A dalai láma egyetlen igazán hiteles önéletrajza
Címlap / Ajánló / A dalai láma egyetlen igazán hiteles önéletrajza

>

A dalai láma egyetlen igazán hiteles önéletrajza

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

"Ha teheted, szolgálj más embereket, más érző lényeket. Ha nem, legalább attól tartózkodj, hogy kárt okozz nekik. Azt hiszem, ez tekinthető egész filozófiám alapjának." (Tendzin Gyaco) Egy Tibet szakértő, írt lebilincselően izgalmas könyvet, a spirituális világ egyik legkarizmatikusabb vezetőjéről.  

 Tendzin Gyaco, a tizennegyedik dalai láma 1950 óta a tibeti régió legfőbb spirituális vezetője.

A különösen karizmatikus egyéniséggel rendelkező férfi volt az első a dalai lámák sorában, aki Nyugatra utazott, ahol a buddhista tanításokat hirdeti, és hangsúlyozza az etika és az egyetemes felelősségtudat, valamint a vallások közötti párbeszéd fontosságát, amiért 1989-ben Nobel-békedíjjal jutalmazták.
 
 
 
Számos könyv született már a vezető életéről, azonban egy sem adja át olyan hitelesen ezt a kivételes élettörténetet, mint Alexander Norman elismert Tibet-szakértő könyve, aki 30 év ismeretség és közeli munkakapcsolat után azon kevesek közé tartozik, akik igazán jól ismerhetik a spirituális vezető munkásságát és a pozíció mögött rejtőző embert.

A dalai láma békéről és együttérzésről szóló üzenete minden hívő és nem hívő ember lelkében visszhangra talál. A könyvből azonban azt is megtudhatjuk, miféle hányattatásokon át vezetett az elszigetelt kis tibeti faluból származó Tendzin Gyaco útja odáig, hogy a világ egyik legősibb és legösszetettebb kultúrájának politikai és szellemi vezetőjévé váljon.
A vallási vezetőt és annak életútját is bensőségesen ismerő Alexander Norman rámutat arra, hogy bár a dalai láma számára mindig is kényelmetlen volt politikai szerepvállalása, valójában nagyon is tapasztalt és ravasz játékos, aki egész életében sikeresen manőverezett az átható erőszak, a buddhizmust megosztó ellentétek és a nagyhatalmi játszmák között. Politikai szerepénél is meglepőbb azonban mágiában, látomásokban és próféciákban gyökerező spirituális gyakorlata - amelynek részleteit ebben a könyvben ismerhetjük meg elsőként.
ALEXANDER NORMAN könyve korunk talán legkarizmatikusabb és világszerte legkedveltebb vezetőjének megvilágító erejű élettörténete.

 
Politikai szerepénél is meglepőbb azonban mágiában, látomásokban és próféciákban gyökerező spirituális gyakorlata - amelynek részleteit ebben a könyvben ismerhetjük meg elsőként. Kapható a KIADÓNÁL 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1562 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x