Azt beszélik, CSAPNI VALÓ lesz a program
Címlap / Ajánló / Azt beszélik, CSAPNI VALÓ lesz a program

>

Azt beszélik, CSAPNI VALÓ lesz a program

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

A főváros legjobb táncházai és toplistás zenék mellett nemzetközi szinten is elismert magyar és külföldi művészek szerepelnek a Fonó novemberi programjában.  

Odacsapnak rendesen! November 15-én a Sztregova utcában mutatja be új albumát Ferenczi György és zenekara, az 1ső Pesti Rackák. Az Áldás, Rockandroll néven megjelent lemez külön érdekessége, hogy Nashville-ben rögzítették olyan neves zenészek közreműködésével, mint Jim Oblon, aki többek között Paul Simon zenekarában is gitározik. A zenész a bemutatón is jelen lesz, és muzsikálni fog a Rackákkal!

November 17-én a Huun-Huur-Tu látogat el 7 év után újra a Fonóba. Az együttes a hagyományos tuvai torokének stílus legismertebb képviselője, azé a különös énektechnikáé, mely során egy énekes egyszerre két-három hangot is megszólaltat. A Babra-estek alkalmával olyan külföldi együttesek kapnak meghívást a Fonóba, akiknek zenei jelenléte ma a balkáni zenei színtéren nem csak a kulturális folytonosságot és megújulást garantálja, de egyedi módon, kreatív utakat keresve tudják megmutatni, mit jelent számukra a Balkán zenéje, e kulturálisan sokszínű terület esszenciája.

November 23-án napjaink egyik legelismertebb görög zenésze, Thanos Stavridis lesz a Babra vendége dRom nevű zenekarával: előadásukat kirobbanó energia hatja át, bátran, játékosan építik fel zenéjüket, mely a Balkán legizzóbb, görög színeit hozza előtérbe. Emellett a Babra tamburaközpontú zenéje kontrasztként egyfajta kontinentális levegőt hoz magával, de a klarinét és a harmonika is szerephez jut ezen az estén.

A 35 éves Makám az éppen 100 esztendeje elhunyt Ady Endre előtt tiszteleg november 16-án a házban. A világzenei színtér legendás és egyik legtermékenyebb zenekara Krulik Zoltán megzenésített verseivel érkezik a Fonóba.„Ady volt az, akiben teljes lett az idő, aki megfordította a világot, a magyar glóbuszt, aki köré gyűlt a századforduló új nemzedéke, s akihez viszonyulva mindenki tudta a helyét – írták kor- és eszmetársai, pályatársai, mivel volt bátorsága írni az addig ki nem mondott tabukról, a lét szörnyű zavaros és véres élményeiről. Ady klasszikussá vált „nagy” versei mellett, mint a A föl-földobott kő, Párisban járt az Ősz, Őrizem a szemed, Adja meg az Isten – rejtőző kincseket is bemutatva megidézzük a költő és korának szellemét a szó, az ének és zene eszközeivel”
– vallják az alkotók a lemezen.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1221 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x