Sebestyén Márta világa: századokon, határokon átívelő...
Címlap / Ajánló / Sebestyén Márta világa: századokon, határokon átívelő dalok

>

Sebestyén Márta világa: századokon, határokon átívelő dalok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-28

Sebestyén Márta azon kevés hazai előadóművészek közé tartozik, akik változások és változtatások nélkül a tradicionális magyar kultúrát képviselik itthon és világszerte, koncertjein életre keltve Bartók Béla és Kodály Zoltán által gyűjtött, már majdnem feledésbe merülő népdalhagyományt.  

Az énekesnő szeptember végi koncertjének felcsendülő dalok évszázadokon és népeken ívelnek át, írott forrásokból és a szájhagyomány gazdag tárházából egyaránt merítve. A koncert programja egyfajta áttekintése is a Kossuth-, Prima Primissima és UNESCO Artist for Peace díjakkal elismert művésznő több mint négy évtizede töretlenül ívelő pályafutásának. A koncert dátuma külön érdekes, hiszen Sebestyén Márta 1970-ben ezen a napon, szeptember 26-án nyerte meg a Bartók halálának emlékére rendezett népdalversenyt.   

Sebestyén Mártát tehetsége, képzett orgánuma és varázslatos lénye eredeti jelenséggé avatta. Szinte nincs olyan ország, ahol ne képviselte volna a magyar kultúrát, akár szólóban, akár zenésztársaival együtt. A pályája különböző időszakait meghatározó dalokból egyfajta válogatást hallhatunk ezen az estén. A színpadon segítségére lesz visszatérő zenésztársa, Andrejszki Judit, a régizene nagykövete, a Hungarian FolkEmbassy népzenei formáció, számos nemzetközi fesztivál vendége, illetve ifj. Szerényi Béla és Szabó Zsolt.


Sebestyén Márta és Andrejszki Judit
      
„Hegyen földön járogatok vala…” - Sebestyén Márta koncertje

MOM Kulturális Központ, 2019. szeptember 26. csütörtök 19.00

Sebestyén Márta- ének, furulya
Andrejszki Judit - ének, csembaló
ifj. Szerényi Béla - tekerőlant, tárogató
Szabó Zsolt - viola da gamba
Rosonczy-Kovács Mihály - hegedű
Könczei Bálint - brácsa
Jobbágy Bence - cimbalom
Lakatos Dávid - nagybőgő
Bittner Meenakshi Dóra - Bharatanatyam táncművész
Hungarian FolkEmbassy

A „Hegyen földön járogatok vala…” című koncertre jegyek vásárolhatók a momkult.jegy.hu oldalon, az Interticket hálózatában, valamint a MOMkult jegypénztárában.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1151 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x