Ezért fontos a babák számára a pihentető éjszakai alvás...
Címlap / Ajánló / Ezért fontos a babák számára a pihentető éjszakai alvás

>

Ezért fontos a babák számára a pihentető éjszakai alvás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-16

Ha rosszul alszik a baba, az az egész család számára kimerítő lehet. Pedig a nyugodt alvás során a kisbaba nemcsak pihen, hanem rengeteget fejlődik is. "Megfelelő alvás nélkül a kisgyermek sem tud teljesíteni" - mondja Deliága Éva, gyermekpszichológus szakértő. Ugyanakkor vannak olyan tényezők - például a megfelelő pelenka kiválasztása - amellyel segíthet a szülő a gyermekének a pihentető alvásban. A Pampers ezért kifejlesztette az extra-alvóréteget, ami azonnal felszívja a nedvességet a pelenkán belül. Nem számít, mennyit forgolódik, vagy milyen pózban alszik a baba, a kicsik számára garantált a nyugodt és száraz este.  

Az alvás fontos szerepet játszik az életünkben. Segít feltöltődni, feldolgozni az információkat, és felkészülni a következő nap kihívásaira. Mindez különösen fontos a csecsemők számára, hiszen amikor a babák alszanak, nem pusztán feltöltődnek, a kis szervezetük ekkor fejlődik, és növekszik. Az alvás tanulási folyamatokat indikál, amivel elősegíti a gyermek memóriájának és koncentrációjának fejlődését. Ennél fogva fontos, hogy estére biztosítsuk a csöppségek számára a hosszú és nyugodt pihenést.


„A jó alvás a harmonikus családi élet záloga. Ha kipihent a gyerek, akkor türelmesebbek a szülők is” - mondja Deliága Éva, gyermekpszichológus szakértő. „A táplálás mellett, a legsarkalatosabb pont a kisgyerek életében az alvás, hiszen a gyerekek alvásigénye olyan behuzalozott idegrendszeri sajátosság, melynek figyelmen kívül hagyásával az egész napra, sőt egész hétre kiható negatív következményekkel kell számolni. Az alvás során a kisgyermek pihen, az idegrendszer regenerálódik, a napközbeni élmények, ingerek, újonnan elsajátított tapasztalatok beépülnek. Megfelelő alvás nélkül – eltérhet az egyes gyerekek alvásigénye – a kisgyermek sem tud ’teljesíteni’. Nem tud jól jelen lenni abban, ami az ő dolga lenne: a spontán tanulásban, a helyzetekhez való rugalmas alkalmazkodásban, de még a játékben sem. A nem eléggé kipihent kisgyerek nyűgős, akaratos, és a szülő dolgát is megnehezíti, mert nem könnyen kizökkenthető egy-egy rossz hangulatából.”

Tények az alvásról: 

Az alvás… 
… meghatározó a babák természetes fejlődésében; segíti a koncentrációs készséget és az egészséges memória fejlődését 
… biztosítja az idegrendszer regenerációját és fejlődését 
… tanulási folyamatokat indikál és segít emlékezni a beérkező információkra 
… nem csupán a regenerálódásról szól; egy jó kis alvás segít a babáknak a nap során felgyülemlett információk rendszerezésében és feldolgozásában 
… egy hatékony kilépő az érzelmi és információs többlet szorításából, ami különösen fontos a csecsemők számára, akik főleg az első pár hónapban rengeteg erős és új ingerrel szembesülnek.

Tudta, hogy a kisbabák elképesztően aktívak, amikor alszanak?
Nagyjából kétszer annyit forgolódnak alvás közben, mint a felnőttek. Hánykolódnak, izegnek-mozognak, és közben állandóan változtatják az alvópózukat. A sok mozgás könnyedén megzavarhatja a baba álmát – főleg, ha egy teli, nedves, kényelmetlen pelenka gátolja őket a forgolódásban. Kizárólag a Pampers® Active Baby pelenkái rendelkeznek olyan egyedi extra-alvóréteggel, ami a gyors felszívódásnak köszönhetően képes egész éjjel szárazon tartani a babát, bármilyen pozíciót is válasszon az alvásra.

„Nem köztudott tény, hogy az éjszakai szobatisztaság sokszor jóval később alakul ki, minta nappali. Ennek oka az idegrendszer éretlensége, mely nem éber állapotban még nem képes kontrollálni a záróizmok működését. Ez a természetes gyermeki sajátosság nem szabad, hogy elvegye a pihentető alvás élményét! Ebben segíthet egy kiváló nedvszívó képességű, jó minőségű, megbízható pelenka, mely szárazon tartja mind a gyermek bőrét, mind az ágyat! A jó pelenka nem ad nedves érzetet a gyermeknek, nem kényelmetlen, nem folyik ki belőle a folyadék, így a gyermek nem fázik meg, nem ébred meg arra, hogy nedves lett az ruhája, nem kell éjszaka az ágynemű húzással pepecselni”- teszi hozzá Deliága Éva, gyermekpszichológus.


Az extra-alvóréteg mellett a Pampers® Active Baby belseje három vízelvezető csatornát is tartalmaz, ami segít eloszlatni a nedvességet a pelenkán belül, és a beépített mikrogyöngyöknek köszönhetően távol tartja a nedvességet a baba bőrétől – így akár 12 órán keresztül is képes biztosítani a szárazságot. A pelenka rugalmasságának köszönhetően minden a helyén marad, így semmi sem zavarhatja meg a babát a pihentető, nyugodt alvásban. Ráadásul most a Pampers megbízható alvópelenkái új csomagolásban érkeznek! 

A Pampers® Active Baby pelenkák akár 12 órás szárazságot is képesek biztosítani az alábbi összetevőknek köszönhetően:

EXTRA-ALVÓRÉTEG → segít gyorsan felszívni a nedvességet és szárazon tartani a babát egész éjjel
FELSZÍVÓDÁST BIZTOSÍTÓ MIKRO GYÖNGYÖK → a belső rétegben található gyöngyök segítenek felszívni és elvezetni a nedvességet akár 12 órán keresztül HÁROM VÍZELVEZETŐ CSATORNA → segít szétoszlatni a nedvességet a pelenkában és szárazon tartani a baba bőrét
RUGALMASSÁG → a nyúlékonyságával egész éjjel tartó védelmet biztosít
FINOM, GYAPJÚSZERŰ* ANYAG → a pelenka finomtapintású legfelső rétége (amely a legközelebb van a baba bőréhez)
*A termék nem tartalmaz gyapjút.

 
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1513 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x