ÉNB Joe, vagyis Varga Miki fél a fekete macskától
Címlap / Ajánló / ÉNB Joe, vagyis Varga Miki fél a fekete macskától

>

ÉNB Joe, vagyis Varga Miki fél a fekete macskától

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

A babonák és hiedelmek a régi időkben az emberek mindennapjait határozták meg. Az emberek féltek a különböző babonáktól, sőt egyes esetekben még természetfölötti jelenségeknek is gondolták azokat, amiktől tartani kell. Varga Miklós úgy gondolja, hogy jobb ezektől félni, mint később megijedni.  

Fekete macska és a péntek 13 két olyan babona, amitől az emberek rettegtek a régi időkben. Manapság talán már nincsen akkora jelentősége ezeknek, de valljuk be mindenki babonás egy kicsit. Ha meglátunk egy fekete macskát átszaladni előttünk az úton egészen biztosan megfordul a fejünkbe, hogy vajon ez balszerencsét jelent, vagy sem. Vagy ha a péntek 13-ra esik sokan képesek még szabadnapot is kivenni, nehogy valami baj érje őket aznap. A legnépszerűbb a babonák körében a fekete macska, ha átszalad az úton. Sokan már azt is figyelik, hogy jobbról balra, vagy balról jobbra szalad át. Az első a szerencsét jelképezi, míg a második a balszerencsét.

Azonban nem csak a fekete macska okozhat fejtörést a babonásoknak. A kiömlött só a hiedelem szerint veszekedést jelent. No persze ha egy csipetet átdobunk a bal vállunk felett, akkor megakadályozhatjuk a viszályt. Vagy a régi időkben a fiatal lányok óvták a tükröket, mert akinél összetört az egészen biztosan hét évig nem ment férjhez, vagy legalábbis valami nagyon rossz dolog fog történni vele. Kivéve, ha a szilánkokat holdfénynél elássa, mert akkor a szerencsétlenség megakadályozható – írta meg a beol.hu.

Ilyen és ehhez hasonló babonákról hallhattunk szüleinktől, nagyszüleinktől. Ezek a babonák általában szájhagyomány útján terjedtek és terjednek a mai napig. Embere válogatja, hogy hisz-e bennük vagy sem. Varga Miki, a Surviver műsorvezetője AZ ÉV HOTELE forgatásán kamerán kívül mesélt arról, hogy ő nagyon babonás. Soha senkire nem mond semmi rosszat és nem átkozódik, mert úgy gondolja, hogy az visszaszáll rá. Miki leginkább a fekete macskától tart, ha átszalad előtte az úton. Azt mesélte, hogy volt idő, amikor babonából még vissza is tolatott, ha egy fekete macska átszaladt előtte az úton. Igyekszik leküzdeni ezzel kapcsolatos rossz érzéseit, de bizony a babona őt is magával ragadja és hisz bennük.Folytatódik AZ ÉV HOTELE verseny 5. évada a Dél-Dunántúl régióban

AZ ÉV HOTELE című műsor legújabb epizódjában Varga Miki színész-műsorvezető, az Éjjel-Nappal Budapest Joe-ja, és barátnője, Csenge a tesztelők. Ha érdekel hogyan telt Miki és Csenge hétvégéje, akkor nézd vissza AZ ÉV HOTELE legutóbbi adását az RTL.hu-n. Miki és Csenge hétvégéje azonban nem csak a pihenésről szólt, közben két szállodát is kipróbáltak. Az első szálláshely a La Pergola volt Kaposváron, ahol Miki ugyan nem hozta le a csillagokat az égből, de egy igazi csillagközi túrára kalauzolta el Csengét. A Zselici Csillagparkban meteoritokkal ismerkedhettek meg, és még a napot is megcsodálhatták úgy, ahogy eddig még soha.La Pergola, Kaposvár

Kaposvár Somogy megyében helyezkedik el, amely a Kapos folyó mentén, a Somogyi-dombság területén fekszik. A település közel 60 000 fős lakosságával az ország 15. legnépesebb települése. Itt Somogy megyében Kaposvár szívében helyezkedik el a csodálatos La Pergola. A sétálóutcára nyíló családi vendégház immáron egy modern, minden igényt kielégítő szálláshellyé nőtte ki magát. Szobáit a legújabb trendek szerint alakítottuk ki. A szobák az exkluzív megjelenés, modern design mellett otthonosak és kényelmesek, így tökéletes helyszínei egy családi kikapcsolódásnak, páros feltöltődésnek vagy akár üzleti útnak. Étterme és átrium kertje igazi mediterrán hangulatot és az olasz konyha kulináris ízeit kínálja a betérőknek. Szállóvendégei tökéletes kikapcsolódásáról és pihenéséről a tetőtérben elhelyezkedő wellness részlegben található jakuzzi és szauna gondoskodik. Aki ide ellátogat az gondtalan pihenésre és teljes kikapcsolódásra számíthat a város tetején.
További részletek: https://www.pergolahaz.hu/Miki és Csenge Kaposvár után Pécsett, a Fibula Residence Hotel & Wellness-ben folytatta a szállodatesztelést. A pár itt sem tétlenkedett. Nyakukba vették a várost, nem is akárhogyan, két keréken indultak neki a felfedező útnak. Egy városi Segway túrán vettek részt.Fibula Residence Hotel & Wellness****, Pécs

Pécs Baranya megyében az ország délnyugati részén található. Hazánk ötödik legnagyobb települése a Dunántúl legnagyobb városa és egyben a Dél-Dunántúl központja is. Itt Baranya megyében Pécs romantikus kis sikátoros utcáján a belvárosának szívében, nyugodt, exkluzív környezetben helyezkedik el a Fibula Residence Hotel & Wellness. A szálloda egy olyan területen került megépítésre, ahol egykor Diocletianus császár vonulhatott át seregével. Innen a „Fibula” elnevezés is, amely egyben a szálloda egyediségére is utal, hiszen több évnyi feltárás alatt a régészek megtalálták azt a felbecsülhetetlen értékű hagymafejes fibulát, melyről a szálloda a nevét is kapta. Pécs egyetlen felnőttbarát szálláshelye kizárólag 14 éven felüli vendégeket fogad. Wellness részlege az egzotikus fényhatások és trópusi zuhanyaival igazi kikapcsolódást nyújt a vendégek számára. Konferenciaterme ideális környezetet biztosít céges rendezvények, csapatépítők és kisebb létszámú konferenciák, esküvők számára.
További részletek: https://www.fibulahotel.hu/Szavazz és nyerj wellness hétvégét minden héten!

Szavazatodat AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán adhatod le, az adásban bemutatott szállodák valamelyikére most vasárnap délig. Ha voksolsz, nyerhetsz is egy-egy ajándék wellness hétvégét abba a szállodába ahová szavazatodat leadtad. Ha hétről-hétre megteszed ezt, akkor nő az esélyed arra, hogy elvidd a havi majd pedig az évvégi főnyereményt, ami egy teljes hetet jelent AZ ÉV HOTELE nyertes szállodájában.

Vasárnap a dél-dunántúli régió két újabb szálláshelyét ismerhetitek meg

A dél-dunántúli régió két újabb versenyben lévő szálláshelyét Lantos Gábor énekes és párja a kétszeres fittness világbajnok, Csörgő Adri fogja tesztelni. A pár Gábor sikerét szeretné megünnepelni a hétvégén egy kis romantikával megfűszerezve. Gábor rengeteget dolgozott, hogy eljusson egy nemzetközi zenei versenyre. A befektetett energiának meg lett a gyümölcse, hiszen megnyerte a versenyt először magyarként. Tehát most jöhet a megérdemelt pihenés. Hogy sikerül-e megvalósítaniuk a tervüket, azt megnézhetitek most vasárnap 11:40-kor az RTL Klub műsorán.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE

Az RTL műsorán futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb szálláshelyét, majd az AZ ÉV HOTELE végső győztesét. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE-ben. A szavazatokat a műsor facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szálláshelyeket. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi szálláshelyre, hogy kipróbálják azokat.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 1176 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x