Nem vicc: minél jobban hasonlítotok egymásra, annál nagyobb...
Címlap / Ajánló / Nem vicc: minél jobban hasonlítotok egymásra, annál nagyobb jövője van kapcsolatotoknak

>

Nem vicc: minél jobban hasonlítotok egymásra, annál nagyobb jövője van kapcsolatotoknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Legalábbis ezt állítja egyre több tudós, pszichológus és kutató. Arisztotelész pl. azt mondta, hogy azokat szeretjük, akik hasonlítanak ránk, ugyanazokat a célokat követik és ugyanazokra a dolgokra vágynak, mint mi. Egy 2004-ben, a Venezuelai Egyetemen végzett kutatás eredménye szerint az emberek önmagukat keresik szerelmükben, tehát magukhoz hasonlót keresnek.  

Evidens, hogy a közös értékrend, a világnézet, az attitűd, az intelligencia és a hasonló tulajdonságok kevesebb konfliktusra és nézeteltérésre adnak okot. Viszont az utóbbi időben egyre több tanulmány és cikk született abban a témában, hogy a párok nem csak belsőleg, de egy idő után külsőre is elkezdenek hasonlítani egymásra. Vajon mi lehet az oka?
 

A kutatások szerint a legfőbb ok, hogy tudat alatt magunkhoz hasonló párt keresünk. Ennek a jelenségnek neve is van: válogató párosodás. A nem-véletlenszerű párosodásnak az a formája, amelyben az egyedek vagy magukhoz hasonló partnert választanak (pozitív válogató párosodás) vagy éppen maguktól eltérőt (negatív válogató párosodás). Például az emberek hajlamosak magukhoz hasonló testmagasságú párt választani (Biológiai Kislexikon, 2007). Ezt támasztja alá a PLOS Genetics című folyóiratban megjelent tanulmány. A cikk szerint, az emberek magukhoz képest genetikailag is hasonló párt választanak.

Egy másik kutatás viszont arról ír, hogy a párok csak sokkal később kezdenek el egymásra külsőleg is hasonlítani.  Robert Zajonc, a Michigan Egyetem pszichológusa végzett el ezzel kapcsolatban egy kísérletet. A vizsgálatban résztvevő személyeket arra kérte, hogy fényképek alapján párosítsák össze az egymásra leginkább hasonlító párokat. Több pár képét kellett sorba rendezniük. A fotók fele házasság előtt, a másik része pedig a frigy után 20-25 évvel később készült. Ez az egyszerűnek tűnő kísérlet egyértelműen bebizonyította, hogy a tesztalanyoknak sokkal könnyebben ment az újabb fotók összeválogatása.

Ugyanakkor a vizsgálat során nem bizonyosodott be egyértelműen, hogy mi okozza a jelenséget, de az tény, hogy a szerelmespárok arcvonásai néhány évtized után elkezdenek hasonlóvá válni. Mi lehet az oka? A hasonló életmód, ugyanazon környezeti hatások, vagy a szokások átvétele, amit észrevétlenül sajátítunk el? A választ nem tudni, mindenesetre rengeteg hasonló pár él a világban. A kutatók egy valamit tudnak biztosan, hogy azok a párok, akik mind külsőleg, mind belsőleg hasonlítanak egymásra, nagyobb eséllyel maradnak együtt huzamosabb ideig.

Tímea és Attila, AZ ÉV HOTELE legutóbbi epizódjának hoteltesztelői még korántsem beszélhetnek évtizedes együttélésről, de az tagadhatatlan, hogy meglehetősen hasonlítanak egymásra, mind stílusban, mind külső jegyekben. A múlt heti adásban életük első közös hétvégéjébe avatták be a műsor nézőit, és bemutatták az általuk tesztelt két hotelt, az Alföld régió első két versenyben induló szállodáját.

 
 

Timiék februárban egy farsangi buliban találkoztak először egymással. Attilának már akkor megtetszett a nő, így másnap be is jelölte a közösségi oldalon, majd pár héttel később a sors összehozta őket egy túrán. Ott már nem volt kérdés, hogy adnak-e esélyt kettőjüknek, hiszen a beszélgetéseik egyértelművé tették számukra, hogy nagyon sok a közös bennük. Múlt héten az is kiderült, hogyan érezték magukat első közös hétvégéjükön, és hogy mit hozott ki belőlük az a két nap, amikor sülve-főve együtt voltak. További szimpátiát, esetleg antipátiát? Ha nem láttad a műsort, de kíváncsi vagy a válaszokra és persze a két alföldi szállodára, akkor nézd vissza az RTL Most!-on AZ ÉV HOTELE legutóbbi adását, hogy le tudd adni szavazatodat minél előbb.
 

Elindult a 2019-es televíziós hotelverseny, AZ ÉV HOTELE az Alföld régióban

 

Te is voksolhatsz most vasárnap délig a Timiék által tesztelt szállodák valamelyikére:

 

Open Hotel****

Szentes első számú négycsillagos hotele egy háromszintes, modern stílusban épült szálloda, mely a belváros közelében, csendes, nyugodt környezetben, közvetlenül a Kurca folyó partján, a városi fürdő bejáratától 400 méterre található. A szálloda és annak környéke, mind a wellnessező, mind pedig az aktív kirándulóknak jó választás lehet. Pihenésre ott a városi fürdő vagy a szálloda kültéri úszó és gyerekmedencéje, aktív programra pedig egy kenutúra a Kurcán vagy kerékpározás a városban. Mindezek bérlésében és a különböző program lehetőségekben a szálloda recepcióján adnak tájékoztatást. A hotel éttermében bőséges és változatos svédasztal, minőségi bor-, és széles italválaszték áll rendelkezésre. A szállodában a hagyományos magyaros ételek mellett izgalmas és újszerű kreációkat is érdemes megkóstolni.

További részletek: ITT

 
 

Homoki Lodge - Glamping Ground

A lodge Budapesttől délre, az Alföldön, a Duna és a Tisza közi alacsony fekvésű homokos medencében, Ruzsától 7 km-re található. A civilizációtól elzárt birtokot erdők, rétek, tanyák, gabona-, és szántóföldek ölelik körbe. A terület körül gyakran látni vaddisznót, szarvast, őzt, rókát és mezei nyulat. A hely fő profilja a lovas üdülések. Az osztrák házaspár tulajdonában lévő birtok legfőbb küldetése, hogy az ideérkező vendég megismerje a magyarok évezreden átívelő történelmét, mind a gasztronómián, mind pedig a szálláshelyen keresztül. Egyrészt a konyha az ősi hun-magyar és az Osztrák-Magyar Monarchia gasztronómiai kultúráját ötvözi, másrészt különböző típusú épületekből álló szálláshelyen akár még háromszintes jurtákban is aludhattok, pont úgy ahogy honfoglaló őseink, némi luxus körülménnyel fűszerezve.

További részletek: ITT

 

 
Szavazz minden héten és nyerj wellness hétvégét!

 

Voksodat továbbra is AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán adhatod le, az adásban bemutatott szállodák valamelyikére vasárnap délig. Ha szavazol, nyerhetsz is egy-egy ajándék wellness hétvégét abba a szállodába ahová voksodat leadtad. Ha hétről-hétre megteszed ezt, akkor nő az esélyed arra, hogy elvidd a havi majd pedig az évvégi főnyereményt, azaz egy teljes hetet AZ ÉV HOTELE cím nyertes szállodájában.

 
Most vasárnap két újabb hotel száll harcba AZ ÉV HOTELE címért
 

A hét utolsó napján Zsanett és Gábor teszteli majd le az Alföld régió következő szállodáit. A fiatalok egy éves házassági évfordulójuk ünneplésére érkeznek először, a romantikus erdő közepén fekvő csólyospálosi Csipkerózsa Parkhotel ****- be , majd Gyula város legpatinásabb szállodájába, a Komló Hotel ****-be. Gábor hatalmas meglepetéssel készül felesége számára, amit természetesen a kamerák előtt szeretne átadni. Vajon mi lesz ez az óriási ajándék? Kiderül vasárnap az RTL Klub-on 11:00-kor AZ ÉV HOTELE legújabb epizódjában.

 

 

Magyarország egyetlen televíziós hotelversenye, az RTL Klub-on futó AZ ÉV HOTELE közönségszavazás lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg havonta, az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét. Ezek a szállodák, vagyis a HÓNAP HOTELE cím birtokosai szállnak majd harcba az évad végi fináléban, AZ ÉV HOTELE címért és annak díjáért. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE győztes szállodájában. A szavazatokat a műsor Facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.
 

 

Az RTL Klubon futó, AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televíziós műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.
 
 
 
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4194 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x