Tigrisbukfenc a felhők felett, avagy szürreál-est Dalítól...
Címlap / Ajánló / Tigrisbukfenc a felhők felett, avagy szürreál-est Dalítól Magritte-ig

>

Tigrisbukfenc a felhők felett, avagy szürreál-est Dalítól Magritte-ig

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-30

Mélyedj el a divat világában Abodi Dórával vagy Szegedi Katával szürrealista szemmel, csodáld meg Nemes Zsófia táncelőadását, melyet Magritte művészete inspirált, mozizz Budapest legszebb kilátású teraszán, vesd papírra vágyaid a Kreatív szigeten, vagy vegyél részt a Nemzeti Galéria rendhagyó vezetésein!  

2019. szeptember 14., Magyar Nemzeti Galéria

18:45–19:15 MAGRITTE – PR-Evolution Dance Company táncelőadás (részlet)

Nemes Zsófia táncművésznőre erősen hatnak a művészeti ágak: a festészet, a fotóművészet, a filmművészet és a költészet egyaránt inspirálják. Nyitott a világra és hisz benne, hogy a művészet fő feladata az, hogy lelkesítse az embereket. Nem véletlen, hogy René Magritte szürreális világába mélyebben is beleásta magát és egy táncelőadásban életre is keltette azt.

DIVAT ÉS SZÜRREALIZMUS

19:00–20:00 SZEGEDI KATA rendhagyó tárlatvezetése a szürrealista kiállításban

Szegedi Kata a honi fiatal tervezők egyik legismertebb személyisége. Darabjaira épp úgy jellemző az egyediség, innováció és merészség, mint a szürrealista kiállításban látható alkotásokra. Játékos attitűdje jól megmutatkozik a kontrasztokkal való kísérletezésben, egy igazi 21. századi „power-woman” jegyében.

21:00–22:00 ABODI DÓRA rendhagyó tárlatvezetése a szürrealista kiállításban

Ha valaki bevállalós, akkor Abodi Dóra igazán az. A dizájner épp olyan bátran bánik a merész anyagokkal, vonalvezetésekkel és formákkal, mint a szürrealizmus képviselői. Nem véletlen, hogy világszerte imádja a közönség a darabjait.


MOZITERASZ

Filmvetítés a Magyar Nemzeti Galéria leglenyűgözőbb pontján, Budapest legszebb kilátású teraszán.

20:30–22:35 TAJTÉKOS NAPOK (francia filmdráma, 125 perc, 2013)

„Egy olyan világban, ahol fahéjas cukor illatú rózsaszín bárányfelhőkön is lehet utazni, vagy olyan kocsikon, amelyeknek nincs kereke, hanem rezgő lábakon haladnak előre, Colin, a tehetős fiatalember, a koktélzongora feltalálója mindennél jobban vágyik a szerelemre. Megismerkedik az elragadó Chloé-val és szárba szökken szerelmük Duke Ellington híres “Mood Indigo” dallamaira. Boris Vian világhírű regényének filmváltozata a francia filmragyogó sztárjaival.”

ELŐADÁSOK A SZÁRNYASOLTÁROK KÖZÖTT

18:30 BELLÁK GÁBOR művészettörténész előadása

20:00 DR. HEVESI KRISZTA szexuálpszichológus előadása

Hevesi Kriszta napjaink egyik legnevesebb szexuálpszichológusa. Előadásában szó lesz szexualitásról, érzelmekről, elfojtott vágyakról és álmokról – természetesen tabuk nélkül.

KREATÍV SZIGET

19:00–21:00 VÁGY-ÁLOM montázs workshop

A szürrealista művészek sokszor álmaikat, vágyaikat állították művészetük középpontjába. Ezen az estén mindenki papírra vetheti egyéni képzeletének szüleményeit és kipróbálhatja az automatikus rajzolás metódusát is… Vigyázat, pirulásveszély!

TÁRLATVEZETÉSEK

18:00 Tárlatvezetés a szürrealista kiállításban

19:45 Tárlatvezetés a Lépésváltás kiállításban

19:45 Angol nyelvű tárlatvezetés a szürrealista kiállításban

21:00 Tárlatvezetés a Lépésváltás kiállításban

21:30 Tárlatvezetés a szürrealista kiállításban

ÖN/KÉPEK

18:00–21:00 ÖNISMERETI JÁTÉK

A Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum, a Vasarely Múzeum és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum gyűjteménye inspirálta közös önismereti játék. Barangolj a festmények között, keresd az saját utadat, járd végig az állomásokat, dönts lelkialkatod és ízlésed szerint, míg meg nem találod saját festményalteregódat!

További részletek: www.mng.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1291 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x