Vállalatzöldítési programot indított a Ne Bántsd Az Erdőt...
Címlap / Ajánló / Vállalatzöldítési programot indított a Ne Bántsd Az Erdőt Egyesület

>

Vállalatzöldítési programot indított a Ne Bántsd Az Erdőt Egyesület

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-21

Évente 500 ezer tonna CO2 megkötésének feltételei teremthetők meg a vállalati szféra támogatásával. A Ne Bántsd Az Erdőt Egyesület kidolgozott egy vállalatzöldítési programot, melynek keretében hatékony karbonsemlegesítési megoldásokat kínálnak, egy átgondolt faültetési és -gondozási projekttel együtt.  

A Helyzetből Előnyt Üzleti Találkozón ezek a vállalatok számára elérhető lehetőségek kerültek a középpontba. A témák között kiemelt helyet kaptak a karbonadó bevezetése előtti teendők, azok hiteles kommunikációja és a vállalati társadalmi felelősségvállalás előnyei.

„Elméletek helyett azonnal felhasználható és integrálható gyakorlati megoldásokat kínálunk a vállalatok számára. Ezért az eseményen is kiemelten nagy hangsúlyt kaptak az olyan energia- és működési költségeket csökkentő lehetőségek és eszközök, mint az innovatív mérnöki megoldások, a talajjavító rendszerek és a vállalati digitalizáció. Az átalakuló pályázati támogatási rendszerek mellett a felelős cégvezetési kultúra bemutatásáról is szó esett” – emeli ki az esemény főbb témaköreit az egyesület elnöke, Pallang Zsuzsanna.

Vállalati digitalizációs, illetve VR és AR fejlesztésekkel jelentős költségmegtakarítás érhető el

A hatékony vállalati működést támogató, egyedi szoftver és a VR, illetve az AR technológia új fejlődési potenciált kínál a környezettudatos és költséghatékony működtetést szem előtt tartó cégek számára.

A vállalati digitalizáció fejlesztésével a működési költségek és kockázatok jelentősen csökkenthetőek – erről Kiss Dániel, a K3Net Kft. ügyvezető igazgatója beszélt, aki az előadásában kiemelten foglalkozott az ipari szoftverekkel kapcsolatban felmerülő örök dilemmával: hogyan válasszunk a dobozos vagy egyedi szoftver megoldások közül? Mikor célszerű a vegyes felhasználás mellett dönteni?Fischer Norbert, a Lanoga Kft. ügyvezetője és szakértője a VR és AR rendszereken keresztüli munkatársi oktatásban rejlő hatalmas potenciálra hívta fel a figyelmet. Az utóbbi években hatalmas fejlődési ívet bejárt virtual reality (virtuális valóság) és augmented reality (kiterjesztett valóság) technológiák ugyanis lehetőséget teremtenek a cégek számára arra, hogy időt és pénzt takarítsanak meg azzal, hogy nem kötik le feleslegesen a már rutinosan dolgozó munkatárs idejét és kompetenciáját az új kollégák betanításával.

0% károsanyag-kibocsátás, folyamatosan termelődő energiával

A napenergia ipari hővé alakításával a cégek jelentős lépéseket tehetnek a teljes karbonsemlegesség irányába. Az élenjáró technológiájáról Petrich Csaba, a Calidus Solar vezetője, a koncentrált napenergia (CSP) technológia szakértője tartott előadást. Prezentációjából kiderült, hogy milyen zéró emissziós megoldások állnak rendelkezésre a termelő és gyártó cégek számára a technológiai lefedettség szempontjából kritikusan alacsony, 100-300°C-os hőmérsékleti tartományban.

„Ez az innovatív megoldás egyszerűen illeszthető a már meglévő fűtési és hűtési rendszerekhez, így az integrálhatósága és hatékonysága miatt értékes eleme lehet a vállalati, intézményi energiaellátási mixnek a jövőben”
– tette hozzá a vállalati zöldítési megoldások kidolgozását a zászlajára tűző egyesület elnöke.

Tudatos felkészüléssel elkerülhetőek a bizonytalan gazdasági helyzet buktatói

„A cégek egy része már felkészült a hamarosan bevezetésre kerülő karbonadóra. Azok viszont, akik elodázzák a karbonsemlegesítési folyamataik megkezdését, akár a mai költségek többszörösével is számolhatnak” – mutatott rá az előrelátó tervezés hiányának veszélyeire Kiss Gyula István, a Ne Bántsd az Erdőt fejlesztési vezetője, aki az előadása során azonnal alkalmazható tippekkel látta el a résztvevőket arról, miként határozhatják meg a nemzetközi standardok szerint a jelenlegi CO2-kibocsátási szintjüket egy egyedi karbonaudit segítségével, illetve hogyan készülhetnek fel az új adónem bevezetésére, és hogyan csökkenthetik hatékonyan a CO2-kibocsátásukat.

Sorger Gábortól, a Goodwill Consulting pályázati tanácsadójától a pályázati kiírásokban hamarosan elérhetővé váló és az előző pályázati ciklusból fennmaradt EU-s, illetve hazai pályázati költségvetési keretekről és támogatott hitelekről informálódhattak a résztvevők.

Langmár Zsuzsanna, a Langmár Kommunikáció alapítója pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy tudatos marketingkommunikációs kiáramlás nélkül nem lehet hosszú távon fennmaradni, különösen a mostani, változékony időkben. Mert nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani!

A cégvezetők kezében van a stabil szervezeti működés kulcsa

A felelős cégvezetői kultúra egyre magasabb szintre emelésének támogatása Csontos Norbert felelős cégvezetés specialista ars poeticája, aki az előadásában az innovatív és hatékony pénzügyi termékekben rejlő lehetőségekre hívta fel a figyelmet. Előadásából a gyártó, illetve termelő vállalatok és az intézményi szektor vezetői többek között választ kaptak olyan kulcsfontosságú kérdésekre is, mint hogy: Milyen hatékony eszközökkel növelhető a dolgozói lojalitás? Hogyan csökkenthetjük a működési kockázatokat? Milyen módszerekkel fejleszthető a felelős cégvezetési stratégia?

Összefogásra van szükség a magyar termőföldek védelmében

A találkozó egyik nagy hatást kiváltó színfoltja Fehér Péter, a Magyar Talajjavító Szövetség elnökének előadása volt. A szakértő a prezentáció során a mindannyiunk megélhetését biztosító magyar termőföldek állapotát és folyamatos pusztulásának okait körbejárva egy kézzelfogható és hatékony megoldást is bemutatott, amelynek elterjesztésébe a környezettudatos vállalatok is hatékonyan be tudnak kapcsolódni egy innovatív CSR-program keretein belül.

A Helyzetből Előnyt Üzleti Találkozó szervezői bíznak abban, hogy a találkozón kialakított új kapcsolatok és az alaposan körbejárt témák hatékony segítséget nyújtanak a résztvevők számára a jelenlegi és a jövőbeni akadályok leküzdéséhez.

Az eseménysorozat 2023 első negyedévében folytatódik. Ekkor Győrben és Budapesten találkozhatnak újra a vállalati zöldítést szem előtt tartó cégek képviselői, a pécsihez hasonló, karbonsemleges rendezvényen.

A Pécsett megrendezett Helyzetből Előnyt Üzleti Találkozó karbonsemlegesítését az OurOffset és a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány támogatta.

Kiss Gyula István, a Ne Bántsd az Erdőt marketing vezetője

Mit jelent az, hogy egy esemény karbonsemleges?

A karbonlábnyom (carbon footprint) kifejezés alatt egy személy, vállalat, termék stb. teljes – direkt és indirekt – üvegházhatású gáz (ÜHG) kibocsátását értjük. A karbonkibocsátások ellentételezése, más szóval kiegyenlítése valódi, auditált, már megvalósult éghajlatvédelmi projektek támogatásán keresztül történik.

Ez több esetben önkéntesen, valamilyen cél megvalósítása érdekében történik, karbonkreditek vásárlásával. Attól lesz hiteles a karbonsemlegesítés ténye, hogy azt egy harmadik, erre jogosult fél igazolja. Ez erről szóló certifikáció azt tanúsítja, hogy megtörtént az üvegházhatású gáz kibocsátásának jóvátétele az erre megfelelő programok egyikével. Ez a tény nyilvántartásba kerül, ellenőrizhető és visszakereshető.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 591 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x