Szex és Kabbala?!
Címlap / Ajánló / Szex és Kabbala?!

>

Szex és Kabbala?!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-29

Miért épp a szexualitásról ne mondana valamit a Kabbala? A 4000 éves zsidó hagyomány ma már nem csupán a beavatottak titka, Köves Slomó e hetekben tart róla előadásokat.  

Sokáig rejtett tudomány volt a több, mint 4000 éves múltra visszatekintő zsidó misztikus tudomány, a Kabbala, melyet csak beavatottak tanulmányozhattak. Az utóbbi évtizedekben azonban a nem beavatottak körében is hatalmas népszerűségre tett szert, köszönhetően annak, hogy számos ismert sztár, mint Madonna vagy Ashton Kutcher is nagy érdeklődéssel követik a Kabbala tanításait, akárcsak legismertebb hazai követője, Steiner Kristóf. 

De mit mond nekünk ma a Kabbala? A Zsidó Tudományok Szabadegyetemén Köves Slomó rabbi vezetésével nyerhetnek betekintést az érdeklődők a Kabbala és a zsidó misztika filozófiájának alapgondolataiba. A szeminárium többek közt olyan témákat érint, mint a Föld és ’isteni lehelet”: a test és lélek ellentéte, vagy a Szexualitás és a Kabbala. A szemináriumsorozat jól kidolgozott, egymásra épülő előadásokból áll, melynek végére a hallgatók elsajátítják a Kabbala alapgondolatait.

„A Kabbalában nem számít, hogyan öltözködsz, kire szavazol, mi a vallásod, és honnan jöttél. Egy dolog számít csupán: hová tartasz.” - vallja Steiner Kristóf.

Vajon a Kabbala tanításaival 25 éve foglalkozó rabbi is így látja?

"A Kabbala szó szerint azt jelenti, hogy hagyomány. Valójában misztikus filozófiáról van szó, ami a zsidó vallással egyidős.” – mondja Köves Slomó rabbi, aki több mint 25 éve foglalkozik mélyrehatóan a Kabbala és a hászid filozófia tudományával. Előadásain keresztül a résztvevők közelebb kerülhetnek ehhez az ősi misztikus tudományhoz.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség - EMIH szervezésében megvalósuló kurzus hallgatói nem a „mit hogyan”, hanem a „mit miért” kérdésekre keresik a válaszokat. A hat alkalmas szemináriumnak az Óbudai Zsinagóga (1036 Budapest, Lajos utca 163.) ad otthont. Három előadás lesz még ebben az évben:

november 29.
Föld és „isteni lehelet”: a test és a lélek ellentéte - A lélek és a Kabbala pszichológiája

december 13.
Hallgass a szívedre…! Vagy inkább az eszedre? - A lélek 10 személyiségi ismérve

december 20.
Szexualitás és a Kabbala: Mi is a legbelső tudatalatti? - Férfi és nő a Kabbala szemszögéből

Jelentkezés és további információ a www.zstsz.hu oldalon.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 980 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x