A temetőtüzek megelőzhetők, ha ezt a 6 hatékony szabályt...
Címlap / Ajánló / A temetőtüzek megelőzhetők, ha ezt a 6 hatékony szabályt betartod!

>

A temetőtüzek megelőzhetők, ha ezt a 6 hatékony szabályt betartod!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A napokban egyre többször riasztják a tűzoltókat kegyeleti mécsesek vagy gyertyák okozta tüzekhez. Tavaly ilyenkor tíz temetőben keletkezett tűz, amelyet a tűzoltóknak kellett eloltaniuk. A gyertyák és mécsesek nemcsak a temetőkben, hanem otthon is veszélyes helyzetet teremthetnek. Minden évben előfordul, hogy egy Mindenszentek vagy Halottak napja alkalmából meggyújtott gyertya miatt teljesen kiég egy lakás.  

 Tavaly országszerte tíz temetőben keletkezett tűz. Volt ahol kripták, sírhelyek égtek, máshol a temetőbe kihelyezett hulladékgyűjtő konténerek, szeméttárolók gyulladtak ki. Tavaly ilyenkor a miskolci, csengeri, dévaványai, hernádnémeti, jászkiséri, kengyeli, nagykőrösi, rózsaszentmártoni, tiszaroffi és zagyvaszántói temetőben csaptak fel a lángok.
 
 
 

Ahhoz, hogy megelőzzük a temetőtüzeket, az alábbiakra érdemes figyelni:

 
  • Tisztítsuk meg a sírhely környezetét a száraz avartól, elszáradt virágoktól és koszorúktól, mert ezek könnyen lángra kapnak!
     
  • Csak tartóban lévő mécsest gyújtsunk meg a szabadban!

     
  • A mécsest úgy helyezzük el, hogy a közelében ne legyen éghető anyag, és ne tudjon felborulni!

     
  • A mécsestartóban égő mécsest a sírtól való távozás előtt oltsuk el!

     
  • Ne dobjunk a temetőben kihelyezett hulladékgyűjtőbe forró mécsestartókat!

     
  • Ha azt szeretnénk, hogy távollétünkben is égjen az emlékezés lángja, akkor néhány száz forintért vásárolható eső- és szélálló LED mécsest helyezzünk a sírra, ám mivel ez környezetszennyező, vásároljunk olyat, amely napelemes, és esetleg többször is felhasználható.

    A hagyományos ceruzaelemmel működő mécseseket akár több éven át is használhatjuk, de az elemeket soha ne dobjuk a zöld hulladék közé, kizárólag a kijelölt elemgyűjtőkbe, mert fohozottan környezetszennyezők! 
 
 

Sokan nemcsak a temetőben, hanem otthon is gyújtanak gyertyát elhunyt szeretteikért


Az ezzel összefüggő lakástüzek leggyakoribb oka, hogy az égő mécsest, gyertyát gyúlékony anyagok közelében helyezik el, a keletkező lángok pedig a függönyön, asztalterítőn keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire. Ha a gyertyát vagy mécsest egy tűzálló tálra tesszük, akkor az nem forrósítja át a környezetét, és nem vezet lakástűzhöz a megemlékezés. A meggyújtott gyertyát soha ne hagyjuk felügyelet nélkül, azt olyan stabil helyre kell rakni, ahol nem tud eldőlni, a közelében pedig ne legyenek éghető anyagok, illetve semmilyen háziállat ne érhesse el a gyertyát. 
 
A gyertyákat ne gyújtsuk meg úgy az ablakban, hogy a függöny a közelében legyen. 


Nálunk is egyre jobban terjed a halloweeni töklámpás készítésének szokása


Ha ilyet helyezünk el, győződjünk meg róla, hogy a lámpás közelében ne legyen semmilyen éghető tárgy, ha pedig a kertbe tesszük a lámpást, gyertya és mécses helyett elemes LED izzót tegyünk bele, győződjünk meg róla, hogy a kutya nem fér hozzá és nem tud magában kárt tenni, nem tudja feldönteni, vagy a mécsest megrágni és annak apró darabkáit lenyelni. 

Óvjuk háziállatainkat úgy is, hogy a népszerű, apró színes dísztököket ne hagyjuk előttük, ugyanis ezek a kutyákra mérgezők. (Az étkezési tökök, amiből a lámpást faragjuk, és amit meg szoktunk sütni, nem okoznak gondot, kizárólag az apró, színes dekortökök lehetnek nagyon veszélyesek, mert a kutya számára a labdára hasonlítanak, könnyű őket felvenni és megrágni!) 

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1461 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x