Ariel az öreg mopsz szívmelengető története
Címlap / Ajánló / Ariel az öreg mopsz szívmelengető története

>

Ariel az öreg mopsz szívmelengető története

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ariel egy 11 éves tünemény, egy kis csoda, a gazdik szeme fénye, a család fontos tagja. Ugye neked is van legalább egy állatod akiről el tudod mondani ugyanezt? Lehet hogy nem mopsz, hanem német juhász, labrador, tacskó, más fajtatiszta, vagy keverék.  

 A jó gazda kedvence nézéséből már azonnal látja ha valami nincs rendben.
Így történt Ariel esetében is.

A korosodó, szeretetreméltó vidám kis állat - aki szorgalmasan teljesítette a szolgálatát beranyozva a család életét - egyik reggel nem olyan volt, mint szokott. A jó gazdik azonnal aggódni kezdtek. Ariel tekintete fáradtnak tűnt és kissé fénytelennek. Szomorkásan hajtotta fejét mancsaira. Amikor reggelihez hívták, szokatlanul fáradtan, de fölkelt, és kacsázva, hátsó lábaival el-el dőlve oda csetlett-botlott táljához. A gazdik azonnal megértették a szomorú tekintet mögötti okokat. Habozás nélkül vitték is az állatorvoshoz aki bizony gerincsérvet állapított meg nála, de korára és fizikai állapotára való tekintettel a műtétet egyáltalán nem javasolta.
A prognózis nem jó. A várható lassú, folyamatos gyengülés, a tünetek fölerősödése, izmok sorvadása ..

 
Feladni - gyógyszerezni, elengedni?
 


A napok, hetek előrehaladtával, csak a gyógyszeres terápia segített valamennyit, de csupán a fájdalom csökkent egy kicsit, megoldást nem hozott. Arielnek már vizelettartási problémái is lettek.
A Gazdik egyre kétségbeesettebbek lettek. Az átlagos gazdik ilyenkor feladják, és elaltatják a kutyát. Arielt azonban nagyon szerették - nem adták fel, hanem tovább kerestek - és találtak.
 
Léteznek ugyanis szelíd, kíméletes terápiák, melyekkel még az ilyen esetekben is tudunk segíteni szeretett kis állatunkon. 
 


Mi történt Ariellel?


A gazdik egy ilyen szomorkás napon kaptak egy e-mailt. Hasonlót, mint a cikk, amit most olvasol. Tőlünk. A GoldenVet rendelőből érkezett. Nem szokták az efféle e-maileket megnyitni, de most valami azt sugallta, hogy ezt olvassák el. Másnap csörgött a rendelőben a telefon. Ariel gazdája a vonal végén.
Elvitte a kutyust alternatív terápiára, mert hallott erről a Facebookon és hírleveleken keresztül. Eljött hozzánk, utolsó reményként. Addigra Ariel már tényleg nagyon ügyefogyottan tudott csak menni, hátsó lábai folyamatosan összeakadtak, lerogyott, tovább csámpázott...
 
Az alternatív tagozaton is végzett állatorvos tájékoztatta a gazdikat a lehetséges terápiákról, melyek közt első helyen az akupunktúra szerepelt. A gazdik – mivel messze laknak és nem tudnak rendszeres kezelésekre járni – a végleges akupunktúra mellett döntöttek.

 

Mit jelent a végleges akupunktúra? 


Az akupuntúrás tűkről már biztos láttál egy csomó fotót, talán már életben is találkozhattál vele. Nos itt azokra a pontokra, ahová máskor a tűket szúrják, vagyis az az akupunktúrás pontokba apró, golyóstoll-hegy méretű arany gömböket helyez be az állatorvos 3-4 cm mélyen.
Azokat az akupunktúrás pontokat célozza, mely a Hagyományos Kínai Orvoslás többezer éves tudománya szerint az adott problémánál az elakadást, blokkot okozzák. Ezeknek a pontoknak a stimulálásával a blokkok feloldódnak, az energia újra akadálytalanul áramlásnak indul, a szervezet visszaáll az egészséges üzemmódba. Ez a beavatkozás után abból látszik, hogy a kutyus egyre kevésbé mutat fájdalmat, egyre felszabadultabban mozog, a tünetek egyre gyengülnek, némelyik teljesen meg is szűnik.
 

Végleges altatás helyett nyugodt öregkor 

 
Ariel, kora ellenére, nagyon jól viselte az altatást – előzőleg mindent kivizsgáltak, hogy a kockázatot minimalizálják. A rendelő munkatársait pedig már ébredéskor elfogta valami jó érzés. Tudtuk, hogy Ariel hamarosan jobban lesz. Éreztük.
A rendelőt ugyanúgy, ahogy érkezett, csámpázva hagyta el a kis mopszika és vele együtt a reményteljes gazdik.
És egy hét múlva jött a telefon. Ariel egyenesen tud menni, nem kacsázik, nem billeg, nem csámpázik, és a vizelettartással sincsenek gondjai. Még az ereje gyenge, hiszen régóta már korlátozottan mozgott csak, de az akarata és a vidámsága visszatért.
Boldogság öntötte el a mi szívünket is. Mert Ariel megérdemelte, és a gazdik is.
Minden kutya megérdemli... csak kérdés, hogy a gazdi megtalál-e bennünket.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4253 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x