Szekérfesztivál - indiai élmény, amiből nem hiányzik semmi...
Címlap / Ajánló / Szekérfesztivál - indiai élmény, amiből nem hiányzik semmi

>

Szekérfesztivál - indiai élmény, amiből nem hiányzik semmi

Forrás: krisna.hu
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-22

A főváros legnagyobb indiai fesztiválját - amely több mint 50 éve már nyugaton is megrendezésre kerül - idén június 30-án, szombaton rendezik. Az ünnepi menet 10 órakor a Vörösmarty térről indul, zenészek, táncosok, énekesek, mutatványosok kíséretében, és 13 órára érkezik a Városligetbe. Itt színpadi programok, koncertek, előadások, mennyei vegetáriánus ételek, hennafestés, gyerekprogramok, filozófiai beszélgetések és indiai kirakodóvásár vár egészen este 8 óráig.  

A lelki világban minden szó egy ének, minden lépés tánc és minden nap fesztivál van!

Ilyen lesz a Szekérfesztivál június 30-án, szombaton.

Jóga, mantra, India - tarts velünk a lélek nyelvén át az ősi Indiába!

Amikor újra befizetted az összes számlát, bevásároltál, megrendelted a munkádhoz szükséges dolgokat, beiratkoztál a nyelviskolába, és azon agyalsz, hogyan fejleszd magad tovább, és közben zsong az agyad a sok elintéznivalótól, akkor valójában semmi másra nem törekszel, csak hogy versenyképes maradj. Ha Darwin evolúcióelmélete igaz, akkor csak az erősebb maradhat fenn, és bármilyen kegyetlen is, de életed végéig hajtanod kell, máskülönben lesodornak a pályáról. De mi van akkor, ha ez a szemlélet csak a fogyasztás és egy olyan világ érdekeit szolgálja, amely megfeledkezik az emberek valódi szükségleteiről? Amely elfeledkezik arról, hogy az ember nem robot, hanem egy lélek, amely az örök boldogságot kutatja?

A valódi belső elégedettséghez valójában nem kell semmi. Nincsenek anyagi vagy tárgyi feltételei, csupán a szemüvegeden múlik a dolog... Néha annyira túlterheltek vagyunk, hogy szerekre és új élményekre van szükségünk ahhoz, hogy ellazítsuk magunkat, ám ezzel csak a megemelt ingerküszöbünket akarjuk kiszolgálni. A boldogságot ugyanis nem lehet megtalálni a forrásától távol, a gyökerénél kell keresni.


Az ősi Indiában nem ismerték a nyaralás fogalmát, nem kellett az embereknek feltöltődniük, mivel nem voltak lemerülve. El tudsz képzelni egy ilyen világot? Összhangban éltek a természettel, minden nap időt szántak a lelki gyakorlataikra, a meditációra és a lélek ápolására. Évente egyszer egy gigantikus fesztivál kíséretében lementek a tengerhez, majd néhány hét után visszatértek szülővárosukba. Talán nem tudod, de ez volt a világ legősibb fesztiválja és ez még ma is él.


A Ratha játrá kifejezés szó szerint azt jelenti: szekér és fesztivál. Ám itt nem is annyira a szekér a lényeg, hanem aki rajta utazik, ez pedig Isten egy különlegesen ábrázolt formája, az Univerzum Ura, akit Dzsagannáthának hívnak. Dzsagannáth formája a boldogság és a szeretet legősibb szimbóluma: egy nagy mosolygó arcot láthatsz belőle, aki az ősi indiai történet szerint a lelkek, a teremtett élőlények iránti szeretetének eksztázisába merül. A Szekérfesztivál egy gyönyörű szimbóluma annak, hogy bár mi, emberek a hétköznapok káoszában teljesen megfeledkezünk a szeretet forrásáról, Istenről, Ő valójában sohasem felejt el minket.

Ez nem egy olyan kapcsolat, ami egyszer csak valami rossz periódusban véget ér… Ezen a fesztiválon, egy szekéren ülve még ki is jön az emberek közé. Mi történik ilyenkor? Ez az ünnep a találkozás pillanata, a felismerés és a gyökerekhez való visszatérés öröme. Mind együtt vagyunk, énekelünk, táncolunk - ez az az élmény, amikor nem hiányzik semmi.


Az ősi India tudáskincsét tartalmazó Védák könyvei részletesen feltárják, hogy az ember hogyan lehet sikeres, hogyan vezesse úgy az életét, hogy az teljes legyen, és boldogsághoz vezessen. Ha magunkba innánk ezt a tudást, erre egyik lehetőségünk a jóga, amely testi és lelki szinten egyaránt hat. A jóga kifejezés már önmagában is "összekapcsolódást" jelent. A másik a mantra, amivel az elmét hangolni lehet, egy hangszerhez hasonlóan. Vagyis ami a zavarodott, rohanó állapotban is a tiszta döntések szemüvegét adja neked.

Ne feledd: a boldogság belülről fakad! Gyere és kapcsolódj be a Föld legősibb fesztiváljába, légy részese egy olyan élménynek, ami teljesen megváltoztatja az életed!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1468 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x