Zachary Mason sikerkönyve már a boltokban!
Címlap / Ajánló / Zachary Mason sikerkönyve már a boltokban!

>

Zachary Mason sikerkönyve már a boltokban!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

2017 egyik legnagyobb kritikai sikerét aratta Zachary Mason a Void Star című sci-fijével, ami szépirodalmi igénnyel idézi meg a Neurománc és Mátrix világát, egyaránt tartalmazva elmélkedéseket a digitális világgal való viszonyunkról és izgalmas harcjeleneteket páncélba bújt katonákkal.  

A legjobb és legszebb regény a számítógépekről a Neurománc óta!  

Az újságírók előszeretettel említették a szerzőt egy lapon Neal Stephensonnal, Philip K. Dickkel vagy éppen Samuel R. Delanyval. A Void Start rendkívül méltatták a legnevesebb tech-portálok is – pl. Wired, The Verge –, míg az Amazon a 2. helyre tette a 2017-es legjobb sci-fi/fantasy-listáján.

Nálunk a Könyves magazin 2017/4. számának a Három kívánság rovatában szerepelt, mint az egyik legjobban várt könyv, amit szívesen olvasnának magyarul. A regény októberben érkezett a könyvesboltokba Farkas Veronika fordításában.

A nem túl távoli jövőben a tengerszint megemelkedett és az Egyenlítő menti területek kiürülőben vannak, de még mindig jó gazdagnak lenni San Franciscóban, ahol felfegyverzett drónok tartják távol az elszegényedett tömegeket.

Irina nem gazdag, legalábbis nem annyira, de mesterséges memóriával rendelkezik, aminek köszönhetően mindenre tökéletesen emlékszik. Közvetítőként dolgozik a megbízói és azok átláthatatlanul összetett mesterséges intelligenciái között. A munka jól fizet, Irina évente egyszer még a Mayo Klinikára is el tud menni belőle, ahol különböző kezelésekkel késleltetik az öregedését.

Kern nem mondhatja el magáról mindezt. Egyike azon menekülteknek, akik a várost körülvevő, drónok építette, állandóan terjeszkedő favelákban nyomorognak. A napjait szerzetes módjára tölti, könyörtelenül gyakorolja a különböző harcművészeteket, miközben tolvajként és utcai harcosként próbál napról napra túlélni.

Thales egy teljesen másik világban mozog — egy brazil politikusklán sokadik ágának sarja, aki Los Angelesbe menekült, miután egy támadásban megölték az apját, őt pedig megnyomorították. Egy rongyokba öltözött idegen egy nap leszólítja Thalest, és megkérdezi, hogy mire emlékszik az érkezése előtti időkről.

Kern az életét mentve kénytelen menekülni, miután rossz célpontot rabol ki. Irina pedig szörnyű titokra bukkan az emlékeiben, amikor felidézi legutóbbi találkozóját a megbízójával. Mindhármuk élete veszélyben van, ráadásul a sorsuk elkerülhetetlenül összefonódik ebben a gyönyörűen megírt történetben, aminek központi témái a mesterséges intelligenciák, az emlékek, a halhatatlanság, valamint a könyörtelen erőszak, amit mindezek birtoklásáért egyesek hajlandóak alkalmazni.

A szerzőről

Zachary Mason a Szilícium-völgyben nőtt fel, gyerekként zseninek tartották. 14 évesen kezdte a főiskolát, és még a tinédzseréveiben elkezdett dolgozni a PhD-jén. Jelenleg egy startup cégnél dolgozik, a szabadidejében pedig könyveket ír.
 


 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1341 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x