Hogyan gyógyít a valóságban a szerelem? - interjú Németh...
Címlap / Ajánló / Hogyan gyógyít a valóságban a szerelem? - interjú Németh Szilvia írónővel

>

Hogyan gyógyít a valóságban a szerelem? - interjú Németh Szilvia írónővel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Minden férfi/nő egyforma? Miért történik már megint velem ez? Miért nem szeret és törődik velem? Miért csak a testem kell neki? Hogy lehet, hogy ő is megcsalt? - ezeket a kérdések a legtöbb nő ezerszer teszi fel magának. Valóban ennyire reménytelen a helyzet? Erről beszélgetünk Németh Szilvia írónővel.  

 - A világon szinte minden ember érintődik élete során a szerelemmel, és talán nincs is olyan, aki ne égetné meg magát legalább egyszer ezzel a tűzzel. Napjainkban azonban majdnem mindenki párkapcsolati problémákkal küzd. Akinek van, azért, akinek meg nincs, a pedig a szerelem hiányát szenvedi meg. A Gyógyító Szerelem regénytrilógiádban személyes tapasztalatok alapján írsz arról, hogyan sikerült kilépned a párkapcsolati függőség és játszmák birodalmából. Mit gondolsz, mi áll ennek a sok-sok szerelemi csalódásnak a hátterében?

- Az, hogy a szerelem olyan lecke, amit nehezen akar megtanulni az ember. Rengeteg felszínes információ kering a világban arról, hogyan csinálhatjuk jól, vagy legalább jobban, de hiába tudjuk a tudatos részünkkel, ha a tudatalattink, akár a jéghegy alja, másik irányba kormányoz minket. A regényeimmel izgalmas, olvasmányos formában szeretném beavatni az olvasókat abba, hogy mennyi, a tudatalattiban eltárolt blokkjuk, sérülésük vezeti őket a párkapcsolataikban. Kiegészítésként pedig ingyenesen letölthető munkafüzettel és meditációsorozattal támogatom azt, hogy a felismeréseken túl a valódi belső munkát, a saját lelkük gyógyítását el tudják végezni, és szeretettel tudjanak önmaguk felé fordulni.

 
- Manapság sokat hallani az önszeretet, önelfogadás fontosságáról. Valóban ez a kulcs a boldogsághoz?
 
- Sokan vannak, akik kívülről szeretnék megkapni a szeretetet, pedig ami belül nincs meg, az képtelen megnyilvánulni a külvilágunkban. Ha nem szeretjük magunkat, hogyan várjuk el ezt másoktól? Akkor is, ha tökéletesen tudjuk, hogy egyetlen ember van a Földön, aki életünk első pillanatától az utolsóig velünk van, azok pedig mi maguk vagyunk. Önmagunkkal rosszban lenni szörnyűbb, mint egy rosszul működő párkapcsolat. Mégis, napi szinten bántjuk minden apróságért magunkat. Ennek az okait is érdemes a felszín alatt keresni, illetve a párkapcsolati tükörben meglátni.
 
- Ha már tükör! Érdekes címeket adtál az egyes köteteknek. Mesélnél arról, mit is szimbolizálnak?
- A trilógia első kötete az „Aranytükör”, amely éppen abban szeretne segítséget nyújtani, hogyan tudunk jól belenézni ezekbe a sokszor kegyetlennek, és elsőre eltúlzottnak, vagy gyakran érthetetlennek tűnő tükrökbe. Mondok egy példát. Ha valaki folyamatosan olyan társat vonz magához, aki hazudik neki, az nem azt tükrözi, hogy ő maga is hazug lenne. Ilyenkor azt kell megnézni, hogy önmagunknak miben és miért hazudunk. Ha valaki megérti, hogyan használja jól a tükröt, akkor már nem fog annyira félni attól, hogy belenézzen. Az aranyat pedig nem csak azért választottam, mert értékes – akár a párkapcsolati tükreink – hanem azért is, mert Lee Carroll Hazatérés című könyvében (a Kryon sorozat nyolcadik kötete) azt írja, hogy mindannyian magas rangú, aranyangyalok vagyunk, csupán megfeledkeztünk erről. Erre szeretném emlékeztetni az olvasókat.
 
A második kötet a „Gyémántcsiszoló”. Ezt a címet azért választottam, mert találkoztam egy idézettel, mely szerint a gyémánt az a szén, ami különösen jól viseli a nyomást. Ez nagyon megragadott. Ennek a kötetnek a szereplői olyan nők, akiket az élet nyomása már gyémánttá préselt, ám még csupán nyers kincsek, amelyeket csiszolni kell, megtisztítva a lélek-sallangoktól. Ez alatt azt értem, hogy ez az a kötet, amely a legmélyebben világít rá a tudat alatti mozgatórugóinkra, és mutat kiutat a hatásuk alól. Segít leválasztani mindazokat a lelki terheket, amelyek akadályoznak bennünket akár a párkapcsolatunk, akár egyéb életterületünk kiteljesedésében. Mindezt szintén egy izgalmas történet kereteibe ágyazva.  Ehhez a kötethez tartozik a munkafüzet, és a meditációk is.
 
A trilógia nevét is adó harmadik kötet, a „Gyógyító Szerelem” arra szeretne rávilágítani, hogy a szerelem a legritkább esetben gyógyítja úgy a lelkünket, ahogy azt elvárnánk. A legnagyobb áldást éppen a legnagyobb csalódások és fájdalmak jelentik, mert ezeket megértve, elfogadva, feldolgozva juthatunk el a legnagyobb lelki emelkedéshez. Ez a kötet abban a nehéz témában kíván segítséget nyújtani, hogyan tudjuk a megcsalatás mélyben rejlő okait megérteni, és hogyan tudjuk a kezdeti haragot a megértésen, megbocsátáson és elfogadáson keresztül valódi feltétel nélküli szeretetté és hálává alakítani. A trilógia egyes lépcsőt végigjárva pedig eljuthatunk a párkapcsolati függőségben levő ember állapotából az önmagában kiteljesedett emberhez. Ez nem azt jelenti, hogy ezután egyedül kell élni, hanem azt, hogy ha úgy hozza a sors, hogy nincs mellettünk társ, akkor sem roskadunk össze, és futkározunk mások karjába egy kis szeretetért. A borítón levő fotó is ezt a belül megélt teljességet szimbolizálja. 


 
- Hú, ez nagyon izgalmasan hangzik! Mesélnél picit arról, te milyen módszereket használtál a lelked gyógyítására?
- Abban az időben, amikor ezekkel a problémákkal szembesített az Élet, olyan anyagi helyzetben voltam, hogy nem, vagy csak ritkán engedhettem meg magamnak a külső segítség igénybevételét. Választanom kellett, hogy megragadok a fájdalmakban, vagy megkeresem egyedül a kiutat belőlük. Én az utóbbi mellett döntöttem, ezért az Élet megfogta a kezemet, és végigvezetett a folyamaton, nem engedve, hogy idő előtt elszökjek. Azt az adományt is megkaptam, hogy amikor egy-egy területen be mertem vallani, hogy problémám van, szinte azonnal jött szembe olyan információ, amely segített a megoldásban. Így gyakorlatilag többnyire az interneten fellelhető módszereket teszteltem önmagamon, vegyítve a Belső Hangom által átadott üzenetekkel, bölcsességekkel. Végül egy igazán ütős, gyakorlatias keveréket sikerült összeállítanom, amely egyedülálló és komplex segítséget jelenthet a párkapcsolati problémákkal küzdőknek.
 
- Ha jó tudom, szakemberek is olvasták a könyveket. Ők hogyan vélekednek a trilógiáról?
- Egy közel két évtizede spirituális, önismereti úton járó pszichológus hölgy is olvasta a regényeket, és még ő is kapott olyan információkat, amelyeket a gyakorlatba átültetve azonnali változást ért el az életében. Külön kiemeli, hogy egy kész lélekgyógyító programot állítottam össze a három kötetben. Egy Hellinger családállító terapeuta is hangsúlyozza, hogy mind szakmailag, mind pedig spirituálisan helytálló a trilógia.
 
- Az olvasók hogy értékelik a könyveket?
- Számos visszajelzés érkezett. A legrövidebb így hangzott: „Alapmű.” A regényeket elsősorban – de nem kizárólag – Hölgyeknek írtam, így több vélemény is azt hangsúlyozta, hogy minden nőnek olvasnia kellene őket. Sokan jelezték, hogy letehetetlen volt számukra a könyv, egy kedves olvasóm pedig azt írta, hogy olyan, mintha amerikai bestsellert olvasna.
 
- Ha valaki többet szeretne tudni a könyvekről, hol találhat információt?
- A honlapomon (https://nemethszilvia.hu ) keresztül tájékozódhatnak a regényekről, és elnavigálhatnak a YouTube csatornámra valamint a blogomra és a közösségi felületeimre, ahol nagyon sok kiegészítő anyagot találhatnak. Éppen most indítok útjára egy videó sorozatot, amelyben arról vallok, hogyan is éltem meg a valóságban ezeket a nehéz helyzeteket, és hogyan tudtam átfordítani őket. Emellett sok-sok hasznos információt meg fogok osztani, amely megkönnyíthetik az önmagunkra ébredés nehéz folyamatát. Érdemes lesz követni ezt a sorozatot!
 
- Végezetül, ha jól tudom, hoztál nekünk egy ajándékot!
- Igen. Szeretném lehetővé tenni, hogy a regények számos olvasóhoz eljuthassanak és sokaknak segíthessenek felülemelkedni a párkapcsolati játszmákon és csalódásokon, ezért fel szeretném ajánlani a Harmonet olvasóinak, hogy erre a cikkre hivatkozva 2020. július 15-ig, vagy a készlet erejéig 5.550 Ft + postaköltség áron juthassanak hozzá a három kötethez egyben, melyeket kérésre szívesen dedikálok.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1886 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x