj tulajdonosa Nagy-Balogh Györgyi lett, Zászlónk c. pályázatával. Mondanivalójának tartalmát a nemzeti lobogóba rejtette el, ahol a piros szín túlnyomó többségben szerepelt, míg a fehér és a zöld kevésbé. Azt szeretné kifejezni, hogy nincs rendben az egyensúly. Valamiből túl sok van, valamiből pedig rettentően kevés. De szerencsére mindig van remény, amit személyesen is elmondott a közönségnek.
A díjátadót Geszti Péter és Bakos Gábor főszervezők szavai zárták, amelyben egyöntetűen elmondták, hogy ebben a kezdeményezésben vizuálisan is meg lehet fogalmazni a lényeges mondanivalót, ami egy hatalmas érték.
 
Szeptember 8 és 24 között tehát lehetőségünk van megnézni az ARC kiállítást, ahol szembesülhetünk azokkal a fontos dolgokról, amik jóformán a szőnyeg alá vannak söpörve. Irány az Ötvenhatosok tere és alkossunk együtt egy véleményt a kiállított pályamunkák után!


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1937 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x