Hogy legyek jó nevelőszülő?
Címlap / Ajánló / Hogy legyek jó nevelőszülő?

>

Hogy legyek jó nevelőszülő?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-09

Azt mondják szülőnek lenni nem egyszerű, pláne nem nevelőszülőnek. Persze ezt csak akkor tudhatjuk meg, ha a saját bőrünkön érezzük ennek felelősségét. Míg előbbi belenő a szülői szerepbe, utóbbi sok esetben belecsöppen ebbe az új státuszba. De mit lehet ilyenkor tenni? Hogyan lehet valaki jó nevelőszülő?  

Mivel a feladat nem egyszerű, mi most összegyűjtöttünk nektek néhány tippet, hogy hogyan érdemes kialakítani párod gyermekével a jó kapcsolatot!

- Figyelj!
Először (pláne, ha még nincs saját gyermeked) figyeld, gyűjts tapasztalatot, információkat a gyerekről. Mit szeret, milyen a természete, mennyire barátságos veled. Milyen a kapcsolata az apjával/anyjával.

- Nyerd el a bizalmát!
Ha az megvan, akkor érdemesebb határozottabban fellépni, de szakértők szerint sokkal jobb, ha pl. a szülőre bízzuk a nevelési feladatokat. Ő tudja, hogy a gyermeke milyen szabályok szerint lett nevelve. Ezt azért is érdemes szem előtt tartani, mert, ha Te már az első alkalommal meg akarod neki mondani, mit hogyan csináljon, akkor szinte biztosra veheted, hogy a gyerek elutasító és ellenálló lesz. Így hát valószínű nem lopod majd be magadat a szívébe.

- Légy türelmes!
Ha hosszú idő után kiépül a bizalom, akkor nyert ügyed van, de vigyázz, mert könnyen elveszítheted.

Gyermekpszichológusok szerint előfordulnak olyan esetek, amikor a gyerek közelítene, de az új nevelőapa/anya nem nyitott erre. Ennek persze sok oka lehet. Sokan párjuk exe miatt nem tudják külön látni a gyermeket, csak a volt feleség/férj, élettárs gyermekeként, amolyan szülői hasonmásként kezelik őket. Szakértők arra buzdítanak, hogy ezt próbáljuk meg elkerülni, soha ne mondjunk rosszat a másik szülőről, hiszen ezzel leromboljuk a gyermekben a jó-szülő képet. A szituáció korántsem egyszerű, sőt ezt a helyzetet még tovább bolondíthatja, amikor megszületik a pár közös gyermeke és létrejön az ún. mozaikcsalád. De az már egy másik cikk témája lenne.

Anikó, az RTL Klub AZ ÉV HOTELE című műsora múlt vasárnapi adásának egyik főszereplőjének agyában is folyamatosan cikáznak a gondolatok, hogyan váljon Zalán jó nevelőanyájává? Bár ő elég jó úton halad. „Nekünk az első perctől fogva nagyon jó a kapcsolatunk. Hamar egy hullámhosszon voltunk, és hamarabb megszereztem a bizalmát, mint gondoltam. Nagyon jó gyerek, tele van szeretetett. Úgy szeretem őt, mintha a sajátom lenne. S, úgy érzem ez az érzés szerencsére kölcsönös.” – árulta el a nevelőanyuka a műsor forgatása alatt.


 
Anikó és Zoltán négy évvel ezelőtt ismerkedtek meg, egy lakóparkban éltek. Szerelmük azonban csak két évvel ezelőtt lobbant lángra. Kapcsolatuk, ahogy Zoli fogalmazott: tökéletes. „Anikó úgy szereti a fiamat, mintha a sajátja lenne, és ez nekem mindennél többet jelent.” Anikónak és Zolinak még nincs közös gyermeke, de elnézve a múlt heti adást ez nem sokáig marad így. Ha láttad a legutóbbi epizódot, akkor tudod, hogy a műsor tele volt meglepetésekkel, ha viszont lemaradtál volna róla és érdekel Anikó és Zalán kapcsolata és kíváncsi vagy a kis család által kipróbált szállodára, akkor mindenképpen nézd vissza az adást az RTL Most!-on.


Újabb két északkelet-magyarországi hotel küzd AZ ÉV HOTELE címért!

Vasárnap délig te is szavazhatsz a két szálloda valamelyikére!

Kastélyhotel Sasvár Resort*****
A történelmi kastélyhotel, mely egykor a Károlyi család tulajdonában állt egy hatalmas parkban, terebélyes fák ölelésében Parádsasváron helyezkedik el. Az épületet Károlyi Miklós terveztette és építtette 1876-82 között Ybl Miklóssal. Károlyi Miklós feleségének, Zichy Karolinnak szánta a kastélyt. Ő adta az épületnek a Sasvár nevet is. A Tanácsköztársaság után az államosították a Károlyi birodalmat a kastéllyal együtt, amelyet még két évre visszakapott a család a második világháború után, de a későbbiekben állami gyermeküdültetésre használták az épületet. 1998-tól egy jelentős felújítást követően működik hotelként a biedermeier és empire stílusú bútorokkal berendezett elegáns kastélyszálloda, mely a romantikus lelkeket képes azonnal rabul ejteni.
További részletek: ITT 


Hotel Narád & Park***
A hotel, a festői szépségű mátrai település, Mátraszentimre egyetlen négycsillagos szállodája. A település Gyöngyöstől csupán 30 km-re, Egertől pedig alig 60 km-re fekszik. Aki szereti a természetet, ebben a hotelben nem fog csalódni. A hotel parkjából csodálatos őstölgyesekkel szegélyezett sétaút vezet a Narád-patakhoz. Páratlan panoráma nyílik az étteremhez tartozó teraszról a Kékesre és Galyatetőre is, sőt tiszta időben a Tátra csúcsait is láthatod a szobából. Kifejezetten ajánlott a hotel gyermekes családoknak: a gyerekbútorokkal felszerelt szobák, az etetőszéket, mesefigurás étkészletet, előkét biztosító étterem garantálja a kicsik gondtalan pihenését. Ugyanakkor a wellness részlegen is megtalálható minden, amire a kicsiknek és a felnőtteknek is szüksége lehet, hiszen úszómedence, jakuzzi, szaunák, gyermekmedencék várnak a hotelbe látogatókra.
További részletek: ITT 


 

A két hotel valamelyikére tehát Te is szavazhatsz a most vasárnapi adás kezdetétől egy héten át a www.facebook.com/azevhotele oldalon. Ezzel nyerhetsz egy wellness hétvégét, abba a hotelbe, ahova voksodat leadtad. Ne feledd, az északkelet magyarországi régióból csak a legjobb hotel kerülhet majd be 2019 januárban AZ ÉV HOTELE döntőjébe. Hogy melyik lesz az? A Te szavazatodon is múlik!

Vasárnap folytatódik a nagy hotel show az RTL Klub-on 11:35-kor.

A bájos időjós Pataki Zita, aki nem mellesleg AZ ÉV HOTELE televíziós műsor háziasszonya egy fiatal párral utazik el Északkelet-Magyarországra. Kitti és párja, Ákos először egy lombkorona házban, a noszvaji Treehousesba, majd a korábban Majláth-kastélyként ismert nógrádgárdonyi Főnix Medical Wellness Resortba vendégeskedik.

A pár egy olyan hétvégét tervezett magának, ahol végre mindketten jól járnak. „Régóta szeretnénk már egy olyan kirándulást, ahol Ákos és én is jól érezzük magunkat. Én imádok wellnessezni, Párom viszont él-hal a természetért és a kirándulásért. Most megpróbáljuk ezt a kettőt ötvözni. Meglátjuk, mi sül ki belőle.” – mesélte Kitti a forgatás előtt. A két napnak azonban nem csak ez lesz a célja. Ha kíváncsi vagy a párra és a további terveikre a hétvégével kapcsolatban, illetve, ha szeretnéd jobban megismerni a két hotelt, akkor semmi esetre se hagyd ki az adást. Nézd AZ ÉV HOTELE című műsort vasárnap 11:35-kor az RTL Klub-on!


Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

AZ ÉV HOTELE közönségszavazás az RTL Klubon és a Facebookon lehetővé teszi, hogy a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét és végül AZ ÉV HOTELÉT. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.


 

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért
versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.

Szavazz és nyerj hetente wellness hétvégét!

A nézők a www.facebook.com/azevhotele oldalon választhatják meg szavazataikkal az egyes hónapok, azaz az egyes régiók legjobb hoteleit. Majd a sorozat végén ezek a hotelek indulnak AZ ÉV HOTELE címért, amire szintén szavazhatnak majd a nézők. Érdemes lesz hetente voksolni, mert minden héten két wellness hétvégét nyerhetnek, akik szavaznak.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2450 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x