Kalandra Fül! Komolyzene gyerekeknek
Címlap / Ajánló / Kalandra Fül! Komolyzene gyerekeknek

>

Kalandra Fül! Komolyzene gyerekeknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

A Kalandra Fül Fesztivál Magyarország egyetlen klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. A Danubia negyedik alkalommal gyűjti egy helyre a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat, amelyek mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva hozni közel a klasszikus zenét a gyerekekhez.  

Európai szinten is ritkaságnak számít a kifejezetten a fiatal korosztályt célzó, klasszikus zenei esemény, a Danubia tagjainak azonban rengeteg tapasztalata van abban, hogyan szólíthatók meg az óvodás, iskolás korosztályok tagjai. A Fesztivál azon túl, hogy értékes információkat, minőségi zenei élményt nyújt – mindezt az célcsoport számára leginkább befogadható módon –, fontos szerepet tölt be az ének-zene és hangszertanulás megkedveltetésében.

A fesztivál házigazdája a Danubia Zenekar, akik innovatív előadásaikkal az elmúlt években lelkes gyermekek ezreinek bizonyították, hogy a klasszikus zene mennyire menő tud lenni. A fesztivál művészeti vezetője Hámori Máté, több tucat újító előadás megálmodója és a zenei utánpótlás-nevelés kiemelkedő alakja.

A Danubia Zenekar ifjúsági előadásain ebben az évben Beethoven, Schubert és Britten zenéjével ismerkedhetnek kicsik és nagyok, de a fesztivál ideje alatt lehetőség lesz kísérőprogramokon is részt venni. Az Art Classic Harangegyüttes Harangoznak délre című koncertjén ismert népdalok, gyermekdalok, mesezenék csendülnek fel, amelyek harangzenei átiratait id. Lajhó Gyula, az együttes művészeti vezetője készítette. Az előadáson hangolt kézi csengettyűket láthatunk, hallhatunk, a koncertet követően pedig a közönség tagjai „zenészként” is próbára is tehetik magukat.A Szigetkék Alkotóműhely népszerű foglalkozásán az érdeklődők különböző képző- és iparművészeti technikákkal ismerkedhetnek meg játékos, kreatív gondolkodásra, a résztvevők adottságainak kibontakoztatására ösztönző formában. A műhely vezetője Balla Vera képzőművész. A BMC előterében több alkalommal élő zeneautomaták fogadják a közönséget, a büfé pedig bővített kínálattal várja a gyerekeket, családokat.

KALANDRA FÜL, a Danubia Zenekar klasszikus zenei gyerek- és családi fesztiválja
Művészeti vezető: Hámori Máté
2023. március 4., szombat 10.00–18.00
Budapest Music Center (1093 Budapest, Mátyás u. 8.)

Programbontás:
10.00 – Roll over Beethoven
11.30 – A legnagyobb Franz
14.00 – Csengő-bongó – kísérőprogram, ingyenesen látogatható, Tetőterasz
16.00 – Rímes bál a zenekarban

Jegyár koncertenként 2000 Ft. A három előadásra egy tranzakcióban történő jegyvásárlás esetén 15% kedvezményt biztosítaanak. A kísérőprogramok bármely aznapra érvényes belépőjeggyel látogathatók.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon 
 
[ 512 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x