Az anyagválasztás kérdése az esküvői ruha keresése során...
Címlap / Ajánló / Az anyagválasztás kérdése az esküvői ruha keresése során

>

Az anyagválasztás kérdése az esküvői ruha keresése során

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Az esküvői ruha anyaga közvetlenül befolyásolja a sziluett stílusát és megjelenését. A különböző textilek különböző hatást kelthetnek. Például a selyem elegáns és könnyed megjelenést kölcsönöz egy menyasszonyi ruha számára, míg a csipke romantikus hangulatot sugároz.  

 Az esküvői ruha anyaga az öltözék tartását is meghatározza, nem beszélve arról, hogy milyen érzés viselni az adott darabot. Egy nehéz és merev szövet erősen gátat szabhat a kényelmi szempontoknak, a túlságosan vékony anyagból készült esküvői ruha pedig kevésnek bizonyulhat a szeles, hűvös napokon. A szezonális szempontokra ugyanez vonatkozik: egy nehéz szatén esküvői ruha továbbra is kényelmetlen választás marad nyáron, ahogy egy könnyű és légies tengerparti fazon is oda nem illőnek tűnhet egy őszi báltermi ünnepségen.
Tippek ruhapróba előtt

Mielőtt részt vennénk az első ruhapróbánkon, gondoljunk át minden részletet. Milyen stílus áll hozzánk közel? Szeretnénk-e kiegészítőket, például, hogy egy fátyol vagy egy csinos boleró díszítse a megjelenésünket? Mint szempont, fontos az időjárás, a helyszín, a kényelem, valamint az esküvő tematikája is, illetve a dekoráció.
Lényeges kérdés, hogy milyen stílusú ruhában képzeljük el magunkat a nagy napon. A ruha esését, a fazon jellegét teljes mértékben befolyásolja a választott anyag, de szerencsére ezzel a profi szakemberek maximálisan tisztában vannak. Többek között emiatt is elengedhetetlen, hogy minőségi forrásból vásároljuk meg, illetve béreljük ki az esküvői ruhánkat, így nem érhet minket kellemetlen meglepetés.

Az online rendelések népszerűbbek, mint valaha, ami nem meglepő, hiszen nagyon kényelmes opciót jelentenek a rohanó hétköznapok során. Azonban egy esküvői ruha, hiába mutat nagyon elegánsan és tökéletesen azon a fotón, melyen megpillantottuk, sajnos gyakran megesik, hogy a rendelést követően hatalmas csalódást okoz.
Aki olvasgatott már a témában a beszélgetős fórumokon, találkozhatott olyan beszámolókkal, melyek azt ecsetelik, hogy a rendelt darabot felöltve már a méret nem stimmelt, azaz nem felelt meg az internetes bolt felületén megadott adatoknak. Minél kevésbé rugalmas az esküvői ruha anyaga, ez annál nagyobb gondot hoz magával. Ilyenkor varrónőt kell megbíznunk, hogy ránk igazítsa a modellt, ami plusz költséget és időt jelent. Sőt, ha nagyon nagy a méretkülönbség, akkor megeshet, hogy nem lehet megoldani a problémát, vagy anyagilag nem éri meg belevágni.
Természetesen általában adott a lehetőség, hogy önköltségre visszaküldjük a vásárolt ruhát, de nem biztos, hogy beleférünk az időbe, vagy hogy a cserélt darab is teljes mértékben illeszkedik majd ránk. Gondot jelenthet az is, ha a kevésbé minőségi anyagválasztásból adódóan a fazonban a bőrünk nem tud lélegezni, vagy meglehetősen szűk mozgásteret biztosít, netán silány hatást kelt, hiába minden átalakítás.
Az esküvőn hosszú órákat viseljük a ruhánkat, így fontos, hogy kényelmes legyen. Ne hagyjuk figyelmen kívül ezt a tényezőt, hiszen jelentősen ronthat az élményen az, ha egy szűk, vagy a bőrünknek nem éppen jóleső ruhában kell megélnünk a pillanatot.
Esküvői ruha – bérlés vagy vásárlás?

Amennyiben az esküvői ruha vásárlás mellett döntöttünk, fontos szempont lehet az anyag tartóssága és könnyű tisztíthatósága is. Az esküvői ruhák könnyen koszolódhatnak, így jó, ha az anyag könnyen kezelhető, és egyszerűen tisztítható.
Az anyag típusa és minősége természetesen az esküvői ruha árát is befolyásolja. Gondoljuk át a költségvetésünket. Számoljunk azzal, hogy jelentős többletkiadást jelenthet néhány olyan tényező, amit előzőleg nem vettünk sorba. Minél tudatosabban hozzuk meg a döntést az esküvői ruha kapcsán, annál kevesebb negatív meglepetés ér minket.
Az anyag tulajdonságai az alakunkat, tehát a sziluettünk formáját is befolyásolják. Egy merev, de minőségi textil, mint például a szatén, jobban megtartják az alakot, valamint az olyan kiegészítőkkel is, mint egy öv vagy egy fűző, rengeteget változtathatunk optikailag az összhatáson. Nem kell aggódnunk; a fűző viselése egyáltalán nem kényelmetlen, ha megfelelően van beállítva a szorossága.
Esküvői ruhaszalon Budapest több pontján is várja a menyasszonyokat. Válasszunk olyan üzletet, ahol nem csupán a legújabb trendeknek megfelelő kollekcióval találkozhatunk, hanem ahol személyre szabott információt kapunk az egyéni választásunkat illetően. A
Veronica Lang szalon már rengeteg elégedett és boldog menyasszonyt segített hozzá az álom-sziluett megteremtéséhez.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 587 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x