Miként zajlik a szakszerű csapszerelés?
Címlap / Ajánló / Miként zajlik a szakszerű csapszerelés?

>

Miként zajlik a szakszerű csapszerelés?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

A csapszerelés alapesetben egy szakembernek pusztán gyerekjáték. Viszont lehetnek olyan nehezítő körülmények, amikor valóságos rémálommá válik a munka, és még a legprofibb szakembert is képes megizzasztani.  

Csapszerelés lépésről-lépésre

Ha nem reped, nem törik el semmi és nem kell emiatt kibontani a falat, akkor minden nehézség nélkül ki lehet cserélni pl. egy fali csaptelepet. Természetesen minden a víz lezárásával kezdődik, ami néhol megoldható a csempeszelep lezárásával is. Előbb nem árt róla meggyőződni, hogy ez ne legyen régebbi mint 5 éves. Az 5 évnél régebbi szelepek nem tűrik jól a mozgatást, ezután elkezdhetnek csepegni. Egy korrekt vízszerelő ezt köteles közölni az ügyféllel, mielőtt ezzel próbálkozik, mert semmi sem garantálja, hogy ezután bontás nélkül elhárítható a szivárgás.Miután sikerült elzárni a vizet, következhet a csaptelep leszerelése, amit előbb meg kell mozgatni, már ha mozog egyáltalán. Ha stabil a rögzítés, akkor valószínűleg könnyebb dolgunk lesz. De ha lötyög, az nem sok jót jelent. Egy állító- vagy egy a megfelelő méretű villáskulccsal óvatosan lazítsuk meg a csapot rögzítő hollandereket. Nem ajánlott barbár módon nekiesni, még akkor sem, ha van egy kevés tapasztalat a hátunk mögött, mert az elöregedett vezetékekről letörhet a menet. Ha lent van a csap, akkor tekerjük le a takarótányérokat.

Ha minden igaz, akkor ezután egy „Z“ alakú excentert fogunk látni. Amennyiben mozgott a csaptelep, akkor ennek az oka valószínűleg az, hogy a falban lévő gipszelés elöregedett és már nem biztosít megfelelő rögzítést. A mozgó részek miatt az új csap szerelése során könnyen megtörténhet, hogy elreped a régi vezeték, vagy a fali korong egyszerűen kiesik a falból. Ügyfélként nem árt a csapszerelés előtt beszámolni a vízszerelőnek a csövek állapotáról. Ha azok egyidősek az épülettel, akkor fokozott figyelemmel kell eljárnia a csap lecserélése során. Előfordulhat, hogy az excenter cseréje is esedékessé vált már.

A felsorolt nehezítő körülmények miatt ajánlott egy hivatásos szakemberre bízni az egyébként rutin feladatnak számító csap lecserélését.
   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon 
 
[ 276 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x