Múltidéző napok várnak Balatonalmádiban
Címlap / Ajánló / Múltidéző napok várnak Balatonalmádiban

>

Múltidéző napok várnak Balatonalmádiban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-24

Az előttünk álló őszi hétvégén az érdeklődők számára megnyílnak Balatonalmádi ikonikus helyszínei, gyönyörű villaépületei, ismertebb intézményei, szállás- és vendéglátóhelyei, melyek nagy része a 19-20. század fordulóján épült. A háromnapos rendezvény látogatói betekinthetnek a nyitott kertekbe és épületekbe, és kisebb műsorokat, tematikus, az adott helyhez kapcsolódó előadásokat hallgatva megismerhetik a város, az épületek és a benne élők történeteit.  

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik fontos célja, hogy a helyi közösségek bevonásával feltáruljanak az itt élők és a látogatók számára a térség rejtett értékei, történetei, az emberi sorsok és a kulturális kincsek. Ezt valósítja meg a TÁJTÉKA szeptember 22-24. között Balatonalmádiban, ahol "Pomerium - Múltidéző napok Balatonalmádiban" címmel rendez az Europa Nostra-díjas Budapest100 mintájára a helyi civil szervezetekkel és önkéntesekkel kulturális fesztivált, amelyen a helyi közösségeket és épített örökséget ünneplik.


Kovács-villa. Fotó: Forintos-Berki Judit

Az esemény a KÉK - Kortárs Építészeti Központ TÁJTÉKA projektjének keretében, a VEB2023 EKF program részeként valósul meg. A TÁJTÉKA a Balaton-felvidék örökségeivel és jövőjével foglalkozó program. A helyi közösségekkel együtt szervez eseményeket, hogy megmutassa, hogyan lehet ma kötődni egy történeti tájhoz és fenntartható, kísérletező szemléletű tájhasználati gyakorlatokat kialakítani. Balatonalmádiban a KÉK által szervezett, 13 éve sikeresen működő, Europa Nostra-díjas Budapest100 fesztivált Pomerium néven valósítják meg a helyi épített örökségre alapozva, a helyi közösségekkel együtt dolgozva.


Buszpályaudvar. Fotó: Fortepan / UVATERV

Pénteken városi sétával indul az ünnep, a csatlakozó helyszíneket szombaton és vasárnap lehet meglátogatni, ahol az épületek bemutatása mellett koncertek, kiállítások, közösségi és gyerekprogramok várják az érdeklődőket a város ünnepén, amely közelebb hozza a városlakókat és a közösségeket.


Fotó: Budapest100 / Schöff Gergely

A szervezők célja, hogy a programmal együtt közösséget is építsenek: miközben megszólítják a lakókat, szomszédokat, együtt ünnepeljék velük és minden helyi és a városhoz kötődő látogatóval Balatonalmádi épített értékeit.

A fesztiválról további részletek a rendezvény oldalán és a Facebook-eseményben olvashatók.

Az egyedülálló programot az Almádiért Közalapítvány és a Bauxitkutató Természetjáró Egyesület, valamint együttműködő partnereik: Balatonalmádi Város Önkormányzata, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár, a Balatonalmádi Városgondnokság és számos helyi civil szervezet, egyesület építi fel.
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

 
 
[ 655 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x