A hiéna sem szül a péniszén keresztül
Címlap / Ajánló / A hiéna sem szül a péniszén keresztül

>

A hiéna sem szül a péniszén keresztül

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-12

A címben feltett állítás viszonylag egyértelműnek tűnik, azonban... De ne szaladjunk ennyire előre. Inkább ott kezdeném, hogy most ingyenesen használható a 27 millió oldalas Arcanum Digitális Tudománytár!  

Az országos járványhelyzetre való tekintettel, átérezve a közép- és felsőoktatásban, valamint a kutatásokban résztvevők nehéz helyzetét, az Arcanum Adatbázis Kiadó április 16-ig nyilvánossá tette Magyarország legnagyobb, jelenleg közel 27 millió folyóirat- és újságoldalt tartalmazó periodika-adatbázisát, az Arcanum Digitális TudománytáratA nyilvános időszak alatt az előfizetéssel nem rendelkező felhasználók a tartalomletöltés kivételével a szolgáltatás minden funkcióját igénybe vehetik. Egyszeri regisztrációval 1-1 oldal letöltésére is lehetőség nyílik.

"Ezzel a gesztussal szeretnénk erősíteni a társadalmi összefogást, megkönnyíteni az otthoni tanulást, munkavégzést, és izgalmas tartalmak hozzáférhetővé tételével elviselhetőbbé tenni a bezártságot azok számára, akiknek az elkövetkező időszakban esetleg otthon kell maradniuk" - nyilatkozta Biszak Sándor, az ARCANUM Adatbázis Kft. ügyvezető igazgatója.

De mi van a hiénával?!

Véletlenszerűen kezdtem olvasgatni különböző folyóiratokat, főleg a kerek 100 évvel ezelőttieket. Így került elém az Állattani Közlemények 1920/1-4. füzete, azon belül is dr. Schmotzer Bertalan Adatok a foltos hiéna külső nemiszerveinek ismeretéhez című értekezése. Ebben többek között ez áll:

"A foltos hiéna (Hyaena crocuta) nőstényének külső nemi szervei nem olyanok, mint más húsevők, vagy akár más hiénafajták nemiszervei. A hím és nőstény foltos hiéna külső nemiszerveinek külseje, szerkezete és elhelyeződése ugyanis annyira hasonló, hogy első megtekintésre nemcsak megtévesztik a szakembert, hanem közelebbi vizsgálat nélkül a nem meg sem állapítható. Nemiszerveinek ilyen kialakulása miatt a hiénát sokáig a hermafroditizmus példájaként emlegették. Ez volt az oka a hím és nőstény hiéna példányok vásárlásánál előfordult tévedéseknek és a pároztató kísérletek balsikerének is. Ugyancsak magyarázatát adja ez a rendkívüli állapot annak a már régebbi keletű fölfogásnak is, amely szerint a hiéna a penisén keresztül szül. Ennek a lehetetlenül hangzó tévhitnek különben, mint az alábbiakból ki fog tűnni, van némi anatómiai alapja is."


Fotó: Ian Lindsay / Pixabay

Ha érdekel, mi az, itt elolvashatod.

Itt meg szinte bármit!  
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1576 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x