HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-08-24
Címlap / Asztalra / Töltött édesburgonya hússal és hús nélkül

Töltött édesburgonya hússal és hús nélkül

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-08-24

Mindkét variáció nagyon finom, mutatjuk!  

 

Rendezvénynaptár
Csigó Zita Csomagolj ebédet! című könyvében olvastuk ezt a receptet:

A töltött édesburgonya szinte alig igényel aktív konyhai munkát. Csak bedobjuk a sütőbe, addig csinálhatunk bármi mást, aztán pedig megtöltjük kedvünk szerinti húsos vagy vegetáriánus töltelékkel. 
  • gluténmentes
  • laktózmentes (sonkás)
  • hozzáadottcukor-mentes
  • tojásmentes
  • vegetáriánus (csicseriborsós)
  • energiatartalom/adag: 481 kcal (húsos), 495 kcal (húsmentes)
  • szénhidráttartalom/adag: 81,9 g (húsos), 104,5 g (húsmentes)
Hozzávalók (2-2 adaghoz):

A húsos verzióhoz:
2 nagy édesburgonya (kb. 800 g)
1 teáskanál olívaolaj
1 duci gerezd fokhagyma
40 g bébispenót
só, őrölt fehér bors
reszelt szerecsendió
80 g fekete-erdei sonka

A húsmentes verzióhoz:
2 nagy édesburgonya (kb. 800 g)
1 teáskanál olívaolaj
200 g csicseriborsó (főtt vagy konzerv)

1 késhegynyi garam masala fűszerkeverék
2 evőkanál gránátalmamag
2 evőkanál görög joghurt

Az édesburgonyákat megmossuk, alufóliába csomagoljuk, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük. Akkor jó, ha már puha, de még nem veszíti el teljesen a formáját.

Elkészítjük a töltelékeket. A húsos verzióhoz egy serpenyőben felhevítjük az olajat, ráreszeljük a megtisztított fokhagymát, majd megfonnyasztjuk rajta a megmosott bébispenótot. Közben sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. A fekete-erdei sonkát felcsíkozzuk és beleforgatjuk.

A húsmentes krumplikhoz egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd beleszórjuk a megszárított csicseriborsót. Meghintjük egy kevés sóval és a garam masalával, összeforgatjuk, összepirítjuk.

A sült burgonyák héját felül, hosszában bevágjuk, majd a zöldségeket kissé szétnyitjuk. Beleadagoljuk a töltelékeket. Tálalás előtt a csicseris krumplik tetejét megszórjuk gránátalmamagokkal, és görög joghurtot kanalazunk rájuk.


Csigó Zita könyve azt mutatja meg, hogyan lehet tudatosan, finoman, fantáziadúsan főzni csomagolásra való ételeket, legyen szó komplett ebédről, snackről vagy egy laktató salátáról. Minden receptnél kis ábra jelöli ezért a glutén-, a laktóz-, a tojás- és a hozzáadott cukor-mentességet, illetve ha vegetáriánus, vagy vegán az étel. A színes képekkel illusztrált könyvet mindenkinek szánjuk, aki szeretne magával vinni finom és tápláló ételeket: azoknak is, akik fizikai munkát végeznek, és azoknak is, akik mozgásszegény életmódot folytatnak. Ezért nincs kalóriakorlát: fogyókúrába illeszthető és magasabb kalóriatartalmú fogások egyaránt kerültek bele.





 
 
[ 664 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x