Egy életed van! Csernus Imre új könyve az életről, az időről...
Címlap / Ajánló / Egy életed van! Csernus Imre új könyve az életről, az időről

>

Egy életed van! Csernus Imre új könyve az életről, az időről

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-06

Számomra a folyékony tűz, a láva nagyon fontos motívum, az életet jelképezi: a lávafolyam vékonyan indul, a közepe kiszélesedik, majd a vége lassan eltűnik. Az én szememben a láva azt jelenti, hogy az ember mer tűzzel élni, szenvedéllyel élni, kitűnni a feketeségből, mert miközben a környezete fekete, a láva maga a tömény izzás. - Csernus Imre  Csernus Imre legújabb könyve, az  Egy életed van – Tűzzel élni
 hónapról-hónapra járja végig az évet, és az évszakokhoz kapcsolódó lelki szakaszokat. A szerző közben felteszi a kérdést: hányszor tizenkét hónapunk van vajon az életben?

Mivel az idő a legnagyobb kincsünk, túl nagy luxus azt önáltatásra, vak létezésre, befőttként való tengődésre pazarolni, ezért Csernus doki mindenkit arra biztat, „támadjon fel”, vállaljon felelősséget tetteiért, és vegye észre a természet és az élet áldásait. De a bevállalós pszichiáter saját esendőségéről is vall, sőt betegségéről is mesél, mellyel 53 évesen, idén januárban kellett szembesülnie.

Sok-e huszonhatezer vagy kevés? – teszi fel a kérdést új könyvében dr. Csernus Imre. Nem forintban, hanem napban, mert átlagosan ennyi jut nekünk, magyaroknak ezen a földön. Nem sok, de nem is kevés. De vajon tudunk-e őszintén és bátran élni, hogy ebből a huszonhatezerből egyetlen napot se pazaroljunk el? Megélünk-e minden egyes pillanatot, vagy észre sem vesszük, milyen évszak van körülöttünk? Megértjük-e a mindennapi rohanásban a behavazott táj, a tavaszi feltámadás, a beérő búzamezők, a hulló falevelek üzenetét? Tudunk-e úgy élni, hogy minden egyes nap ünnep legyen számunkra? Vagy folyton csak a múlton és a jövő rágódunk, és emiatt a jelen kicsúszik a kezünk közül?

 
Dr. Csernus Imre ajánlatokat tesz nekünk. Kinyithatjuk a szemünket és felismerhetjük, milyen az őszinte, kiteljesedett élet. Beszélhetünk az érzéseinkről, bátran bevallhatjuk, ha hibáztunk, és elfogadhatjuk, hogy nem lehetünk tökéletesek. Tanulhatunk a hibáinkból, és mindig van lehetőségünk keresni a megoldást. És ami talán a legfontosabb: vállalhatjuk a felelősséget saját életünkért. A valódi, felnőtt életünkért.

Ahogy írja, „az igazi bűn önmagam nem elfogadása”, és „létezik a felnőtt élet, és létezik a felnőttnek látszó élet”...
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3735 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x