HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-18
Címlap / Asztalra / Lakodalmi készülõdés

Lakodalmi készülõdés

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-18

"Lakodalom van a mi utcánkba'" - húzza a cigány a nótát a fülünkbe, és vidáman mulatunk! Persze csak akkor, ha a lakzi minden részlete - így az étel és ital választék is - profi módon került kiválasztásra. Tippjeinkkel abban segítünk, mire kell figyelni ahhoz, hogy a fiatal pár hangulata is nagyszerû lehessen! 

 

"Lakodalom van a mi utcánkba'" - húzza a cigány a nótát a fülünkbe, és vidáman mulatunk! Persze csak akkor, ha a lakzi minden részlete - így az étel és ital választék is - profi módon került kiválasztásra. Tippjeinkkel abban segítünk, mire kell figyelni ahhoz, hogy a fiatal pár hangulata is nagyszerû lehessen!

Hányan leszünk?
A kisebb - 10 -50 fõs - lakodalmak is lehetnek éppen olyan vidámak, mint a hatalmas többszáz fõs rendezvények. Azt azonban fontos tudnod, hogy hányan lesztek, hiszen a fejadagok megrendelésénél pontos számra tudsz készülni. Úgy tudod meg, hogy pontosn hányan is lesznek az lakodalmon, hogy a kiküldött meghívókártyákon visszaigazolást kérsz arról, hogy kik jönnek a vacsorára, és hányan. A családból ilyenkor mindenki telefonál, és nincs más dolgod, mint egy listában pipálni a létszámot. Mivel általában van olyan jelentkezõ, aki mégsem érkezik meg, és akadhat egy-egy beesõ vendég is, nem szükséges túlságosan sokat "ráhagyni" a létszámra (50 fõnél + 3-5 adagot, 100 fõnél legfeljebb + 10 adagot érdemes rendelni!)
HarmoNet tipp: Adj meg e-mail címet, ahol jelentkezhetnek a barátok! Jó ómen, ha regisztrálsz egy párneve@harmonia.hu végzõdésût, itt a HarmoNeten!

Hová is menjünk?
Étterem? Rendezvényterem? Buli jelleg? Ültetett fogadás? Állófogadás? Esetleg ültetett állófogadás? (Merthogy a rendezvényszervezõk szótárában ez is szerepel!) Az árak és a kínálat igen változó lehet, az étteremben általában nehezen engedik meg, hogy kívülrõl vihessétek az italt. Az ital többnyire a költségvetés legérzékenyebb része. Ezért választják többen a rendezvénytermekbe rendelt catering szolgáltatást. A rendezvényszervezõ cégek igen sok helyszínt ajánlanak. Kérjünk segítséget bátran! Ne feledjük, ha a "leglepukkantabb kultúrotthonba" szervezzük a lakodalmunkat, nem biztos, hogy jól fogjuk érezni magunkat. Ha lehet, inkább ne garaspskodjuk és menjünk valami szép helyre!
HarmoNet tippek: Étterem tippünk a Fekete holló étterem a Budai várban. Cigányzenével, finom ízekkel és rugalmas árakkal várják a párokat. Rendevényteremnek igen elegáns a Palme ház az Olof Palme sétány 1-ben a Városligetben. Itt több terembõl is lehet válogatni.

Kell e partyservice?
Ha csak nem vagyunk mindenféle szervezésben csoda profik, és nincs a kisujjunkban a rendezvényszervezés minden csinja és binja, akkor bizony kell! Ha mindent összevetünk, egy profi partyszervízzel sokkal olcsóbb és színvonalasabb esküvõt rendezhetünk, mintha magunk idegeskednénk mindenért. A dekorációtól kezdve az ételekig és a terítésig, felszolgálásig - sõt a võfély ajánlásától egészen az esküvõi programokig - egyedi ajánlatot kaphatunk tõlük. Ha pedig minden a helyén van, mi csak jól kell hogy érezzük magunkat.
HarmoNet tipp: A Masztodon Kft nem csak profi szervezõ, hanem a helyszínek, a menük és a programok kiválogatásában is kedvesen segít, nem drágák, és munkájuk színvonalában mi még soha nem csalatkoztunk! Szívünkbõl ajánljuk õket!

Dekoráció - ki csinálja meg?
Sok olyan esküvõn voltam, ahol a menyasszony ügyes kezû barátnõi készítették a dekorációt. Nem kellett hozzá sok, csak néhány szalvéta, léggömb és a nagybani virágpiacon beszerzett sok sok virág és masni. Ha nincsenek ügyes barátnõk, úgy takarékoskodhatunk azzal, ha az asztalok közepére egységes elegáns színû rátét terítõt rakunk, és ezzel harmonizáló színû szalvétákkal terítünk, az asztalok közepére pedig gyertyák kerülnek. (Például a bordó és az arany nagyon elegáns!)
HarmoNet tipp: A léggömbdekoráció nem csak bohém, hanem elegáns is lehet! Sõt! A léggömb szobrok feldobják az esküvõ hangulatát! A Balloon Art Dekoráció dekoratõrei professzionális segítséget nyújtanak!

Mi legyen a program?
A vacsora és a menyasszonytánc között is szórakoztatni illendõ a násznépet. Okos ötlet, ha võfélyt hívunk, aki nem csak összefogja az esküvõ folyamatát, "terelgeti" a násznépet, hanem szórakoztatásukról is gondoskodik. A jó võfély elõre megírja és leegyezteti a párral a "forgatókönyvet", és ami talán a legfontosabb, az esetleges konfliktusokat is kezelni tudja, például a részeg, vagy hõzöngõ vendégeket lecsendesíti.
HarmoNet tipp: Fehér László võfélyt a HarmoNet tavaszünnepén már sokan megsimerhették. Népi jellegû és modern esküvõkön is võfélykedik, érdemes jó elõre lekötni, mert bizony elég elfoglalt! Telefonszámát a HarmoNet szerkesztõsége szívesen megadja az érdeklõdõknek!

Nászajándék
Az esküvõ helyszínén helyezzünk el egy asztalt a nászajándékoknak. Fontos, hogy a vendégek lássák, hogy hová kell elhelyezni az ajándékokat, és hogy jól megcsodálhassák, ki mekkora dobozzal, csomaggal lepte meg a fiatalokat. Sok pár úgy dönt, hogy pénzt kér nászajándékba. Ha így döntünk, érdemes erre a célra megadni egy bankszámlaszámot, mivel az esküvõn elég kínos pénzt adni, fõleg akkor ha nincs menyasszonytánc.
HarmoNet tipp: A Képesboltban és nagyobb papírboltokban kapható olyan képeslap, mely direkt a nászajándékba szánt pénz átadására készült kis zsebbel van ellátva. Praktikus ötlet ...

Menyasszonytánc
Érdemes - szájhagyomány útján - jelezni a vendégseregenk, hogy lesz-e menyasszonytánc, mivel a vendégek úgy készülnek, hogy itt pénzt adnak. Ha a nászajándékba szánt pénzt külön átadtuk, úgy a menyasszonytáncon elegendõ szimbolikusan kevesebb pénzt is bedobni. A menyasszonytáncot vezetõ võfély általában egy szakajtókendõvel lefedi az edényt, amibe a pénzt dobják, így nem leht tudni, hogy ki mennyit adott, nem jönnek zavarba a rokonok, barátok.

Amire még gondolni kell
A menürõl külön fejezet szól majd. Ám fontos, hogy a lakodalmon legyen legalább egy fotós, aki megörökíti az utókornak a vidám pillanatokat. Ha megtehetjük, hívjunk egy profit, de az is elég, ha legalább két ügyesen fotózó rokon, vagy barát kattintgat a lakzin. Ha videóra is vágyódunk, feltétlenül egy profival dolgoztassunk. Gondoljunk az öregekre és a gyerekekre, akik esetleg korábban lepihennének. Ha több a gyerek a lakzin, érdemes nekik külön kis programot szervezni, hogy szüleik mulathassanak, míg õk is jól érzik magukat. Ha megtehetjük, az esküvõ helyszíne legalább két terembõl álljon, az egyikben kerüljön felszolgálásra az étel, míg a másikban a kávé, borok, és szivarok élvezetére is nyíljék mód. Abban a teremben, ahol ettünk, szólhat régebbi jellegû sramli, vagy cigányzene a szülõknek, míg könnyedebb discozene lehet a másik szobában a fiatalabb korosztálynak.

Összeválogatták: Bucher Kati és Takáts Kata
 
 
[8048]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x