Van remény kitörni a szegénységből?
Címlap / Ajánló / Van remény kitörni a szegénységből?

>

Van remény kitörni a szegénységből?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-24

A Szcientológia Önkéntes Lelkészek díszvendégül hívták miskolci Családi Napjukra Az Év Emberét, Galamb Alexet - ahol azt is megtudhattuk, hogy lehet bármilyen nyomorúságos helyzetből talpra állni gyermeknek, felnőttnek egyaránt!  

Természetesen a június 10-i szombati program főleg a kikapcsolódásról, és az élménygyűjtésről szólt, ahogy ezt az egész napos izgatott gyermekzsivaj is tanúsította, valamint a fénylő szemek és kincset érő új barátságok.

A szórakozást a Szcientológia Önkéntes Lelkészek profi csapata biztosította: természtesen nem maradhatott ki az ugrálóvár, arcfestés, csillám tetoválás, buborék fújás, kincsvadászat, kötélhúzás, játékos szülő/gyerek sport foglalkozások együtt versenyezve, küzdve, prüszkölve kacagva.De nemcsak a szórakoztatás, a gyermekek segítése is célja volt ennek a napnak, különös tekintettel a szegény sorsú, hátrányos helyzetű csemetékre. Ezért komoly hangsúlyt fektettek a szervezők az előadásokra.

Megdöbbenne a kedves olvasó, ha tudná, hogy az általam már meginterjúvolt sikeres jótékonysági mozgalmak vezéralakjai közül nem egy származik elkeserítően szegény sorból, nevelődött állami gondozásban, ahogy Alex is.

Az üzenet: ki lehet emelkedni, ki lehet emelni ebből a gyermekeket! Egyik előadónk, Mona foglalta össze frappánsan "segítségről" szóló előadásában: "A segítség ott van minden lényben, függetlenül attól, hogy a kis teste hány éves!"

Tündéri volt, ahogy ez alatt az előadás alatt a picúrok sorra érkeztek a színpadra, hogy elmondják a mikrofonba, mennyiféleképpen segítettek nekik a szüleik!" A válaszok gyakran viccesek voltak, de mindig, mindig meghatóak!

Aztán természetesen azt a kérdést is boldogan megválaszolták, hogy hogyan segítik ők maguk aput és anyut!

Nos, a varázslat működött! Azonnal gyerekek rohantak a szervezőkhöz, hogy hogyan segíthetnének legalább a pakolásban! Szaladtak vizet hozni az arctetoválós hölgynek, és isteni hotdogot is ketchuppal, ahogy ő szereti!Galamb Alex, aki idén, a 25-dik születésnapján vette át “Az Év Embere” címet hátrányos helyzetű és szegény sorsú gyermekek mentorálásáért, immár 3. alkalommal hozta el kis pártfogoltjait a miskolci Szcientológia Önkéntes Lelkészek rendezvényére.

Alex önkéntesen választotta az állami gondozást 14 esztendős korában, és azóta, mint a mesében a legkisebb fiú: arany szíve, éles esze, szorgalma révén feltört az életben. Ha nem így lett volna, most nem létezne ez a gyermeksegítő mozgalom, amelyet a lezárásokkor, 2020-ban megálmodott.

A "Sütni Jó" kampánnyal indult minden, amely a gyerkőcöknek bemutatja és elérhetővé teszi a pék és cukrász szakmát, Alex szíve csücskét. Közben a kampány Alapítvánnyá nőtte ki magát, és a Galamb Pékség és Sütöde az emberek jóvoltából Hernádnémeti közösségi sütödéje lett.

Példát mutatni más szakmáknak is

Milyen könnyű lenne a társadalomnak, és mennyi büszkeséggel töltené el az állampolgárt, ha csökkenne a segélyek szükségessége! Igen, ez az álom! Ilyen és ehhez hasonló rendezvényekkel is közelebb juthatunk hozzá.

Ahogy Alex nyilatkozta: "A kiszolgáltatottság, a szegénység kikopik, ha az ember dolgozik, és szakmát szerez! Nem kell diplomásnak lennie! Ha van munkája és szereti a családját, bármi lehet belőle!"

Az Év Embere immáron 5000 gyermekkel találkozott, és számtalan előadással örvendeztette meg a magyarságot az elmúlt 3 évben: az intézetből való kitörésről, a siker, a becsület útjáról, a tanulás, a munka becsületéről és az integrálódás fontosságáról beszélt.

Most más szakmákból is keres hasonszörű szakikat, akik szívesen kinevelnék a jövő heggesztőit, burkolóit, mentőápolóit!

"Mindenki jó valamiben, csak meg kell találnunk, miben! Ha hozzátesz valamit a társadalomhoz, már rossz ember nem lehet!"
- Galamb Alex, Az Év Embere, 2023.

Alex idén 20 lurkóval érkezett, és tervezi a részvételt a következő miskolci rendezvényen is! A kedves olvasót is szeretettel látják a Szcientológia Önkéntes Lelkészei, családostól! Idén már Debrecenből is érkezett 3 család!

Legközelebb is időben értesítjük Önöket a közösségi médiában, reméljük hogy hamarosan még több gyermek és felnőtt arcára csalhatunk széles mosolyt!Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 794 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x