Szokatlan sci-fi regény jelent meg Trianonról
Címlap / Ajánló / Szokatlan sci-fi regény jelent meg Trianonról

>

Szokatlan sci-fi regény jelent meg Trianonról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Rendhagyó könyv látott napvilágot Trianon 100. évfordulója alkalmából. A magyar történelem talán legtragikusabb eseményét sokféleképpen feldolgozták már, de "A Trianon-küldetés" új megközelítésből sző tudományos-fantasztikus történetet a téma köré.  

 Az idei 100. évforduló ellenére Trianon ma is megosztó téma a magyar társadalomban. Egyesek torka elszorul a szó hallatán, mások legyintenek: felejtsük már el végre a 100 éve történteket. Egy dolog biztosra vehető: nagyon sokan az idei kerek évforduló ellenére sincsenek tisztában a 100 évvel ezelőtti eseményekkel és azok jelenünkre is ható következményeivel.
 
A könyv részben ezen kíván változtatni, ám a megvalósítás merőben újszerű. A regény a Trianonnal kapcsolatos, legfontosabb történelmi tényeket hitelesen sorakoztatja fel, ám mindezt egy izgalmas, fordulatos, a krimit, sci-fit és történelmi kalandregényt újszerűen ötvöző történetbe ágyazza.
 
Az elsőkönyves szerző, John P. Drummer merész témába vágta a fejszéjét. (Félreértés ne essék: a szerző magyar.)




Történelmi sci-fije azt feszegeti, melyik lehet a magyar történelemnek az a pontja, ahol ha az események folyása más irányt venne, Trianon soha nem történt volna meg.

A történet felütésében egy magyar professzor – a honvédség vezetésének odaadó felügyelete alatt – időgépet talál fel, amelyet aztán különös küldetés szolgálatába állítanak: miután meghatározták, hol az a bizonyos sorsdöntő pont a magyar történelemben, speciális katonai osztagot állítanak össze, hogy 21. századi haditechnikával felszerelve, az időgép segítségével a távoli múltba küldve őket, elsöprő katonai beavatkozással az eseményeknek gyökeresen más irányt szabjanak, s így Trianon későbbi megtörténtének még a lehetőségét is megelőzzék.

 
A könyv a sodró lendületű, izgalmas cselekményen és a drámai végkifejleten túl a küldetéssel járó erkölcsi, morális kérdéseket is feszegeti. Ha tényleg lehetne, szabad lenne-e ily módon beavatkozni az ismert történelembe, és milyen várt vagy nem várt következményekkel számolhatnánk, ha így tennénk? Hogyan reagálna a társadalom és az egyes ember egy ilyen rendkívüli helyzetre? Szabad-e előnyt kovácsolni egy ilyen szituációból, ha azt az ember nem a saját hasznára, hanem nemzetéért teszi?
 
A történet végső soron „mi lenne ha” alapon azzal a gondolattal játszik el: milyen sors várna Magyarországra, ha Trianon messzi múltban gyökerező okait lehetőségünk lenne meg nem történtté tenni?
 
A kétségtelenül provokatív, de nacionalizmustól mentes regény nem titkolt célja, hogy a szórakoztatáson túl bővítse az olvasó ismereteit nem csupán Trianonról, de a magyar történelem egy másik fontos epizódjáról is, egyszersmind elgondolkodtasson, és talán némi lelki elégtételt is nyújtson azoknak, akiket Trianon érzékenyen érint.
 
További információ, könyvrendelés: www.trianon-kuldetes.hu
 
 
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2876 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x