Te mit tennél, ha kiderül, hogy a gyereked drogra lopja a pénzt?...
Címlap / Ajánló / Te mit tennél, ha kiderül, hogy a gyereked drogra lopja a pénzt?

>

Te mit tennél, ha kiderül, hogy a gyereked drogra lopja a pénzt?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Mit tettél volna a szülők helyében? És ha az iskolában te vagy az osztályfőnöke? És ha a legjobb barátja anyukája vagy? Mit tettél volna, ha kiderül, hogy Veronika folyamatosan meglopja a szüleit és a pénzt drogokra költi?  

 A lányt nevezzük Veronikának.

17 éves és régebben elég jó tanuló volt, de a covid otthon tanulós hónapjai alatt eléggé leromlottak a jegyei. A nyári időszakban nagyon sokat járt bulizni, új ismerősöket szerzett a neten. A szülei engedték, hiszen úgy érezték, hogy a gyerek folyamatosan be volt zárva, így ideje, hogy most kicsit tomboljon. Veronika nem fogyaszt alkoholt és kávét is elvétve iszik, a szülei kedves, józan életű lánynak tartják. 

Elment a barátaival több hétvégére is különböző összejövetelekre, melyről a szülők nem sokat tudtak, csak annyit, hogy egy barát / barátnő lakásán játszanak a fiatalok.

Arról, hogy a játék drogozással indul, nem is tudtak egészen addig, míg el nem kezdtek eltűnedezni pénzek a szülők tárcájából. Eleinte még próbáltak magyarázatot találni az eltűnő Forintokra, de lassan kikristályosodott bennük, hogy a pénzre csak a lányuk emelhet kezet. 

A szülők viszonylag kevés készpénzt tartanak maguknál, általában csak akkor vesznek ki, ha a gyereknek van valamilyen személyes szükséglete, például bérletre, vagy ételre kell pénzt adni neki, esetleg ruhát, vagy könyvet kell vennie. Ezekre oda szokták adni a pénzt a gyereknek. Korábban Veronika nem volt szigorúan elszámoltatva.



A szülők akkor kaptak komolyabban észbe, amikor Andrea, Veronika barátnője átjött és elmondta nekik: Vera pénzt vett el náluk, az ő szülei tárcájából, és elemelt egy kisebb arany fülbevalót a fürdőszobai polcról, amit Andi anyukája hagyott ott este. 

Andi nem akarta, hogy legjobb barátnője bajba keveredjen, és tudta, hogy ha a szülei megtudják, hogy Vera lopott, akkor fel fogják jelenteni a lányt. 
Vera szülei megpróbálnak beszélni a lányukkal, de valahogy sosem sikerül leültetni őt, mindig kibújuk a számonkérő beszélgetés alól. Tehetetlennek érzik magukat. 

Te mit tennél Vera szülei helyében? Mit tanácsolnál nekik? 

Mit tennél, ha Vera osztályfőnökeként gyanús lenne neked a lány viselkedése? 

Jól döntött-e Andi? 

Mit tennél Andi szülei helyében, ha rájönnél, hogy a lányod legjobb barátnője drogozik? 

Hogy segítenél Verának? 


Beszélgessünk erről a Facebookon a cikk posztja alatt! 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 814 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x