Elmerről el merjük mondani, hogy álmukban befesti a barátait...
Címlap / Ajánló / Elmerről el merjük mondani, hogy álmukban befesti a barátait

>

Elmerről el merjük mondani, hogy álmukban befesti a barátait

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-24

Sok új könyv jelent meg a Pagonynál a Könyvhét előtt. Négykötetesre bővül a színes kiselefánt, Elmer kalandjainak sorozata. Új, lírai mesekönyvvel jelentkezik Kiss Judit Ágnes. Majoros Nóra egy magányos orrszarvúról írt mesét, amelyet Paulovkin Boglárka különleges illusztrációi díszítenek. Annie M.G. Schmidt új könyvében Ábel vándorcirkuszosok mellé szegődik, hogy nyomába eredjen barátnője elrablóinak.  David McKee: Elmer új tréfája
és Elmer és Eldó nagyapó

Két új résszel bővül a külföldön már népszerű sorozat. Elmer, a színes elefánt más, mint a többiek. Ő foltos, tarka kockás, de vajon mindig jó érzés különbözőnek lenni? Most már négy könyvben olvashatók a világ egyik legnépszerűbb elefántjának kalandjai.

Az Elmer új tréfája című kötet a sorozat első részében eljátszott ugratást fordítja meg: ezúttal a többieket festi be álmukban Elmer-színesre, és mindenki megint jól szórakozik. Együtt örülnek, hogy a kiselefánt tréfája már megint milyen jól sikerült. És hogy milyen jó nekik, hogy van egy ilyen különleges kiselefántjuk.

Az Elmer és Eldó nagyapó című kötetben Elmer meglátogatja aranyszínű nagyapját, Eldót. Az elefántokról azt szokták mondani, hogy mindenre emlékeznek. Eldo nagyapó mégis úgy tesz, mintha nem emlékezne azokra a helyekre, ahol az unokájával játszani szoktak, ahol mindig jól érezték magukat. Miközben végigjárják ezeket a helyszíneket, Elmernek kell emlékeztetnie, mit is szoktak ott csinálni, és az mennyire jó. Ez egy olyan szerepcserés játék, amit minden kisgyerek szeret.

2-5 éves kor között ajánljuk.


Kiss Judit Ágnes: A tündérkeresztanya

(Szulyovszky Sarolta illusztrációival)

"Az a baaaj..." Kiss Judit Ágnes költő és meseíró lírai, de mégis humoros meséjében minden fejezet így kezdődik. Mert Kiki, a főszereplő kislány nem szeret kirándulni. Nem szereti hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más baj van! De Kiki van olyan szerencsés, hogy születésétől kezdve nemcsak a szülei, hanem egy keresztanya, Keri is kíséri az útját. Keri, aki nem rokon, hanem egy régi családi barát, elhivatottan teljesíti keresztszülői feladatát. A kislány elképzelése szerint bűvös erővel rendelkezik, hiszen akkor is van figyelme rá, amikor a családtagoknak kevésbé, olyan problémákat is megold, amiket anyáék nem, és képes gyerekfejjel is gondolkodni, ami meg egyenesen csodálatos.

A könyvben minden történetet egy vers kísér, mely bűvös, problémamegoldó erővel bír. Kiss Judit Ágnes költő és meseíró lírai, de mégis humoros mesevilágát Szulyovszky Sarolta különleges illusztrációi teszik teljessé.

3-8 éves kor között ajánljuk.


Majoros Nóra: Az orrszarvú és a madarak
(Paulovkin Boglárka illusztrációival)

Egy magányos orrszarvú vándorol a szavannán. A társai szép lassan elfogytak mellőle, még az is lehet, hogy ő az utolsó. Ezért barátot keres, aki hasonló hozzá. Kalandozásai közben társául szegődik két madár. Vajon együtt sikerül-e igazi barátot találniuk az orrszarvúnak? A sivatag peremén egy hazafelé igyekvő gólya kincsre lel. De miért növekszik a szép kis gyöngy, és kié lehet? A gólya körül egyre több madár tűnik fel, hogy kiderítsék a rejtélyt.

Afrika varázslatos tájaira kalauzol a könyvben olvasható két mese, és közben az is kiderül, mennyit ér a madarak barátsága. Az orrszarvú és a madarak olyan érzelmi intelligenciát fejlesztő, érzékeny, okos állatos mese, ami azonnal beszippantja az olvasót meleg és lágy színeivel, festői illusztrációival és varázslatos, sokoldalú meséjével. Interjú a szerzőkkel.   

5-8 éves kor között ajánljuk.


Annie M.G. Schmidt: Ábel és a vándorcirkusz
(Thé Tjong-Khing rajzaival)

Ábel liftesfiú Középháza legnagyobb áruházában. Egész nap le-föl megy a lifttel, és sorolja az emeleteket. Nem a világ legizgalmasabb munkája! Még szerencse, hogy vele mindig történik valami: hiába csak a falunapra mennek barátaival, máris elrabolják barátnőjét, Laurát! Ábel, Csalogány kisasszony és Trampli úr egy guruló cirkuszkocsin a kislány után erednek, hogy kiszabadítsák. Négy fantasztikusan mulatságos és szerethető emberrel és vándorcirkuszosokkal karöltve gyerekrablókat üldözni – hát lehet valami ennél izgalmasabb?

Az Ábel és a vándorcirkusz Annie M.G. Schmidt utánozhatatlan humorával megírt klasszikus holland meseregény.

5-10 éves kor között ajánljuk.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1399 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x