Őszi újdonságok a Pagonytól
Címlap / Ajánló / Őszi újdonságok a Pagonytól

>

Őszi újdonságok a Pagonytól

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-03

A Pagony nyárvégi-őszi újdonságai között mind a hazai, mind a nemzetközi kortárs gyermekirodalom kiválóságai is helyet kaptak. Sok vicces és érzékeny iskolai történet mellett folytatódik és bővül a Most én olvasok! - sorozat, amely szakmai alapossággal, lassan és biztosan építi fel a kezdő olvasók szövegértési kompetenciáját. Mindemellett a kicsik is gazdagodhatnak friss, haladó szemléletű képeskönyvekkel, szórakoztató mesékkel.  

Ovisoknak ajánljuk

Harcos Bálint: Szofi a vidámparkban, ill. Christina Quiles


Alig két éve, hogy szépen csendesen betüsszentette magát Szofi a gyerekirodalomba, most pedig a sorozat hatodik kötete jelenik meg a szófogadatlan, dacos kislány főszereplésével.
Harcos Bálint dacmeséi és Cristina Quiles fergeteges rajzai a kipukkadó nevetésig fokozzák a történeteket. Hol a szöveg erősíti a rajzokat, hol pedig a képek fokozzák egy-egy mondat humorát. Könyvről könyvre nő az összhang, ezúttal a huncut kislány vidámparkba szeretne menni. Csakhogy (télen) zárva van a vidámpark. Szánkózni viszont lehet! Szofi felül a szánkójára, és átsuhan a parkon, át a játszótéren, át a karácsonyi vásáron, át az Állatkerten… Végül berepül a lezárt vidámparkba, amely épp (téli) álmot alszik. Vagyis csak aludt. Eddig.

Korosztály: 3-6 éveseknek
Megjelenés: október
Ár: 1990 Ft

Dániel András: Kuflik a láthatatlan réten


Megérkezett a filmvászonra a földkerekség első kufli-mozifilmje, főszereplésükkel társas- és kártyajáték született, és sorra jelennek meg a az új történetek könyvben is. Dániel András abszurd mesei világa egyszerre lopja be magát a kicsik és nagyok szívébe.A kuflikkal már sok minden megesett, de ilyen még sohasem! Reggelre kelve szőrén-szálán eltűnt otthonuk, az elhagyatott rét! Vajon mi történhetett? Fityirc és barátai megpróbálnak rájönni a titokra, ami nem egyszerű feladat, hiszen egy láthatatlan réten még a titkok is láthatatlanok!
Persze egy látható réten sem mindig könnyű az élet! A másik mesében Hilda elindul, hogy keressen magának egy csinos kalapot, de egyáltalán nem olyat talál, amilyet szeretett volna…
Szökdécselj hát a kuflik nyomában, mert velük soha, de soha nem lehet unatkozni!

Korosztály: 3-7 éveseknek
Megjelenés: augusztus
Ár: 1990 Ft

Julia Donaldson: A nyomozókutya, ill. Sara Ogilvie

Julia Donaldson verses meséi elképesztően népszerűek szerte a világon, és mióta megjelent A graffaló, már a magyar olvasó-, vagy inkább hallgatóközönség is rajong érte. Eredeti, szellemes, mégis rendkívül otthonos, mély bölcsességet sugárzó világa magával ragadja az egész családot! Ezúttal Sara Ogilvie csodálatos rajzaival ismerhetitek meg Nellit, a hős nyomozókutyát és gazdáját, Petit! Igazi nyomozós történet könyvtárrajongóknak, tele humorral, rímmel és frappáns fordulatokkal.Korosztály: 4-7 éveseknek
Megjelenés: szeptember
Ár: 2490 Ft

Igaz Dóra: Tesómese, ill. Kasza Julianna


Hurrá, van egy kistesóm! Cuki, szeplős orrú kislány. Vagyis várjunk csak! Ez mégsem vicces. Folyton szétrombolja a váramat, megeszi az utolsó kekszet, és mindig ő választ mesét. Juj, de bosszantó! Inkább ajándékozzuk el! Igaz, hogy akkor nem volna kivel játszanom… És ki enné meg a répámat a levesből? Na jó, maradjon. De csak ha nem idegesííít!
Ha jártak már hasonló gondolatok a fejedben (márpedig melyik nagytesónak ne jártak volna?), vidd haza ezt a könyvet, és ha a tesód épp nagyon idegesítő, vedd elő a mókás képeket, vidulj fel, és ne feledd: nem vagy egyedül!

Korosztály: 3-6 éveseknek
Megjelenés: szeptember

Nagyovisoknak, kisiskolásoknak


Vadadi Adrienn: Leszel a padtársam?, ill. Pásztohy Panka


Vadadi Adrienn meséi már belopták magukat az ovisok szívébe. Érzékeny történetei pontosan azokat a pillanatokat ragadják meg a gyerekek mindennapjaiból, amik természetesnek tűnnek – nekünk felnőtteknek – a gyerekek mégis megakadnak tőlük, forgatják magukban és nem mindig találnak feloldást. A nagyszerű írónő az ovisok után most végre segít az elsősöknek is megrázkódtatások nélkül beülni az iskolapadba! Jól ismert szereplői: Lea, Peti, Maja, Ákos, Dorci, Dani szeptembertől iskolába mennek! Persze vannak új gyerekek is: a mindentudó Eszti, az icipici Fülöp, Árpi, az álmodozó, Soma, a vagány. Ki félénken lépte át az iskola küszöbét, mint Maja, ki magabiztosan, mint Lea, de egy biztos, mindannyiuknak rengeteg újdonságot tartogatnak az elkövetkező hetek!Minden iskolába készülő kisgyerek és alsós polcán ott a helye!

Már megjelent:
Leszel a barátom?
Örökké óvodás maradok!
Ünnepelj velünk!
A Palacsinta tábor

Korosztály: 5-8
Megjelenés: július
Ár: 3490 Ft

Vadadi Adrienn – Kőszeghy Csilla: Kockacukor lovassuli – foglalkoztató füzet

A Kockacukor lovassuli volt az idei év legnépszerűbb lovaskönyve. Most a hozzá készült foglalkoztató füzettel gyakorolhatják a kisiskolások a vonalvezetést, a sormintákat és sok más gondolkodós, rajzolós, színezős, vagdosós, ragasztgatós feladatot.
Amire szükséged lesz: színesek, olló, stiftragasztó, fonal.

Korosztály: 5-8 éveseknek
Megjelenés: augusztus
Ár: 990 Ft

Iskolakezdőknek és olvasni tanulóknak

Davide Cali: Azért nem írtam leckét, mert…, Azért kértem az iskolából, mert…, ill.: Benjamin ChaudKéstél az iskolából? Nem írtál leckét? Akkor ez a te könyved!
Davide Cali, író, illusztrátor karikaturista. Több mint negyven  könyve közül eddig Az ellenség volt olvasható magyarul. Benjamin Chaud több mint hatvan könyvet illusztrált, most jelenik meg először magyarul. A frissen megjelent képeskönyvek karikaturisztikus történetszövésükben, erős vizuális hatásukban és gag-humorukkal ható oldalaik megnevettetnek mindenkit, aki valaha ült már iskolapadban.Korosztály: 6-10
Megjelenés: augusztus
Ár: 1990 Ft

Jan Weiler: Maxi iskolába megy, ill. Ole Könnecke


Szóval...
…amikor először mentem suliba, az szuper volt…
…a szünetben nagyon sok a dolgom…
…ez a gilisztaügy igaziból egy fogadás volt...
…néha szörnyen unatkozom…
…most már van egy tetkóm…


Az élet igazán izgalmas, ha az ember épp hatéves. Mindig sok a dolga: elkezdi az iskolát, focizik a szünetben, bunyózik a barátaival, kipróbálja, milyen a giliszta ketchuppal, nyúzza az anyukáját,
idegesíti a nővérét. Maxi mellett nem lehet unatkozni, mert ő épp úgy mesél a hétköznapokról, mintha Janikovszky Éva Velem mindig történik valami vagy Az úgy volt… valamelyik gyerekszereplője, vagy akár a kis Nicolas talált volna ki új történeteket.Korosztály: 5-8
Megjelenés: augusztus
Ár: 2390 Ft


Bővül a Most én olvasok! - sorozat


A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-sorozatot építünk.
A Pagony legkiválóbb szerzői írnak a sorozatban: Berg Judit, Finy Petra teljes sorozatai után Gévai Csilla az Amíg-sorozatot a 4. szinttel, Igaz Dóra pedig Pali iskolai történetét a 2. és 3. szinttel folytatja. Új sorozattal csatlakozik a szerzőkhöz Kertész Erzsi A feltaláló című első kötettel.


Igaz Dóra: Ültetés az első bében, Most én olvasok! 2., ill. Horváth Ildi


A suliban egyre nehezebbek a matekfeladatok, ráadásul Palinak a legjobb barátja helyett egy lány mellé kell ülnie. Először úgy tűnik, hogy Lucát csak a lovak és az illatos radírok érdeklik, de aztán kiderül, hogy jószívű, és még focizni is szeret… Mindezt kicsit hosszabb szavakkal, bonyolultabb mondatszerkezetekkel, de még mindig röviden és egyszerűen.

2. szint
● oldalanként 6-8 mondat
● nehezebb szavak is előfordulnak
                      ● kicsit bonyolultabb, de könnyen követhető történet
                      ● nagy betűk

Korosztály: 5-8
Megjelenés: augusztus
Ár: 2200 FtKertész Erzsi: A feltaláló – Most én olvasok! 1., ill. Bernát Barbara

Berg Judit, Finy Petra, Gévai Csilla és Igaz Dóra után most Kertész Erzsi (HUBBY-díj, 2017) folytatja a sort Fecó történetével. Fecó története tökéletes az első önállóan elolvasott könyvek. Fecó amióta csak az eszét tudja, feltaláló akart lenni. A magától játszó zongora és a mindig a kapuba repülő focilabda után végre kialakítja a műhelyét, és komolyabb találmányon kezd dolgozni. El is készül a repülő cipő, csakhogy ez már olyan okos szerkezet, hogy néha magától is repül. Ebből aztán nagy galiba lesz… A meseregény az egyszerű, sikerélményt garantáló szöveg ellenére rendkívül izgalmas, könnyen magával ragadja a kezdő olvasókat.

1. szint
● oldalanként 2-6 sor
● könnyen kiolvasható szavak
● egyszerű, könnyen követhető történet
● nagy betűk

Korosztály: 5-8 éveseknek
Megjelenés: október
Ár: 2200 Ft


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1815 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x