Minden és mindenki idegen - regény egy lány gyerekkorának...
Címlap / Ajánló / Minden és mindenki idegen - regény egy lány gyerekkorának utolsó napjáról

>

Minden és mindenki idegen - regény egy lány gyerekkorának utolsó napjáról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-01

2022. november 25. A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. A témához szorosan kapcsolódik  Kilián Sanna: Egy képen sem voltál rajta című most megjelenő regénye.   

Hol találkozik a felnőttek és a gyerekek világa? Jelen esetben egy nemi erőszaknál - negyedóra és felnőttél, visszavonhatatlanul. Mert vannak olyanok, akik a 18. születésnapjukon válnak felnőtté – a kevésbé szerencsések pedig negyedóra alatt, egy fiúval verekedve a tóparton. 

Olyan tíz évet mutat be a regény, amikor ennek a fiatal lánynak nem voltak tervei, egyetlen egy sem azon kívül, hogy túlélje az aznapot, bár még azt sem akarta igazán. Ez a lélektani utazás nem azt mutatja be, hogy mi történt Laurával, hanem azt, hogy benne mi minden történt annak a bizonyos negyedórának a következtében. Amit azon az éjszakán a tóparton Laura átélt, beépült az agyába, és kisiklatott minden mást. Egy este véget ért egy csodálatosan átlagos élet - és kezdetét vette egy másik, amiben az álom nem nyújt nyugalmat, az éjszaka nem hoz pihenést, a reggel pedig nem egy új nap, új lehetőségek kezdete. 

A szülei kérdései túlságosan is hamar elmaradtak, könnyebb volt a lány viselkedését azzal elintézni, hogy tinédzser. A korábban szerető és törődő anya és apa valahogy már nem emlékeztek arra az édes kislányra, aki Laura kétéves korában volt. Nem maradt más a szívükben, csak neheztelés - mert az ő Laurájuk olyan más lett. Ahogy egy szerelem, úgy a szülői szeretet is elmúlhat.  Szótlan lett és távoli, így Laura környezetében egyetlen ember sem akadt, aki valóban ki akarta volna deríteni, mi történt a lánnyal a nyáron, ami után egy egészen más emberré vált. 


Kilián Sanna

Megismerjük a két mindent meghatározó férfit is - az elsőt, akit nem érdekelt, hogy Laura nemet mond; majd tíz évvel később a másodikat, akit meg egyszerűen nem lehetett nem szeretni. Az olyan traumatizált emberek, mint Laura, egészen másképpen szeretnek - nehezebben találnak valakit, akiben bízhatnak, de ha egyszer, sok-sok idő után megszeretik őt, akkor mélyen, örökké. De vajon olyan az igazi szerelem, szeretet, amilyennek a filmekben látjuk? Egészséges, fiatal emberek, előttük hatalmas jövővel? Vagy van másféle is? Igazi, mély és odaadó - két egészen eltérő korú ember közt? 

Egy lány három élete: akár ezt a címet is kaphatta volna a regény. A kislány Laura, akinek felhőtlen volt a gyerekkora - a tinilány élete a támadás után - végül a két boldog év, amit a szerelmével töltött. A történet ezt a három idősíkot dolgozza fel. 

„Az ismerősöd ismerőse nem az ismerősöd” – Laura történetének ez az egyik fő tanulsága. Hiszen egy haver haverjában a fiatal lányok megbíznak – nagyon is gyakori út ez a bizalomtól a teljes bizalmatlanságig. Mert olyan férfiak mindig lesznek, akik úgy érzik, egy lány szépsége nekik szól. 

Kilián Sanna regényének könyvbemutatója 2022. december 8-án este 7 órától lesz az Európa Bisztróban (1055 Budapest, Szent István krt. 7.). 

„Állítólag segít, ha elképzeljük, amire vágyunk. De én csak félni tudok.” 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

 
 
[ 1437 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x