4 ok, hogy hétvégén természetjárásra indulj - és tippek,...
Címlap / Ajánló / 4 ok, hogy hétvégén természetjárásra indulj - és tippek, hogy hová!

>

4 ok, hogy hétvégén természetjárásra indulj - és tippek, hogy hová!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-12

Valójában tucatnyi okot tudnánk felsorolni, hogy miért is olyan szuper dolog a természetjárás, de most koncentráljunk azokra, amik a lelki és mentális egészséged szempontjából fontosak. A természet ugyanis csodálatos hatással van ránk! A kutatások alapján már 20 szabadban töltött perccel jelentősen tehetsz jóllétedért, hát még, ha órákon át élvezed előnyeit.  

 Hogyan javítja lelki egészséged a természetjárás?

 
 • Csökkenti a stresszt. A természetben való időtöltés csökkenti a szervezet kortizoltermelését, valamint stabilizálja a vérnyomást és a pulzust. Nem hiába tartják számon a kirándulást remek stresszkezelési módszerként, valóban igazi aduász!
   
 • Arra ösztönöz, hogy lelassíts. Te is egész nap rohansz, ráadásul nem is feltétlenül azért, mert tényleg sietsz? Egyszerűen csak ilyen „rohanó világban” élünk, mindent azonnal akarunk elintézni, estig meg sem állunk. A természetben viszont elfog a nyugalom, és sokkal inkább megélheted a pillanatokat.
   
 • Segít kizárnod a mindennapokat. Kirándulás közben végre kilépsz a digitális világból, és valóban jelen vagy, a jelenben vagy. Ehhez persze az is kell, hogy közben jó mélyre tedd a táskádban a telefonod, és csak csodáld a körülötted lévő szépséget. Nincsenek teendők, határidők, megbeszélések, kötelezettségek – csak a természet végtelen nyugalma.
   
 • Szervezeted is bőven profitál belőle. Tavasz felé közeledve egyre több a derűs nap, ami a D-vitamin raktárad feltöltéséhez is hozzájárul. Ez pedig azért is fontos, mert a téli hónapok végére a lakosság jelentős része szenved D-vitamin hiányban, ami bizony fizikai tünetekben is megmutatkozhat. Emellett a tiszta levegő és a testmozgás kombinációja jó hatással van a keringésre, szíved és tüdőd egészségére, azzal pedig, hogy nap végére kellemesen elfáradsz, a minőségi alvást is biztosíthatod.
   

Kiránduló tippekért keresd fel az Olyanjót!


Ha máris kedvet kaptál a természetjáráshoz, abban is segítünk, hogy merre érdemes indulnod. Nézz körül az Olyanjó! Programajánló oldalán! A szabadidős programok között választhatsz sétaútvonalak, kirándulóhelyek és intenzívebb túrák között is aszerint, hogy mihez érzed magadban a motivációt és erőt.
A programajánlók valós élményeken alapulnak, így nemcsak sablonos leírásokat találsz, hanem a gyakorlatban is hasznos tippeket, rejtett kincseket. A felfedeznivaló helyek köre folyamatosan bővül, hétről hétre új úti célokat találsz majd – érdemes is mindig visszalátogatnod az oldalra!
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 1107 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x