Nélkülem - részletek színészeink tolmácsolásában
Címlap / Ajánló / Nélkülem - részletek színészeink tolmácsolásában

>

Nélkülem - részletek színészeink tolmácsolásában

Forrás: Kortárs PR
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Népszerű és meghatározó színművészek adnak elő részleteket Légrádi Gergely legújabb regényéből a világ legnagyobb videómegosztóján. Belefuthatott már az irodalom- és színházkedvelő közönség többek közt Rudolf Péter, Hámori Gabriella és Máté Gábor kisvideójába is.  

Légrádi Gergely a Titokfa című esszéregény és a Szemben című novelláskötet után harmadik könyvével jelentkezik. A szerző ezúttal a regény műfaját választotta, méghozzá filmszerűen pergő jelenetekkel. A Nélkülem című kötet szenzitív témát feszeget: a rohanó mindennapjainkban próbál megállásra kényszeríteni mindannyiunkat.

A könyv főszereplője, Miklós sikeres marketing szakember, feleségével és két gyermekével jómódban élnek. Életük viharos gyorsasággal megváltozik, amikor kiderül: Miklós Alzheimer-kórban szenved. Az egyre sűrűbben és hangsúlyosabban jelentkező szótévesztések és emlékezetkihagyások arra sarkallják, hogy tudatosan rögzítse fel-felbukkanó emlékeit.
A regény gondolatébresztő fejezeteiből népszerű színművészek olvastak már fel kamera előtt, így Schmied Zoltán, Rudolf Péter, Hámori Gabriella, Máté Gábor és Nagy Dániel Viktor tolmácsolásában is láthatunk és hallhatunk részleteket a műből. Rudolf Péter például Miklós és fia szívbemarkoló beszélgetését adja elő, Hámori Gabriella a főszereplő feleségének aggódó pillanatait sűríti érzékletesen a videóba. 



Részlet a regényből:
„Néha jobban vagyok. Onnan tudom, hogy sok minden eszembe jut. Csak úgy, magától. És mindenféle erőlködés nélkül tudok beszélni róla. Ilyenkor rengeteg emlékkel találkozom újra. Jönnek, én pedig figyelek. Ismerősek a képek, a szereplők, de sok jelenetet csak most értek meg. Most veszek észre. (Most élek újra?) Jönnek, csak jönnek, és én figyelek. Mi történt velem. A többiekkel. Megélem azt, amit elmulasztottam. Kár, hogy a semmibe vezet.”








Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1700 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x