Hát ez a vízipók - egy csodapók!
Címlap / Ajánló / Hát ez a vízipók - egy csodapók!

>

Hát ez a vízipók - egy csodapók!

Forrás: Mozinet
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-28

Április 18-ától a Mozinet forgalmazásában látható a mozikban a digitálisan felújított Vízipók-csodapók. A legendás rajzfilm restaurálása több mint fél éven át tartott, amely során kockánként távolították el az egyenetlenségeket, festékhibákat és a színeket is felfrissítették. Az 1983-ban készült egészestés rajzfilm immár szebb, mint eredeti formájában volt.  


Rendezvénynaptár
Az élővizek kedves és mókás kis lakói alig várják, hogy szülők és gyermekek egy újabb generációja ismerkedhessen meg velük a filmvásznon, miközben megtanulhatják, hogy a barátság és a természet védelme egyaránt fontos ahhoz, hogy bolygónk élhető hely maradjon.

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók).

Az egészestés Vízipók-csodapók a Kertész György és Szabó Szabolcs forgatókönyve alapján született, 46 ország által megvásárolt, legendás rajzfilmsorozat első két szériájának 14 epizódjából formálódott, melyekhez a film egyik rendezője, Haui József készített összekötő jeleneteket. A mozifilm a Pannónia Filmstúdió Kecskeméti Műtermének gyártásában készült. A sorozat dramaturgja Bálint Ágnes volt.

Nagyon kevés magyar gyerekfilm, főleg nagyon kevés magyar rajzfilm kerül manapság a magyar mozikba.’ – indokolta a felújítás ötletét Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm igazgatója, a film producere, aki a sorozat és a film sikerét abban látja, hogy „megálltunk félúton az antropomorfizálással. Tehát nem azt csináltuk, mint a Disney, hogy az állatok teljesen emberszerűvé válnak a filmekben. A Vízipók figurái felismerhetők a valóságban is. A siker másik kulcsa pedig talán az, hogy a Vízipók egyszerre ismeretterjesztő, szórakoztató, kedves, nevelő szándékú és sok pozitív értéket hordoz. Vallom, ha gyerekek így megismernek valamit, akkor az fontossá is válhat a számukra és akár a védelmükbe is vehetik.”

Az 1983-ban debütált egészestés rajzfilm 2019. április 18-án, a Mozinet forgalmazásában digitálisan felújítva kerül a mozikba, hogy szülők és gyermekek egy újabb generációja ismerkedhessen meg az élővizek kedves és gyakran mókás kis lakóival, miközben megtanulhatják, hogy a barátság és a természet védelme egyaránt fontos ahhoz, hogy bolygónk élhető hely maradjon.Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1004 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x