Átváltozás: folytatódik Octavia E. Butler klasszikusa
Címlap / Ajánló / Átváltozás: folytatódik Octavia E. Butler klasszikusa

>

Átváltozás: folytatódik Octavia E. Butler klasszikusa

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

Folytatódik Octavia E. Butler idegen kapcsolatfelvétellel, génmanipulációval és a társadalmi berendezkedések kritikájával foglalkozó, sok tekintetben profetikus klasszikusa, a Hajnal.  

A november 5-én megjelenő Átváltozásban a szerző még komolyabb filozófiai kérdéseket tesz fel az olvasónak. Mi teszi az embert emberré? Miért viselkedünk úgy, ahogy? Miért félünk a változástól?

A kötet egyszerre lenyűgöző hard sci-fi és könyörtelen szembenézés legbelső félelmeinkkel – az üzenete pedig talán még az 1988-as eredeti megjelenésekor sem volt olyan erőteljes és aktuális, mint napjainkban.



Pár hónappal vagyunk a Hajnal története után: Lilith életet ad egy látszatra normális fiúnak, akit Akinnak nevez el. Akinnak öt szülője van: egy férfi és egy nő, egy hímnemű és egy nőnemű oankáli, valamint egy nemtelen óloj.

Az oankálik és az ólojok annak az idegen fajnak a tagjai, akik megmentették az emberiséget a nukleáris holokauszt idején, ám ezért cserébe beolvasztották a génállományukat az övékbe. Ennek drasztikus hatásaként megjelentek az új, genetikailag módosított emberek, akik tökéletes harmóniában élnek az idegenekkel, míg az ellenállók tőlük szeparáltan, különböző falvakban és kisebb városokban próbálnak cserekereskedelemmel és fosztogatással boldogulni. Szaporodni nem tudnak, mivel az oankálik sterilizálták és megfosztották őket attól a „genetikai hibától”, amely majdnem a teljes kipusztulásukat okozta.

Végső kétségbeesésükben ezért nehéz lépésre szánják el magukat: egy nap néhány lázadó elrabolja a még gyermek Akint, akire fajtájától elszakadva borzasztó sors vár. De ahogy Akin egyre több időt tölt el a régi emberekkel, mind jobban megkedveli őket. Annyira, hogy ennek végül beláthatatlan következményei lesznek.

A borító ezúttal is Faniszló Ádám munkája, a könyv pedig az elődjéhez hasonló, különleges fóliával borítva jelenik majd meg.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 949 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x