Gondoskodó kezek kerestetnek
Címlap / Ajánló / Gondoskodó kezek kerestetnek

>

Gondoskodó kezek kerestetnek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

A Ludwig Múzeum szeptember közepétől nagyszabású nemzetközi kiállítást rendez VIGYÁZAT, TÖRÉKENY. HANDLE WITH CARE címmel, mely a gondoskodás tematikáját járja körbe. Felhívás!  

A kiállítás keretében valósítja meg Tarr Hajnalka képzőművész a Handle with Care című alkotását, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet arra az elengedhetetlen munkára, melyet az egészségügyi, mentálhigiénés és szociális szcéna szakemberei végeznek nap mint nap az egész országban. A cél az, hogy az ő munkájuk láthatóbbá váljon.

Egészségügyi, mentálhigiénés vagy szociális szférában dolgozol? Készíts egy fényképet a kezedről, és küldd be!
Az akcióhoz ide kattintva lehet csatlakozni, és fotót feltölteni

A beérkezett fotókból a kezeket kivágják, ezekből egy nagyméretű, hegy formát kirajzoló installáció készül. A kollektív műalkotás így nyilvános és látható mementóként mutatja majd meg azt a létfontosságú munkát, amelyet a segítő szakmák dolgozói végeznek.A szeptemberben nyíló kiállítás Handle with Care című kiállítás az élet törékenységére, a gondoskodásra szoruló egyének és közösségek sérülékenységére, a szociális ellátórendszer repedéseire és hiányosságaira utal. Ugyanakkor magára a múzeum feladatára, a műtárgyakról való gondoskodásra is vonatkoztatható, ami újraértelmezett jelentésében a tárgyak mellett a közösségekre, gondoskodói szakmákban dolgozókra, a láthatatlan munkát végzőkre és a marginalizált élethelyzetekre egyaránt kiterjeszthető.

A többszörös – egészségügyi, természeti, gazdasági, pénzügyi – válságok időszakában a kiállítás arra keresi a választ, miként gondolható újra a gondoskodás, és ezen keresztül mi a múzeum (és a művészet) szerepe ebben a folyamatban.
  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 547 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x