Szusimánia a múzeumban
Címlap / Ajánló / Szusimánia a múzeumban

>

Szusimánia a múzeumban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-18

A szusi, amit a japán ételek egyik fő képviselőjeként tartanak számon, ízvilágával, letisztultságával, kifinomultságával és egészségre gyakorolt pozitív hatásával világszerte nagy népszerűségnek örvend. Mi mindent érdemes tudni róla? Ez a témája a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum időszaki kiállításának.  

Az eredetileg Délkelet-Ázsiából, Kínából származó étel több mint ezer éve honosodott meg Japánban, ahol a szigetvilág gazdag természeti környezetében, az emberi bölcsesség és leleményesség, valamint azon szüntelen késztetés hatására, hogy minél gyorsabban, minél ízletesebb ételeket varázsoljunk az asztalra, jelentős változásokon ment keresztül.

A szusi szó hallatán manapság a legtöbb embernek a nigiri-zushi jut eszébe, mely hozzávetőleg kétszáz évvel ezelőtt született meg a mai Tokióban: Edóban. A szusi napjainkra túlnőtt a szigetországon, és világszerte rengetegen fogyasztják.

A kiállítás célja, hogy vizuálisan megpróbálja elénk tárni, miben is rejlik a szusi, ennek a mindennapi életünk szerves részé vált japán ételnek a vonzereje. Bemutatják, miképp honosodott meg Japánban, hogyan alkalmazkodott az egyes régiók természetéhez, éghajlatához és életmódjához, hogyan virágzott fel napjainkra a kultúrája, és milyen kihívások-lehetőségek rejlenek benne a jövőt illetően.A kiállításon egy olyan részleget is kialakítottak, ahol a látogatók megtapasztalhatják, milyen érzés betérni egy tokiói szusiétterembe. A szusit lehet szeretni és nem szeretni – a szervezők szívből remélik, hogy mindkét tábor egyaránt élvezi majd ezt a kiállítást, mely egyúttal bepillantást enged a japán kultúrába és történelembe is.

A Japán Alapítvány Szusimánia c. vándorkiálllítása 2023. április 2-áig látható a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban (1036 Budapest, Korona tér 1., nyitva keddtől vasárnapig, 10:00-18:00).

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 520 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x