Amit a célzott hatású italokról, azaz funkcionális italokról...
Címlap / Ajánló / Amit a célzott hatású italokról, azaz funkcionális italokról tudni kell

>

Amit a célzott hatású italokról, azaz funkcionális italokról tudni kell

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

A funkcionális italok innovatív ágazatot jelentenek az italiparban, mivel számos egészségügyi előnyt kínálnak a fogyasztóknak, amelyeket saját igényeiknek megfelelően választhatnak ki. Ezek az előnyök lehetnek energiabevitel, bizonyos betegségek elleni célzott megelőzés, stressz elleni küzdelem vagy szépségápolási célok. Népszerűségük nő, mivel gyorsan érzi a fogyasztó a hatásukat - nem kell napokat, heteket, vagy hónapokat várni. Nem mindegy, mit iszunk. Egyre népszerűbbek az egészséges italok, amelyek célzott szerepet töltenek be mindennapjainkban. Mivel számottevő a különböző értékes, célzott hatások betöltése, a funkcionális italok a funkcionális élelmiszer-ágazat nagy szegmensét foglalják el. Külföldön egyre trendibbek, főleg az egészségtudatos vásárlók körében. Ez a cikk betekintést nyújt a funkcionális italok világába, és magyarázatot ad a népszerűségükre.  

Mi az a funkcionális ital?

A funkcionális italok olyan alkoholmentes italok, amelyek a tápértékükön túlmenően egészségügyi előnyöket nyújtanak, pozitívan befolyásolják és hatnak a testre, elmére és lélekre. Holisztikusabb szemlélettel készülnek, így segítenek előteremteni a megfelelő egészséges és jólét állapotát a fogyasztónak. A funkcionális italok gyakran tartalmaznak nem hagyományos összetevőket, például nyers gyümölcsöket, ásványi anyagokat, vitaminokat, gyógynövényeket, fehérjéket, aminosavakat, probiotikumokat és néhány mesterséges adalékanyagot.

4 gyakori funkcionális italtípus és azok egészségügyi előnyei

Energiaitalok
Az energiaitalokat olyan funkcionális italok, amelyek olyan jellemző összetevők kombinációit tartalmazzák, mint a taurin, koffein, vitaminok, szénhidrátok és egyéb táplálkozási vagy fokozott élettani hatású anyagok. Az energiaitalok a funkcionális italok piacának központi részét teszik ki, hazánkban is a legismertebb kategória. Fogyasztóik főként serdülők és fiatal felnőttek, akik naponta fogyasztanak energiaitalokat az energia növelésére a koncentráció fenntartására vagy a fáradtság leküzdésére. Nem tartozik az egészséges funkcionális italok közé, mivel árthat a szívnek. Egyre több alternatívája születik, amik ugyan ezen problémákon segítenek, egészségesebb összetevőkkel.

Funkcionális víz
A funkcionális víz egyszerűen H2O, amelyhez olyan módosított vegyi anyagokat adnak hozzá, mint az oxigén, a hidrogén, a koffein vagy a gyógynövények, amelyek célzott egészségügyi előnyökkel járhatnak. A hozzáadott elektrolitok segítik a nátrium utánpótlását, egy erőteljes edzés után, amikor a szervezet hirtelen sok elektrolitot veszít. A hidrogén hozzáadásával növelhetjük az energiaszintet, és gyorsabb a regenerálódás edzés után. Koffeintartalma segíti a memóriát és a koncentrációt rövidtávon. Népszerű a trendkövető fiatalok és a felnőttek körében.

Sportitalok
A sportitalok hozzáadott B-vitaminokat, és szénhidrátokat tartalmaznak cukor formájában az energia növelésére és fenntartására. A sportitalok elsődleges célja a glükóz, az elektrolitok, a hidratáció, a nátrium és más, megerőltető fizikai gyakorlatok során gyorsan elveszett anyagok pótlása. Felnőtt sportolóknak ajánlott, akik jelentős fizikai tevékenységet végeznek.

Tápitalok
A tápitalok gyümölcsökből, zöldségekből és növényekből, például teából, ginsengből, aswagandából, kakaóból, valamint probiotikumból és hozzáadott vitaminokból és nyomelemekből származó összetevőket tartalmaznak. A tápitalok változatos összetevőkből készülnek, és számos kedvező ízzel és egészséges tulajdonsággal rendelkeznek. A fogyasztói trendnél megfigyelhető – főleg a Covid 19 pandémia óta, hogy a vásárlók keresik az angol szóhasználatban már elterjedt „better-for-you drinks -et”, magyarra lefordítva „egészségesebb számodra” italokat. Ezek olyan italok, amelyek célzottan hatnak egy-egy problémára. Általában koncentrációban, relaxációban, energiában, immunitásban és a szépség belülről kifelé történő ápolásában nyújtanak segítséget.


BasicLab funkcionális italok

Ebbe a kategóriába tartoznak a magyar Basic Lab termékei is. A termékek a mindennapi testi, lelki és szellemi gondokra kínálnak valódi megoldásokat. A termékeket több éves kutatómunka előzte meg, és a kutató fejlesztők visszanyúltak a tradicionális ayurvédikus és kínai gyógyászatban megtalálható és bizonyítottan hatásos gyógynövény hatóanyagaihoz, amelyeket nélkülözhetetlen vitaminokkal és nyomelemekkel kombináltak. Az italokban megtalálhatóak többek között a süngomba, a rhodiola rosea, a panax ginseng, az L theanin standarizált növényi kivonatai. Az egyik legjobban felszívódó magnézium – a magnézium L-treonát, az egyetlen magnéziumfajta, amely átlépi az agy-ér gátat – is megtalálható több italban. Az italok nem tartalmaznak cukrot, koffeint és adalékanyagot. Gyerekek is fogyaszthatják.

BRAINPRO
A BRAINPRO ital az agyi éberség, fókuszáltság és összpontosításban segít, hatása akár három órán keresztül is érződik. Egy rossz éjszaka után is megoldás lehet, hogy frissnek érezzük magunkat. Tökéletes alternatívája lehet az energiaitaloknak és a délutáni kávénak, mivel nem tartalmaz koffeint és egyéb, a szívet meghajtó összetevőket. A Testnevelési Egyetem által is bevizsgált termék, sportolók, élsportolók is kockázat nélkül használhatják. Ajánljuk mindenkinek, a gyerekektől a felnőttekig, akiknek egy kis segítségre van szükségük, hogy koncentráltak és frissek legyenek.

PLAYPRO
A PLAYPRO ital kifejezetten a gamereknek, illetve azon emberek számára lett fejlesztve, akik sok időt töltenek a számítógép előtt. Segíti a szellemi teljesítményt és koncentrációt, miközben védi az ízületeket és a szemek egészségét. Hatását akár három órán keresztül érezhetjük.


BEFORE PARTY & AFTER PARTY
A BEFORE PARTY & AFTER PARTY ital kombót azoknak ajánljuk, akik szeretnének egy kis tudatosságot vinni az alkoholfogyasztásba. A BEFORE PARTY felkészíti a májat az alkohol befogadására és gyorsabb lebontására. Az AFTER PARTY az alkoholfogyasztás után segíti a kognitív funkciók helyreállítását. A termékek együtt a leghatékonyabbak, a másnaposság akár teljesen elkerülhető fogyasztásukkal.

SLEEPPRO

A SLEEPPRO ital segít le- és megnyugodni egy pörgős nap után. Nincs mindig időnk és energiánk meditálni lefekvés előtt, viszont nem szeretnénk még órákat forgolódással tölteni lefekvés után. A SLEEPPRO segít, hogy megszabadulj a napi stressztől, szorongástól, és átadhasd magadat egy hosszú, pihentető éjszakai alvásnak anélkül, hogy függőséget okozna.

FLYPRO
A FLYPRO italt a repülés okozta szorongás ellen fejlesztették. Egy kutatás szerint az utasok hatvan százaléka szorong kisebb nagyobb mértékben a repüléstől, főleg fel és leszállás előtt. Sokan inkább lemondanak álmaik útjáról, csak elkerüljék a repülést. A FLYPRO összetevői nyugtatják az idegeket, segítenek ellazulni és elkerülni a hangulatingadozásokat.

SUNPRO
A SUNPRO ital elősegíti a barnulást. A nap és a szolárium szerelmeseinek alkották meg. A fejlesztés során arra törekedtek, hogy az ital összetevői segítsenek elérni a hosszan tartó, egészséges, barna bőrszínt, miközben belülről hidratálja a bőrt a béta-karotin, a biotin, a hialuronsav, a kollagén, és a C-vitaminnak köszönhetően.

Kattints ide a funkcionális italokhoz! www.basic-lab.eu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 363 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x