A lengyel világzene vezető formációja, a VOLOSI érkezik...
Címlap / Ajánló / A lengyel világzene vezető formációja, a VOLOSI érkezik Budapestre

>

A lengyel világzene vezető formációja, a VOLOSI érkezik Budapestre

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

A VOLOSI-ról talán túlzás nélkül elmondható, hogy az egyik legkülönlegesebb vonós zenei formáció, a világzenei piacon pedig valóban páratlan, amit a színpadon elénk tárnak: öt virtuóz vonós, elképesztő energiákkal áradó zene, népzenei ihletettség, mégis teljesen egyéni hangzás.  A VOLOSI nevet itthon legutóbb Lajkó Félixszel közösen készített lemezük kapcsán hallhattuk.
A közös album sorozatos toplistás helyezésekkel bekerült 2019 legjobb világzenei lemezei közé. A koncertközönség az elmúlt években többször hallhatta őket együtt: A Budapest Ritmon, a Müpában és a Budapest Folk Festen is felléptek közös műsorukkal.

A Fonóba ezúttal saját műsorukat hozzák, március 7-én este 20.30-kor lépnek fel a házban. Ízelítőül:


A Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja a vonós hangszerek egyfajta ünnepe: 14 hegedűkészítő mester mutatja be rendhagyó kiállítás keretében míves mesterhangszereit, amelyeket ki lehet próbálni, kézbe lehet venni, meg lehet szólaltatni. Közben egy pohár bor mellett beszélgetni is lehet a készítőikkel. A koncertprogramban szintén a vonós hangszerek, első sorban a hegedűk kerülnek reflektorfénybe mind a klasszikus, mind pedig a világzene műfajában.

Március 7-én a VOLOSI előtt Langer Ágnes hegedűművész, a Bartók Világverseny és Fesztivál dobogósa lép fel Szalai Éva zongoraművésszel duóban 19.30-tól, vasárnap 14.00 órától pedig a Somogyi Vonósnégyes ad koncertet, megszólaltatva a kiállító hegedűkészítők mesterhangszereit is.

„Kevés szakma van a világon, amely nem futószalagon termeli termékeit, ahol a mester keze munkája döntő jelentőségű. A Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonján hazai hegedű- és vonókészítő mesterek mutatkoznak be, az esti koncerteken pedig világhírű művészek és remekművek szólalnak meg. A kiállított vonós hangszereket kézbe lehet venni, ki lehet próbálni; beszélgetni a készítővel, hegedűk titkai nyílnak meg a látogatók előtt.”
(Faragó-Thököly Márton hegedűkészítő, a Wine and Violin alapítója)

A szalon mindkét napja alatt megtekinthető a legendás hazai hegedűkészítők archív fotóiból készült kiállítás, valamint olyan eszközök is, amelyeket a mesterek munkájuk során használnak.

Kiállító készítők: Adonyi Iván, Bárdi Szabolcs, Draskóczy Gábor, Etzler Bernd, Faragó-Thököly Márton, Ficsor Gergely, Gollob Balázs, Héjja János, Holló Bence, Kovács Tibor, Kőrösi Ferenc, Lakatos László, Nagy András és Popara Nikola.
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1410 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x