A szerelmet megtalálni nem is olyan nagy boszorkányság
Címlap / Ajánló / A szerelmet megtalálni nem is olyan nagy boszorkányság

>

A szerelmet megtalálni nem is olyan nagy boszorkányság

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

Bauer Barbara új regénye egy évszázadokon átívelő, mágikus szerelem története, melyben párhuzamosan elevenedik meg a híres szegedi boszorkányperek sötét időszaka és a két világháború közötti Magyarország falusi valósága.  

„Hagyd végre, hogy a szíved vezessen!” 

„De volt idő – nézett mélyen a szemembe –, hogy a bábák munkájában több volt a babona, mint a tudás. A születéstől a halálig terjedt a szerepük. És tudnod kell, hogy a hiedelmek, a babona és a mágia nem ok nélkül volt jelen. De nem lehet mindenki boszorkány!” 

„Ó, Emma, egy nő bármire képes, ha elég ügyes!”

Szentirmai Róza egy isten háta mögötti faluban él fiával, a tizenegy éves Janóval. Családjában a bábamesterség anyáról lányára szálló tudomány. De Róza ismer gyógyírt a női test és lélek bajaira, tudja a csábítás és a testi örömök fokozására szolgáló csodaszerek titkát, ahogy az összetört szívek balzsama is.

A faluban az a szóbeszéd járja, hogy felmenői között boszorkány is akadt. Úgy látszik, csak a saját életét nem tudja egyenesbe hozni, az egyetlen férfi, akit valaha szeretett, gyűlöli. Egy napon Rózát furcsa álomból ébresztik. Míg álmában máglyára vetették, a valóságban a háza ég le. Bár fiával megmenekülnek, hamuvá és porrá lett életükből semmi más nem marad, csak egy bordó, bőrkötéses könyv – egy hosszú évszázadokat átfogó napló, mely a semmiből került elő, benne egy üzenettel.

Róza beleír egy kérdést a bordó könyvbe, melyre megdöbbentő módon válasz érkezik. Válasz – kétszáz évvel korábbról. A boszorkány-bába kíváncsian ered útnak, hogy megtudja, ki írhatta a sorokat. Miközben az árvíz után újjászülető Szeged utcáit járja a könyvvel a kezében, egyre többet tud meg egy olyan világról, melynek nyomai már csak az emlékezetben élnek. 


A tizenegykötetes szerző, Bauer Barbara hetek óta a sikerlisták élén áll, olyasvalamit tud, amit csak kevés író: szívből ír és szívre hat. Rajongói a Könyvfesztiválon is kígyózó sorokban álltak, hogy az írónővel dedikáltassák a legújabb könyvet. 

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1493 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x