Sétáltatok már pingvinekkel?
Címlap / Ajánló / Sétáltatok már pingvinekkel?

>

Sétáltatok már pingvinekkel?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

Ennél cukibb programot úgyse találsz a téli szünetre: a Jászberényi Állatkertben minden délelőtt indul a pingvinséta, a látogatókkal közösen.  

A Jászberény ZOO szuper családi programja során a pápaszemes pingvinek elhagyják kifutójukat, és a látogatónkkal közösen sétálnak egyet az állatkertben. A séta nem idegen a pingvinektől, hiszen természetes élőhelyükön is kisebb-nagyobb távolságokat kell megtenniük a tenger és a fészkelőhely között.Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt nagy élmény testközelből találkozni ezekkel a mókás kis madarakkal. Néha még az is előfordul, hogy kibogoznak egy-egy cipőfűzőt, vagy fészekanyagot gyűjtögetnek a séta alatt. Azért csak óvatosan velük, jó nagyot tudnak csípni a csőrükkel!Az állatkerti kísérőtől közben számos érdekességet is megtudhatunk a pingvinek életéről, például azt, hogy remekül működik náluk a családi munkamegosztás: a hím és a tojó felváltva költi a tojást.


A pingvinek minden nap délelőtt 11-kor indulnak sétálni. Nem kötelező program ez számukra, ezért induláskor gondozójuk gondosan megszámolja őket, aztán a séta végén újabb létszámellenőrzést tart, mert a pingvinek hajlamosak rá, hogy elcsalinkáljanak ide-oda a lábak között.

A pingvinséta csak téli program a Jászberényi Állat- és Növénykertben, mivel a pingvinek érzékenyek a szúnyogcsípésre, ezért csak november és március között hagyhatják el rovarhálóval fedett kifutójukat.

Cím: 5100 Jászberény, Fémnyomó utca 3.
Tel.: +36 30 657 5619 (nyitvatartási időben hívható)
Téli nyitvatartás: 9-16:00;
a belépődíjakról itt lehet tájékozódni


  
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon 
 
[ 1455 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x