Zárvatermők kertje - a sorsunk a saját kezünkben van
Címlap / Ajánló / Zárvatermők kertje - a sorsunk a saját kezünkben van

>

Zárvatermők kertje - a sorsunk a saját kezünkben van

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-28

Cser Kovács Ágnes regénye generációkon átívelő, ízig-vérig magyar, mégis egyetemes történet családról, szerelemről, születésről és elmúlásról.  

Kocsis Katica kétségbeesetten vágyik arra, hogy gyereke legyen, aláveti magát a lombikprogramnak, miközben tüdőrákban haldokló édesapját látogatja a kórházban. Szülei szenvedélyes szerelméről, és a nagyszüleiről, akik megélték az ’56-os forradalom leverését, és a kommunizmus legsötétebb éveit. Gyerekeikről és unokáikról, akik mind megszenvedték saját történetüket, és egyikük sem az, akinek látszik.

A történet az 1920-as évek vidéki Magyarországán, egy árvaházban indul, a ’80-as évek lakótelepi tízemeleteseiben folytatódik, napjaink nagyvárosaiban ér véget. A panelben sokféle nemzet, különböző vallási, politikai hovatartozású lakó él szoros közelségben egymással. Elkísérheted hőseit a hatvanas évek abortuszbizottsága elé, felemelkedhetsz egy ötven méteres kosárba, hogy kalandvágyból gumikötéllel a bokád körül a mélybe vesd magad, és megjárhatod szereplőivel a klórszagú kórházi folyosók poklát.Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik nem félnek kimondani, mit gondolnak a világról, de azoknak is, akik meg az elhallgatás erejében hisznek. Azoknak, akik rajonganak a szenvedélyes szerelmi történetekért, de nem riadnak vissza attól sem, ha azok rossz véget érnek. Azoknak, aki hisznek abban, hogy a sorsunk – minden nehézség ellenére – a saját kezünkben van.

Ha elolvasod a Zárvatermők kertjét, másként nézel magadra és azokra, akiket úgy tartasz számon: a családom.

Kovács Ágnes (1975) irodalomtörténészként végzett az ELTE-n. Doktori (PhD) fokozatát 2011-ben szerezte meg. Tanított egyetemen, volt újságíró, televíziós és folyóirat-szerkesztő. Kommunkációs területen dolgozik és az iASK (kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete) kutatója. A Zárvatermők kertje az első regénye, amely a Kalligram Kiadó gondozásában jelent meg 2022 őszén. Könyveit Cser Kovács Ágnes szerzői néven publikálja.Cser Kovács Ágnes Zárvatermők kertje című regénye kapható a
Libri és a Líra boltjaiban.
Szerkesztette: Tóth-Czifra Júlia
A borítót Hrapka Tibor tervezte.
Fotó: Zergi Borbála
  


 Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

 
 
[ 740 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x