A nap színe - könyv a gyermekkor végéről
Címlap / Ajánló / A nap színe - könyv a gyermekkor végéről

>

A nap színe - könyv a gyermekkor végéről

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

David Almond egyetlen álomszerű nap történetén keresztül mutatja meg, hogyan búcsúzik el egy 15 éves fiú végleg a gyerekkorától... "Hosszú a nap, széles a világ, fiatal vagy, és szabad."  

David Almond könyve egyszerű, letisztult, és mégis költői nyelven mesél a gyermekkor végéről. A szerző eddigi köteteivel számos díjat nyert, és könyveit több mint 40 nyelvre fordították már le.

Az Andersen-díjas író legújabb regénye a gyász feldolgozásáról, a reményről szól, és arról a pontról, amikor a kamasz végleg maga mögött hagyja a gyermekkort.
A könyv fejlődésregény, amely egyetlen nap történéseit mutatja be, azt a kiragadott pillanatot, amikor a főszereplő Davie a felnőtté válás elsöprő izgalmával csodálkozik rá a felfedezésre váró világra.

Davie a nyári szünet közepén egy reggel hosszú sétára indul, és miközben sétál, morfondírozik, gondolataiban pedig keveredik a múlt és a jelen, a fájdalom és a boldogság, az élet értelmének keresése és az életigenlés.

A fiú néhány hónapja veszítette el imádott édesapját. A fájdalom már tompul, de még mindig nagyon intenzív. A gyász folyamata abba a fázisába ért, amikor a mély szomorúság ellenére is tovább kell lépni, folytatni kell az életet – kérdés, hogy hogyan. Davie-t segíti ebben édesanyja, és az, hogy minden ízében ismerős számára a kisváros, ahol él. A fiú szeretetben él, vannak barátai, már elkezdett csírázni a szerelem a szíve táján, és a város közössége biztonságot jelent számára szomorúságában is.

Amikor egy reggel, melankolikus hangulatban indul neki kisvárosi sétájának, még maga sem sejti, milyen messzire jut a nap végére...

 

A könyvben egymást érik a meghatározó találkozások, amelyek mind hatással vannak rá, így vagy úgy, de segítenek neki a továbblépésben. A könyv egy kiskamasz története, ám legalább ugyanolyan fontos és lehengerlő lehet nagyobb kamaszok és akár szülők számára is, akár saját gyerekeik fejlődését szeretnék jobban megérteni, átérezni, akár saját kamaszkorukat felidézni. Elgondolkodtató, felkavaró és gyógyító erejű olvasmány a Tilos az Á kiadótól.

12-99 éves kor között ajánljuk.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1362 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x