Négy lábbal a címlapon - Nandagópa új (tacskós) könyve...
Címlap / Ajánló / Négy lábbal a címlapon - Nandagópa új (tacskós) könyve

>

Négy lábbal a címlapon - Nandagópa új (tacskós) könyve

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-03

Már megint írt a tacskókról, és ez megint zseniális lett, és szerintem ezt megint szétkapkodjátok! A címe: Tacs-Co, avagy hogyan NE neveljünk dakszlit . A Harmonet olvasók egyik kedvenc könyve volt tavaly Nandagópa könyve, az Angyal feketében. Mi most a tacskót kérdeztük: SIKERÜLT egy hamisítatlan Dakszlinterjút csinálnunk!  

 2021. október 22-én jelent meg egy különleges könyv Tacs-Co, avagy hogyan NE neveljünk dakszlit címmel, melynek címlapján egy igazán rendhagyó híresség feszít. Nem volt könnyű időpontot egyeztetni vele, de végül sikerült rábeszélnünk egy telefonos interjúra.Harmonet: Köszönjük, hogy elfogadta a felkérést. Örülünk, hogy végül kötélnek állt!

Várjá’ Lajos: Inkább póráznak. Meg zsinórnak.

Harmonet: Hogyhogy?

Várjá’ Lajos: Hát úgy, hogy a gazdám pórázon ráncigált odáig, ameddig elér a telefonzsinór.

Harmonet: Ennyire nem szereti a felhajtást?

Várjá’ Lajos: Már hogyne’ szeretném! Bármit felhajtok, ami üregben, odúban, vagy vacokban lakik. Lehet az róka, borz, egér, vagy macska. Főleg macska.

Harmonet: Nem így értettem. No, de inkább térjünk a lényegre!

Várjá’ Lajos: Velőscsont.

Harmonet: Parancsol, kérem?

Várjá’ Lajos: Hát, ha hagyja, akkor parancsolok! Mi tacskók már csak ilyenek vagyunk. Nekünk nehéz parancsolni, de ha az ember egy picit nem figyel oda, akkor mi átvesszük az uralmat. Úgyhogy egy velőscsontot lesz szíves! Ugyanis ez a lényeg!

Harmonet: Oh, hát velőscsont épp nincs nálam.

Várjá’ Lajos: Nincs? Hát hogy készül maga föl az interjuh-alanyból?

Harmonet: Már régóta követem az Ön karrierjét, kedves Lajos, most is alaposan utána olvastam a legújabb könyvek, a Tacs-Co, avagy hogyan NE neveljünk dakszlit címűnek, amiben Ön a főszereplő.

Várjá’ Lajos: Ja, vagy úgy! Hát igen. Az Angyal feketében c. könyv estében még sikerült megőriznem az ingkongatómat...

Harmonet: Mármint az inkognitóját?

 Várjá’ Lajos: Azt is, csak annak nincs semmi értelme. De kérem, ne ugasson bele a mondandómba! Az az én reszortom! Szóval, az első könyvnél még nem saját nevemen szerepeltem, hanem mindenféle állneveken. De annyian kérdezték, hogy én szerepelek-e a történetben, hogy végül megengedtem a gazdámnak, hogy írjon rólam is egy könyvet.

Harmonet: Ehhez képest elég „harapós” lett a fülszöveg, amit Ön írt a könyvhöz!

Várjá’ Lajos: Igen, mer’ kissé megsértődtem. Azt hittem ugyanis, hogy most is olyan meghatóan érzelgős történetet fog írni, amit egy ex-kóbor kutya életéből illene. Vagy legalább amolyan cukikutyásat. Erre meg, a gazdám, mint egy paparazzó, mindent kifecseg. Évekig figyelt, és most felfedi életem titkait és ezzel akár az avatatlanok előtt is láthatóvá teszi a tacskólélek rejtelmeit. Most bárki megtudhatja, mire jó egy tacskó, mire tanít egy dakszli, és mi a tacs-kód megfejtése. Ez nagyfokú felelőtlenségre vall! Nem is beszélve arról, hogy miközben ez az iromány nyíltan felvállalja saját áltudományosságát, új tudományágak – mint például a tacskonómia – megalapozására tesz kísérletet, és ezzel összefüggésben levezeti, hogy miért jobb a tacskós kanapé a tacskótlannál. Vagy bebizonyítja, hogy a tacskófüggőség létezik, és bár nincs szagirányú végzettsége, még ennek gyógymódját, a detacsxikálás módszertanát is kidolgozza. Hát manapság, kérem, már mindent szabad?! Pedig már dr. Bubó is megmondta, hogy „ne terjessz el egy ragályt csak azért, hogy legyen mit megfékezned”! Egyébként nincs magánál egy kis resztelt máj?

Harmonet: Sajnos nincs. Szóval fel van háborodva?

Várjá’ Lajos: Ja, nem. Legalábbis igaziból nem. Vagy nem annyira nagyon. Azon legalábbis jobban fel vagyok indulva, hogy biztos fésűkagyló-wakame sincs magánál.

Harmonet: Tényleg nincs.

Várjá’ Lajos: Gondoltam! Na, mindegy! Szóval igazából azért nem vagyok annyira felháborodva, mert szeretem, ha az emberek heherésznek. Először persze fel voltam haragudva, mert azt hittem, hogy rajtam röhögnek, és engem kacagnak ki. De aztán rájöttem, hogy magukra ismernek, és azon derülnek olyan jókat. Ezért már nem is harapszom annyira. Meg ki is írtam magamból a mérgemet.

Harmonet: Csak nem Ön is könyvet ír?

Várjá’ Lajos: De, receptkönyvet. Ahhoz kellene például egy jó kis konfitált libamáj, úgyhogy legközelebb azt is hozzon magával! De most nem erre céloztam, hanem arra a levélre, amit a szerkesztőségnek küldtem, amikor készült a könyv. Szerencséjükre le is hozták.

Harmonet: Ennek hallottam hírét. A szerkesztő mesélte, hogy az állt a levélben, hogy ha nem közlik le a levelet, akkor „mek lesznek harapva”. Ezt nem merték megkockáztatni.

Várjá’ Lajos: Azt jól is tették. És a könyvnek is jót tett, hogy rámutatott némely hiányosságára. Mert például sokat foglalkozik a tacskófüggőség diagnosztizálásával és kezelésével, de nem domborítja ki eléggé a tacskók lírai énjét. Pedig nekünk olyan is van ám!

Harmonet: Tényleg?

Várjá’ Lajos: Még jó, ha mondom! Ezért mellékeltem is a levélhez a titkos tacskó himnuszt. Aki azt elolvassa, megláthatja, milyen is a dakszlirodalom!

Harmonet: És mit szól ehhez a többi tacskó? Nem haragszanak Önre, hogy kikotyogta a titkot?

Várjá’ Lajos: Már’ mér’ haragudnának? 

Harmonet: Ön is neheztelt a gazdájára, amiért nyilvánosságra hozott ezt-azt az Ön viselt dolgaiból. 

Várjá’ Lajos: Az mit jelent?  

Harmonet: Kiteregette a szennyest.  

Várjá’ Lajos: Azt a gazdasszony szokta.

Harmonet: Ő is könyvet ír?

Várjá’ Lajos: Nem, ő mos.

Harmonet: Aha. Na jó, akkor inkább azt kérdezem, hogy kinek ajánlaná a Tacs-Co, avagy hogyan NE neveljünk dakszlit című könyvet?

Várjá’ Lajos: Gyakorlatilag mindenkinek, aki nem macska.

Harmonet: Nekem momentán nincs kutyám. Nekem is ajánlaná?

Várjá’ Lajos: Maga macska?

Harmonet: Nem, dehogy!

Várjá’ Lajos: Akkor magának is ajánlom. Aki szereti a kutyákat, annak azért, aki meg nem szereti, annak azért ajánlom. Meg azt is, hogy legközelebb hozzon valami kaját is magával! Mindegy mit, csak marhafelsár legyen!

Harmonet: Akkor ajánlom magamat!

Várjá’ Lajos: Mér’ maga marhafelsár? Halló... halló... hallllóóóó! Letette! Pedig még el akartam mondani, hogy a könyvbe bele is lehet olvasni, és hogy kapható a www.spirodalom.art oldalon és a könyvesboltokban, továbbá az internetes könyváruházakban is. Ha a gazdámtól rendelik meg a www.spirodalom.art-ról, akkor kérésre dedikálja is. Én, ha kutyás gazdi lennék, akkor biztosan nagyon örülnék magamnak karácsonyra! Ha kutyátlan, akkor meg pláne. Csak úgy mondom...

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 1900 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x