Fókák az utakon, avagy itt a Kis Magyar Autóbecenév Körkép...
Címlap / Ajánló / Fókák az utakon, avagy itt a Kis Magyar Autóbecenév Körkép

>

Fókák az utakon, avagy itt a Kis Magyar Autóbecenév Körkép

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Ön hogyan nevezi az autóját? Tette fel a kérdést a Használtautó.hu oldalon egy kérdőív, amit pár nap alatt több mint tízezer autótulajdonos töltött ki. A kitöltők 27%-a nevezte el kocsiját, tehát minden negyedik autó kapott becenevet. A klasszikusok mellett egészen extrém válaszok is érkeztek, amikből nem csak az derült ki, hogy mik a legnépszerűbb elnevezések, hanem az is, hogy a magyar gépjármű tulajdonosok névadásban elképesztően kreatívak.  

Szuzi mindent visz
 
Vannak becenevek, amik elterjedtek kis hazánkban, a Toyoták Totya néven, a Citroënek pedig sokszor Citromként futnak, a Mercedesek Mercik, a BMW-k Bömbik, a Fordok Fókák, az Opelek Opik, de népszerűségben mindent visz a Szuzi becenév, mely természetesen a Suzukikat illeti. Számtalan Villám és Nyíl, mindenféle színben, de sok Öreglány is szeli az utakat, közülük a legöregebb ’83-as „születésű”, de egy tavalyi, egyéves kocsi is ezzel a becenévvel fut. A klasszikusok listáját zárják a színhez kapcsolódó nevek; népszerű a Piroska, Zöldség, Sárga, Kékség, Szürke elnevezés, de olyan is van, aki eggyel tovább gondolva a Barnadett nevet választotta vélhetően barna Opeljének.
 
Škodálatos és Taylor Swift
 
Vannak, akik a szóviccekre esküsznek, így kerülhet a magyar pályákra egy Škodálatos nevű Škoda, vagy Carlos, a latin Rover. Egy kreatív tulajdonosnak a Szuzi nem felelt meg a Swiftjére és az énekesnő után Taylor Swift-nek nevezte el járművét.

 
Az erő velük van
 
A csillagok nem csak a mozivásznon háborúznak, a Star Wars népszerűsége az aszfalton is töretlen. A Millenium Falcon, az Ezeréves Sólyom és a Csillagromboló is népszerű becenevek, de vannak akik Padawannak vagy egyszerűen Vader nagyúrnak nevezik gépjárművüket. Ha valaki nem rajongó, de szerette volna kifejezni, hogy az erő a kocsijával van, az olyan nevet választott, mint a Mennydörgő, a Csapásmérő, a Sivatagi Vihar, a Vadállat vagy a Fenevad.

Puhaság Uraság és Szégyen Gyalázat
 
Cuki, Nyuszó, Cukorborsó, Hercegnő, Szépség, Gyöngy, Picúr, Szerelmem, Drágaság, Bébi, Cica, Csajszi… Sokan a párjukat sem illetik olyan kedves becenévvel, mint a kocsijukat. Még Puhaság Urasággal is találkozhatunk az utakon. Azonban meglehetősen sokan adnak nem túl kedves, vagy kifejezetten goromba nevet, Szörnyeteg, Csatahajó, Szégyen Gyalázat, Romhalmaz, Pénznyelő, Rettenetes, Roncs, de Butamobil is akad, egy Maruti 800-as pedig Tejesdoboz néven fut.

Különcök mindig vannak
 
Teljesen egyedi nevekkel is találkozhatunk az utakon, melyeknek nincsen párjuk: Disznószállító egy egyéves Mitsubishi, PontiusPilatus egy hétéves Opel, Kádár elvtárs pedig meglepő módon nem egy W126-os Mercedes, hanem egy 2006-os Toyota, de Škodri Jóska, Dengelendi Boldizsár ésVitara Vilmos is színesítik a Kis Magyar Autóbecenév Körkép skáláját.
 
A Használtautó.hu-ról
A Használtautó.hu – Magyarország járműpiaca – a hazai használt és új járművek, értékesítésének legjelentősebb piactere, ahol a legszélesebb kínálatban érhetőek el különféle eladó járművek.
 
Adatbázisában új és újszerű autók mellett a hazai használtautó-kereskedelemben részt vevő gépjárművek több mint 80 százaléka megtalálható, így egyedülálló betekintést nyújt a magyar használtautó-piacon zajló folyamatokba.
 
A Használtautó.hu korszerű eljárásokkal biztosítja, hogy felületén egy időben meghirdetett, több mint 125 ezer jármű naprakész, szűrt adatbázisban, utólag is elemezhető tartalommal jelenjen meg. 
 
A szolgáltatást átlagosan napi 200 ezren használják. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1944 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x