Megosztók Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda
Címlap / Ajánló / Megosztók

>

Megosztók

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Meg szeretnélek tanítani az "áldás" és "osztva" univerzumán túl, úgy Facebookozni, hogy az tényleg segítség legyen másoknak, és jobbá tegyen téged. Az álhírek, az ezoterikus frázisok, a "nyerj házat ingyen" posztik és az édes kiscicicák ködéből kipillantva elmondok már dolgot, ami ma, 2021-ben igaz.  

 A “minden szart megosztás” és a segítő megosztások közti hártyavékony határról szeretnék beszélgetni ma veled. Azokról a helyzetekről, amikor a fizkai segítség mellett 8ha meg tudod tenni) érdemes és jó a megosztás gombra kattintanod, ha több eszed van, mint egy kisegérnek. 
 
 
Megosztó írásaim is vannak. (Nyilván nem a receptek, bár már láttam felnőtt férfiakat összeveszni azon, hogy mikor adjuk a paradicsomot az igazi lecsóhoz ...) - ez azt jelenti, hogy egyesek nem értenek egyet vele, más meg igen, és erről kialakul egy vita. (lehetőleg kulturált formában)

És az is ott van, hogy megosztunk dolgokat, de nem mindegy, hogy mit.

 
 
Először is, szögezzük le, hogy mindegy, hogy te miket szoktál megosztani. Az a nem mindegy, hogy miket nem osztasz meg néha, ami pedig olyan kis “emberi minimum” lenne, egy sokat érő kis kattintás, ami neked épp ingyen van.
 
 

A viccek mindig virulensek - ez oké


Viszont nem lehet és nem is kell szerintem minden egyes álláshirdetést, vagy lakáshirdetést viccesre venni, mert a vevő nem röhögni akar, hanem lakást vásárolni, a cég nem egy vihogót akar felvenni, hanem egy megfelelő személyt. És így tovább. Nagyon sokan vannak, akik látják, ha egy közeli ismerősük árulja a házát, vagy éppen a munkahelyén a saját munkáját segítendő, megoszt egy állás lehetőséget. Esetleg vállalkozóként keres munkatársat. Ezek klasszikusan olyasmik, amik segítenek. Ha már voltál meló nélkül, vagy ha már kerestél ideális házat, vagy albérletet, akkor tudod, mekkora öröm rábukkanni egy ideálisra. Az ilyen típusú hirdetéseket - akár névre szólóan, privát üzenetben, egy adott kereső személynek célozva - bizony maxigiga jófejség megosztani. Neked kb egy másodperc, akit meg elérsz vele, annak törődés, segítség, akiét megosztod, annak akár még anyagi haszon is lehet. Ja? Lehet, hogy ez tart vissza téged? Ne viccelj már! Ez a kicsinyesség csúcsa.

Ha lehet, ossz meg olyan hirdetéseket, amelyek ismerősök falán vannak és konkrét segítséget jelent nekik, ha a posztjukat mások is látják.
 
 
Egy külön kategória az eltűnt és “vigyázz mert elaltatják” jellegű kisállatos hirdetés. Ez egy döntés kérdése. Az állatvédők tudják, hogy ezernél is több megosztás után is kétséges, hogy egy kisállatnak lesz-e gazdája. A nagy számok törvénye statisztikailag itt nagyon nagy számokat jelent. Vannak emberek, akik minden kisállatos hirdetést megosztanak és csak azokat. Őket egy csomóan lekapcsolják. Ki a fene akar mindig nyűgöt látni? Senki. Ügyesek a fajtamentők, mert ők csak egy bizonyos fajtát menedzselnek, így mindenki tudja, hogy ha tudomisén, pincsi kell, akkor a Mancika az ilyen fajtamentő, hozzá lehet fordulni.
 
Viszont ha az én kutyám veszne el, és te a környéken lakóként, ismerősként a kifejezett kérésemre sem osztanád meg a képét, akkor én iszonyú pipa lennék rád. És ha nem köszönnék a boltban, akkor azért magadra vethetnél. Lehet, hogy ha idősebb vagy, a helyet sem adnám át a buszon, vagy ha igen - mert volt gyerekszobám - azért nem szívesen és ezt éreztetném veled. Ebből kb. lehet érezni a különbséget.

 
 
A humor jó, egészséges. Meghatódni szeretünk. Segíteni vajon miért vagyunk lusták?

Találkoztam már olyannal, aki azt mondta, hogy ő nem hirdetőoszlop, és semmi hirdetést nem tesz ki. Neki csak annyi a válasz, hogy én sem vagyok segélyszervezet, és azoknak segítek, akiktől fordított esetben ennyi minimumot el tudok várni. És ezek döntések. Arról, hogy mennyire vagy jó fej másokkal. Mert olyasmit megosztani, amivel valóban segítesz, kifejezetten jófejség. Ossz meg hasznos információt (is), cikkeket tanulmányokat és beszélgess bátran másokkal. 
 
Segíts az ismerőseidnek! Amit te fordított esetben segítségként várnál, úgy csináld. Az nagyjából jó lesz ...
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1578 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x