5 tipp, amivel sokáig megőrizhetjük padlóburkolataink szépségét...
Címlap / Ajánló / 5 tipp, amivel sokáig megőrizhetjük padlóburkolataink szépségét az irodában is

>

5 tipp, amivel sokáig megőrizhetjük padlóburkolataink szépségét az irodában is

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Amikor dolgozóink, üzleti partnereink vagy vásárlóink belépnek vállalatunk épületeibe, teljes joggal számítanak gondozott, tiszta és rendezett terekre. Kétségtelen, hogy az irodánk megjelenése, falaink és padlóink állapota, valamint a dekoráció nagyban befolyásolja látogatóink rólunk kialakított képét. Ezáltal pedig mindez szerepet játszhat a különböző döntésekben, például egy partneri kapcsolat kialakításában vagy megbízással kapcsolatban.  

De hogyan tarthatjuk vállalatunk padlóját tetszetős és tiszta állapotban? Alábbi cikkünkben erre adunk néhány praktikus tanácsot.

Az első lépés: a helyes kivitelezés

A szép és tartós padlóburkolat kialakításának első lépése a szakszerű melegburkolás. Ezt egy kisebb iroda bátran rábízhatja egy jó szakemberre, ha pedig nagyobb területről van szó, akkor egy erre szakosodott csapat segítségét vehetjük igénybe. Érdemes jól megfontolni a választást a minőség, a tökéletes kivitelezés és a tartósság miatt is. Ráadásul, ha olyan szakember mellett döntünk, aki tapasztalt, hasznos tippekkel is elláthat minket - például a következő szempontokat illetően.

Az ideális burkolat kiválasztása

A helyiségnek megfelelő anyagok kiválasztása hasonló prioritást élvez, mint a megfelelő szakember megtalálása. A nagyforgalmú területekre magas kopásállóságú anyagot válasszunk. A várhatóan kisebb forgalmú helyiségekben alapvetően érdemes jó minőségű anyagot választani, ami loglife lesz, és ellenáll például a görgős székek okozta megpróbáltatásoknak. A padlóburkoló anyagoknak irodánk stílusához is illeszkedniük kell, például a szín és az anyag terén.

A megfelelő tisztítás

Az új padlóburkolat lerakása utáni megfelelő tisztítási gyakorlatok nagyon fontosak. A különböző típusú melegburkolati megoldásokhoz illeszkedő tisztítószerek és takarítási eljárások segítségével hosszú távon megőrizhetjük a padló minőségét és tartósságát.Ahol pedig porszívóra van szükség, szintén nem mindegy, hogyan választjuk ki az ideális eszközt. Iparági szakértők mindig a minőségi porszívók vásárlását javasolják az olcsó modellek helyett. Ha ugyanis nem megfelelő porszívót használunk, a szennyeződések nagy része a szőnyegben marad, amitől a szálak is gyorsabban kopnak, így szőnyegeink piszkosnak tűnnek, és hamarabb kell kicserélnünk őket.

A beltéri levegő minősége fontos szempont

Ha már levegőminőség: a hagyományos porszívóknak „hála”, sok por maradhat az épületen belül, mivel a régimódi porzsákok elég sokat engednek ebből vissza. Ez különösen problémás annak tekintetében, hogy a mai épületek általában rendkívül jól szigeteltek. Vagyis: ha nem teszünk lépéseket a friss levegő folyamatos biztosítására, dolgozóink és épületünk látogatóinak egészsége is veszélybe kerülhet. Még ha légkondicionáló rendszerünket úgy is tervezték, hogy friss levegőt juttassanak a közösségi terekbe, a nem megfelelő vagy piszkos padlóburkoló anyagok negatívan befolyásolhatják az épület beltéri levegőminőségét.

Ne ezen spóroljunk!

Ahogyan a cikk elején említettük: érdemes a melegburkolók tanácsaira támaszkodnunk, például a helyiségspecifikus burkolatok kiválasztása során. Ha egy kiváló referenciákkal és ajánlásokkal rendelkező mestert sikerült találnunk, akkor bátran megbízhatunk benne – akkor is, ha ennek megkéri az árát. Manapság mind a munkadíj, mind az anyagárak igencsak magasak, de gondoljunk csak bele: az irodánk beltere nagyon sokat elárunk rólunk!

Ugyanez igaz a tisztítási szakértőkre is, akik mindent az épületünkben található anyagokhoz igazítanak. Ha nem tudjuk, milyen típusú szolgáltatásokra van szükségünk, nyugodtan vegyük fel a kapcsolatot egy profi céggel, akik előre meghatározott összegért szívesen segítenek majd, hogy az épületünk sokáig eredeti fényében ragyoghasson.

A profi burkolatokba és azok tisztításába fektetnünk tehát egyáltalán nem felesleges luxus, hanem egy szükséges vállalás, mellyel megóvhatjuk irodánk beltéri levegőjét és vonzóvá tehetjük helyiségeink megjelenését.
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 456 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x