Húsimádók, figyelem! Disznótoros Kolbászfesztivál lesz...
Címlap / Ajánló / Húsimádók, figyelem! Disznótoros Kolbászfesztivál lesz Budapesten

>

Húsimádók, figyelem! Disznótoros Kolbászfesztivál lesz Budapesten

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-29

Hagyományőrző disznóvágás-bemutatók, óriási kolbászvásár, kóstolók, családi programok, folklórműsorok, retro és mulatós zenei előadások várják a látogatókat.  

A Magyar Vasúttörténeti Park 10 hektáros területén rengeteg program és látványosság várja a kolbászkedvelőket 3 napon át, 2019. október 11-13-ig. A Disznótoros Kolbászfesztivál egy hétvégére a vidéket hozza el Budapestre, 250 féle háztáji kolbászból lehet vásárolni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbászkészítők, sőt, még a határon túlról is. Ezen kívül hurka, szalonna, sonka és mindenféle disznótoros készítmény, házi sajtok, fűszerek, kürtőskalács, méz, lekvár, és sok más háztáji termék lesz kapható a budapesti kolbászfesztiválon.Csupa boltban nem kapható kézműves finomság lesz a standoknál, melyeket közvetlenül a termelőktől lehet megvásárolni. A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein három kolbászutca, sajt- és fűszerutca, kézműves utca és vásártér várja a jóféle háztájira éhes pesti népeket.

Ha tele a has, akkor jöhet az ital! A Disznótoros Kolbászfesztiválon pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok itatják majd kiváló minőségű italaikat. A hagyományőrző disznóvágás bemutatókon régimódi stílusban mutatjuk be ezt a szép Kárpát-medencei hagyományt. A disznóvágás bemutatókon meg lehet majd kóstolni a szervező szúrópálinkáját is! A Disznótoros Kolbászfesztiválon kiemelt szempont a kolbász minősége! (Ez nem a szójás kolbászok fesztiválja!)  

A budapesti kolbászfesztiválon ételminőség-ellenőr végez munkát, aki az étel minőségén kívül a maximalizált árak betartását is folyamatosan ellenőrzi. A kolbászfesztiválunkon a termelői piacok árszínvonalával lehet számolni, ami a boltok árát meg sem közelíti. A háztáji készítésű, adalékanyag- és tartósítószer-mentes, hagyományos füstöléssel készült kolbászok minősége messze felülmúlja a nagyüzemi kolbászok minőségét! Sült kolbászt és mindenféle disznótoros ételt frissen sütnek a helyszínen hazánk legjobb kitelepülő vendéglátói. A frissensült húsételek árát maximalizálják (650Ft/10dkg).

Népszerű vacsora a „Disznótoros sültkolbász menü” 1.700Ft-ért: nagy sültkolbász, mustárral, kenyérrel és kovászos uborkával. Kiváló minőség, megfizethető áron! Ha már „disznótoros” a budapesti kolbászfesztivál, akkor nem maradhatnak el a 100% hagyományőrző módon végzett disznóvágás- és disznófeldolgozás-bemutatók. A kivéreztetett disznókat egyenként 4 órás bemutatók során dolgozzák fel a mészárosok, bemutatva minden disznótoros műveletet a kolbászkészítéstől a zsír kisütésig. Élőben láthatja a budapesti közönség, hogyan vágtak disznót és készítették a kolbászt a nagyapáink.

Természetesen az igazi csabai kolbászt is meg lehet majd kóstolni, stílszerűen a 120 éves Békéscsabai Tájházban. Meg is lehet vásárolni számos Békés megyei kolbászkészítő füstölt kolbászát és disznótoros termékeit a budapesti kolbászfesztiválon. Töltsük fel a spájzokat télire!A Disznótoros Kolbászfesztivál a családok ideális rendezvénye. Ingyenes a parkolás, díjmentes a WC-mosdó használat, ingyen szállítják a látogatókat az alacsonypadlós fesztiválbuszok a fesztivál teljes nyitvatartása alatt, a Vasúttörténeti Park és a Nyugati-Pályaudvar között oda-vissza. Ingyenes gyerekprogramok sora: állatsimogatók rengeteg állatkával, népi játszótér 30 játékkal, íjászat, jurta, arcfestés, kovácsolás és más népi mesterségek kézműves foglalkoztatói, terepasztal és vasútmodell kiállítás.

Az idei Disznótoros Kolbászfesztiválon másodjára lesz Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás, a Kandó terem melletti épületben. A régi mezőgazdasági termelőeszközöket nem csak nézhetik a gyerekek, hanem kukoricát morzsolhatnak és darálhatnak, tököt pucolhatnak. Ezután a terményeket az állatkarámokban lévő szelíd állatokkal meg is etethetik a kezükből. Igazi falusi hangulat lesz a Békéscsabai Tájház környékén.

Egész nap folklór zenei és néptánc előadások lesznek a mozdony körfűtőházban, illetve az előtte lévő Disznótoros Sátorban, az Orient és a Disznótoros színpadokon. A látogatók együtt nótázhatnak a régi idők dalaira, bulizhatnak a mulatós zenekarokkal, néptánc csoportokkal együtt táncolhatnak a színpadok előtt. A fesztivál területén itt-ott hagyományőrző zenészekkel is találkozhatnak a parkban sétáló látogatók.

Lesz ismét a Disznótoros Kolbászfesztivál logójával ellátott söröspohár-akció! A fesztivál pénteki napján minden nyugdíjas jegy mellé ajándék söröspoharat adnak. Az Orient csarnokban lesz egy faház, melyre rá lesz írva: „söröspohár pont”, a nyugdíjasok ne dobják el a belépőjegyüket, mert pénteken ezzel tudják elkérni az ajándék söröspoharukat.  

A fesztivál alatt teljesen bejárható a Magyar Vasúttörténeti Park
, annak ódon körfűtőházával, két mozdonyforgatójával és Európa legnagyobb téglából épült víztornyával. A látogatók a Disznótoros Kolbászfesztiválon élőben láthatnak majd működő gőzmozdonyt és a vállalkozó kedvűek mehetnek is egy kört az öreg gőzössel. Nem akármilyen látványosságokkal készül a Vasúttörténeti Park a kolbászfesztiválra! A legöregebb gőzöse lesz felfűtve erre a hétvégére: 1882-ben készült 1026 jelű gőzmozdony. Az óriás Truman gőzös az Orient csarnokban lesz elhelyezve díszkivilágítással és itt lesz a híres HONAB dízelmozdony is, ami belülről is megtekinthető. Sok más vasutas interaktív program is várja majd a kolbászfesztivál hétvégéjén a nosztalgiázásra vágyó közönséget: sínautó, lóvasút, hajtányok és kerti vasút. A fesztiválra korán érdemes érkezni, hiszen egész napos kikapcsolódásról van szó. Már a reggel 9 órai nyitás előtt érdemes a bejáratok elé állni, hiszen a fesztiválra érkezve rengeteg program várja a látogatókat a reggeli nyitástól kezdve. Nem is beszélve a Sápi gyümölcsborról!

A Disznótoros Kolbászfesztivál belépőjegy megvásárlásával 4 legyet üthetünk egy csapásra: (1) gasztronómiai programok és vásár (2) veteránjármű kiállítások (3) zenei és folklór programok két színpadon (4) Vasúttörténeti Park összes látványossága.

A fesztivál nyitvatartása: 2019. október 11-13-ig: péntek 12:00-22:00, szombat 09:00-22:00, vas. 09:00-20:00

A budapesti kolbászfesztiválról folyamatosan frissülő információk itt: www.kolbaszfeszt.hu  

A fesztiválra ételt és italt nem lehet bevinni.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1686 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x