Kényelmes autópálya-matrica vásárlás? Igen, van ilyen!
Címlap / Ajánló / Kényelmes autópálya-matrica vásárlás? Igen, van ilyen!

>

Kényelmes autópálya-matrica vásárlás? Igen, van ilyen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Bár úgy tűnhet, hogy a különböző úthasználati jogosultságokat benzinkutakon a legegyértelműbb megvásárolni, ez csak egy régi beidegződés. Az internet korában van egy sokkal gyorsabb, kényelmesebb, biztonságosabb megoldás. Az online vásárlás mellett azonban ennél több érv is szól. Tarts velünk, cikkünkben minden kiderül.  

Régen nem nagyon volt más megoldás, mint egy utazási irodában, egy ügyfélszolgálaton vagy egy útba eső töltőállomáson kivárni a hosszú, gyakran lassan fogyó sort, és a kasszánál megvásárolni az aktuális autópálya matricát. Ez azonban már történelem! Ráadásul a benzinkutakon megvásárolható, papír alapú matricákkal kapcsolatban felmerül az a probléma, hogy kifakul a hőpapírra nyomtatott tinta. Így, ha évekkel később ellenőrzés miatt fel kell tudnod mutatni a megvásárolt úthasználati jogosultságot, nehéz dolgod lesz kiolvasni a régi cetliken még talán kivehető információkat – ha egyáltalán látszik még belőlük valami. Ezzel szemben az e-matrica-vásárlás gyorsan, könnyen intézhető, és a kapott digitális visszaigazolás mindig olvasható marad.

Elektronikus autópálya-matricát a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer hivatalos online viszonteladóinál lehet vásárolni – ilyen például az autopalyamatrica.hu oldal is. A felület használata teljesen biztonságos, adataidat kizárólag a jogszabályoknak megfelelően használják fel, a fizetés biztonságos csatornákon történik. A honlapon matricavásárláson túl fontos híreket és információkat is találsz, így indulás előtt érdemes átfutnod a friss tartalmakat.Miért nem az SMS-es vásárlást ajánljuk? Nos, mert az úgy vásárolt autópálya-matrica visszaigazoló üzenetét sokkal könnyebben törölheted telefonodról, vagy ha történik valami a készülékkel, előfordulhat, hogy elveszik az SMS. Ilyen esetben a jogosultság adatait tartalmazó igazolást nem lehet pótolni.

Ezért egyszerűbb, praktikusabb és biztonságosabb is e-matricát váltani, hiszen itt még a fizetés előtt visszaellenőrizheted a megadott adatokat, a visszaigazoló e-mailt online postafiókodban bármeddig megőrizheted, és ha véletlenül mégis törlöd, az adatokat újra lekérheted.

Autópálya-matrica árak 2023-ban

D1 díjkategóriában a heti (10 napos) autópálya-matrica 5 500 Ft, a havi 8 900 Ft, az éves 49 190 Ft, a vármegyei 5 720 Ft-ba kerül. A D1M kategória árai a következők: heti matrica 2 750 Ft, havi 4 450 Ft, éves matrica 49 190 Ft, a megyei matrica ára pedig vármegyénként szintén 5 720 Ft.

A D2 díjkategóriában a heti autópálya-matrica 7 270 Ft, a havi 9 930 Ft, az éves matrica 44 660 Ft, míg a megyei 10 390 Ft. A buszoknál, vagyis a B2 kategóriában a heti matrica ára 17 730 Ft, a havi 25 150 Ft, az éves matrica 228 850 Ft, míg a megyei autópálya matrica 22 890 Ft. Utoljára pedig, az U díjkategóriában a heti matrica ára 5 500 Ft, a havi matrica 8 900 Ft, az éves matrica 49 190 Ft és a megyei autópálya-matrica 5 720 Ft.
  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 704 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x